Με τον πιο γευστικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι που ήταν αφιερωμένες στην Ελιά και το Λάδι.
Την Κυριακή το απόγευμα έγινε διαγωνισμός μαγειρικής ντόπιων πιάτων με τη χρήση ελαιοκομικών προϊόντων. 20 γυναίκες έφεραν τα φαγητά και τα γλυκά τους τα οποία δοκίμασαν και έκριναν διακεκριμένοι σεφ και ο γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης.
Το ελαιόλαδο έχει γίνει μόδα υπογραμμίζει ο Ηλίας Μαμαλάκης και είναι από τα έλαια με τα λιγότερα λιπαρά. Στους Μεσογειακούς λαούς η θρεπτική αξία και η γεύση του είναι γνωστή και απαραίτητη στο καθημερινό τραπέζι.
Το ελαιόλαδο υπογράμμισε ο γεωπόνος Κώστας Χαρτζουλάκης δε μπορεί να υποβαθμίζεται στο ελαιουργείο ή μέχρι και στο εστιατόριο. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής του ελαιολάδου πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί μέχρι να φτάσει στον τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή.
Τιμητικό βραβείο πήρε και ο Ηλίας Μαμαλάκης.
neatv.gr
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί στα Χανιά την Πέμπτη 23 Μαΐου.…
Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Οι αρχαίοι ιστορικοί για την Κρήτη γράφουν: «… γης από…
Του Νίκου Αγγελάκη 83 χρόνια πέρασαν από την Μάχη της Κρήτης τη συγκλονιστική και ανεπανάληπτη…
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» που θα φιλοξενηθούν…
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στη σύσκεψη εργασίας έθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…
Αξέχαστη θα μείνει για τον 21χρονο Ηρακλειώτη η τραυματική εμπειρία που έζησε μετά την καταγγελία…
This website uses cookies.