Μετά τους New York Times και το Politico, που ασχολήθηκαν με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη «σκυτάλη» πήρε σήμερα άλλο ένα μεγάλο διεθνές Μέσο.
Ο λόγος για τους Financial Times, με άρθρο που αποδεικνύει ότι το Μαξίμου τελεί υπό πανικό μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από ξένα ΜΜΕ.
Στο θέμα με τίτλο «Οι ελληνικές υποθέσεις υποκλοπών προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη» γίνεται εκτενή αναφορά στο ζήτημα που έχει προκαλέσει σοβαρό «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού βάζει στο «κάδρο» για πρώτη φορά τη… Ρωσία.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η τακτική θα αποτελέσει στη συνέχεια επίσημη αμυντική «γραμμή» της κυβέρνησης – μετά τις ανήθικες επιθέσεις στον Alexander Clapp και τη Νεκταρία Σταμούλη – ή απλά πρόκειται για προσωπική άποψη, μιας και ο συνεργάτης δεν κατονομάζεται. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου λογικά θα κληθεί ν’ απαντήσει.
«Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε σε ομιλία του αυτό το μήνα ότι η υποκλοπή ήταν παράνομη, αλλά είπε ότι ήταν λάθος. «Δεν το ήξερα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ», είπε και κατηγόρησε τις «σκοτεινές δυνάμεις» ότι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας και προσθέτει: «Πρόσωπο κοντά στον Μητσοτάκη είπε ότι αυτό ήταν υπαινιγμός στη Ρωσία μετά την αντίθεση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών»… με άμεσους και έμμεσους τρόπους», είπε το πρόσωπο αυτό».
Οι Financial Times σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο τον διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέωντα στην ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι αυτός έγινε μετά από αλλαγή των προϋποθέσεων μόνο και μόνο για να αναλάβει τη θέση του διοικητή. «Ο Παναγιώτης Κοντολέων ήταν επικεφαλής ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας χωρίς εμφανή εμπειρία σε θέματα εθνικής ασφάλειας όταν διορίστηκε να διευθύνει την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Ο διορισμός του εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο μετά την αλλαγή του νόμου που περιγράφει τα προσόντα για τη θέση. Ο Κοντολέων παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών».
Τέλος, αναφορά γίνεται και στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να διευρύνει την έρευνα και για προηγούμενα χρόνια. «Ο Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να προσπαθήσει να διευρύνει το εύρος της αναμενόμενης έρευνας για τις υποκλοπές, ώστε να ελέγξει και τις δραστηριότητες παρακολούθησης των προηγούμενων κυβερνήσεων».
Στο άρθρο των Financial Times φιλοξενούνται, επίσης, δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος επεσήμανε ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε «να χαλάσει την εικόνα που χτίζει προσεκτικά τα τελευταία χρόνια ο Μητσοτάκης ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με φιλελεύθερες απόψεις για την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα».
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Γιώργος Παγουλάτος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πολιτική αποσταθεροποίηση.
Όλα δείχνουν πως το πάρτι των κρυπτονομισμάτων ξαναρχίζει. Το Bitcoin ανεβαίνει κατακόρυφα και οι "μεγάλοι παίκτες"…
Η μείωση και γήρανση του πληθυσμού της χώρας αποτελούν μείζον εθνικό πρόβλημα, καθώς η διαφορά μεταξύ γεννήσεων…
Κοντά στην εκλογή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ…
Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…
Πολλές εκατοντάδες ήταν οι προσκεκλημένοι που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία όπου θα…
Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2024 σε σχέση με…
This website uses cookies.