ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βρούτσης μιλά για διαστρέβλωση της αλήθειας όσον είπε για τις 120 δόσεις – Τι δείχνει η απομαγνητοφώνηση του βίντεο της ομιλίας | Βίντεο

O βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου: Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα.

Είναι τόσο αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ, σημείωσε. Σήμερα η ρύθμιση όπως πάει να εφαρμοστεί έχει τεράστια γραφειοκρατία, άρα πάμε να άρουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, τα νομικά πρόσωπα τα οποία εξαιρούνται, ο επιχειρηματικός κόσμος να μπει και αυτός στην ρύθμιση, τα μικρά εισοδήματα να μην έχουν εισοδηματικά κριτήρια, άρα ανοίγουμε την ρύθμιση, διευκρίνισε. Η ΝΔ ψήφισε, στηρίζει αυτή την ρύθμιση και κάλεσε τον κόσμο δια βήματος Βουλής να μπει στην ρύθμιση, τόνισε.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό είπε ότι θα καταργήσουμε αμέσως το νόμο- έκτρωμα Κατρούγκαλου, θα τον κάνουμε πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό, πιο ελκυστικό. Όσον αφορά τον πρώτο πυλώνα, αυτός θα είναι καθολικά υποχρεωτικός, δημόσιος, κοινωνικός και αναδιανεμητικός, πρόσθεσε. Αυτό που λέμε, είναι ότι το μερίδιο του ιδιωτικού τομέα στον τρίτο πυλώνα που είναι 2% έχει περιθώρια να αναπτυχθεί, αν δώσουμε κίνητρα, όχι υποχρεωτικά, ο τρίτος πυλώνας είναι προαιρετικός και θα δημιουργήσει και θέσεις απασχόλησης, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βρούτσης απάντησε σε δημοσιεύματα σε όλο τον ηλεκτρονικό τύπο όπου γινόταν αναφορά σε τμήμα της ομιλίας του όπου σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είπε, μεταξύ άλλων:

“”…με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο θα επαναληφθεί” και υποστήριξε ότι “η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη.”

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βρούτσης είπε όσα αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης όμως πριν το συγκεκριμένο απόσπασμα σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ των 120 δόσεων αλλά θεωρεί ότι δε θα είναι αποτελεσματικές και δε θα δώσουν λύσεις “αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής”.

Για να συνεχίσει σημειώνοντας ότι “με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που αποτελούν και το πρόβλημα και τη θηλιά στην οικονομία, το φαινόμενο θα επαναληφθεί” υπονοώντας ότι πρέπει να μειωθούν για να επιτύχει η ρύθμιση.

Πάντως, αμέσως μετά εκφράζει την ιδεολογική του αντίθεση σε τέτοιου τύπου ρυθμίσεις τονίζοντας (στο επίμαχο απόσπασμα που χρησιμοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης):

“Και οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων όπως κάθε ρύθμιση υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και το χειρότερο όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη που θέλει να πληρώνει τους φόρους του, που νοιώθει κάθε φορά κορόιδο που ακολουθει τη γραμμή της συνέπειας και της ευθύνης».”

Πιο αναλυτικά, το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:

Οι 120 δόσεις που ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή άφησε αναπάντητα ερωτηματικά, τα οποία ήταν τα κρίσιμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Γιατί απέτυχε η διαβόητη ρύθμιση του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές με αυτή τη ρύθμιση των 100 δόσεων; Τι την έκανε να αποτύχει; Και τι στα τεσσεράμιση χρόνια εκτίναξε τις οφειλές του ιδιωτικού τομέα στα 140 δισεκατομμύρια, Ασφαλιστικά και Εφορία μαζί; Τι ήταν ο λόγος που το έκανε; Και τι, το πιο κρίσιμο, τι διασφαλίζει ότι με τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα λυθεί το πρόβλημα των οφειλών του ιδιωτικού τομέα; Μετά 1, 1 1/2, 2 χρόνια, αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής οι 120 δόσεις θα είναι παρωχημένες και η ανάγκη για δημιουργία νέων δόσεων θα είναι πλέον πρόδηλη και θα γίνει και πάλι επίκαιρη στο δημόσιο διάλογο της χώρας. Διότι με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που αποτελούν και το πρόβλημα και τη θηλιά στην οικονομία, το φαινόμενο θα επαναληφθεί.

Και οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων όπως κάθε ρύθμιση υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και το χειρότερο όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη που θέλει να πληρώνει τους φόρους του, που νοιώθει κάθε φορά κορόιδο που ακολουθει τη γραμμή της συνέπειας και της ευθύνης».

Δείτε το βίντεο:

url=https://youtu.be/Ed5X3Q5mh4M?t=436
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Βασίλης Οικονόμου έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου – Εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς το όνομά του…

5 hours ago

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με…

5 hours ago

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά. Σύμφωνα…

5 hours ago

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ,…

5 hours ago

Επίθεση με αλυσοπρίονο: Σκηνές θρίλερ περιέγραψε στη δίκη ο δικαστικός επιμελητής

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Αυτόφωρο Μονομελές…

5 hours ago

Sex Roulette: Ανησυχία από τo νέο challenge στο ΤikTok – Ανήλικοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες

Νέα επικίνδυνη μόδα εμφανίστηκε στο TikTok προκαλώντας πονοκέφαλο σε γονείς και υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη, μιας και…

5 hours ago

This website uses cookies.