ΤΟΠΙΚΑ

Ο καθηγητής Αχ. Γραβάνης του Πανεπιστημίου Κρήτης βλέπει “υπόκοσμο” και “ισλαμικά στοιχεία” πίσω από τις πυρκαγιές

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας με ανάρτησή του τονίζει ότι πίσω από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα βρίσκονται “υπόκοσμος και ισλαμικά στοιχεία”.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΙΛΗ

Απολυταρχικά καθεστώτα (πασίγνωστα) πιθανά καίνε την χώρα: 3.000 εστίες τους τελευταίους μόνο μήνες ειναι απίθανο να οφείλονται σε αμέλεια ή σε αυτοανάφλεξη. Έβρος Δευτέρα 21/8/2023, 12 νέες εστίες μέσα σε 2 ώρες!

Υπόκοσμος και ισλαμικά στοιχεία φαίνεται να κρατούν τις δάδες με το αζημίωτο, το χρήμα άφθονο. Η προσπάθεια συνεπικουρείται υποδόρια, το εκμεταλλεύονται πολιτικά εγχώρια ακραία πολιτικά στοιχεία (και των δυο άκρων). Είναι η μόνη τους ευκαιρία να επιβληθούν πολιτικά, σε μια αποσταθεροποιημένη χώρα, αποσταθεροποιώντας την πρόσφατη κυβέρνηση, η οποία οφείλει να αντιδράσει.
Επικίνδυνο προσάναμμα όλων η θορυβώδης πλέον αποσταθεροποίηση της φύσης με την ανεξέλεγκτη κλιματική αλλαγή.
Η αποσταθεροποίηση της χώρας βολεύει επίσης τους αναθεωρητικούς γείτονες (2 τουλάχιστον). Επιπλέον, η αποσταθεροποίηση εξάγεται και στην Ενωμένη Ευρώπη, η χώρα σημαντικός ακρίτας της.
Μια απειλή αυτών των διαστάσεων δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, όσα μέσα πυρόσβεσης και αν διαθέτεις. Αντιμετωπίζεται με την συνέγερση και την συνειδητοποίηση των πολιτών: υπευθυνότητα και συμμετοχή στην προστασία των δασών και στην αποφυγή πυρογόνων δραστηριοτήτων, εκπαίδευση και εθελοντισμός στην έγκαιρη πυρόσβεση. Αυτό όμως απαιτεί πολιτική συναίνεση, ομοψυχία και αληθινό πατριωτισμό που αφήνει πίσω το κομματικό συμφέρον. Δυστυχώς ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού μας κόσμου είναι εμφανώς ή αφανώς με τους απολυτάρχες εμπρηστές λόγω κοινών κοσμοθεωριών.
Η μόνη λύση η συνέγερση της κοινωνίας των δημοκρατικών πολιτών. Αναγκαία συνθήκη η στήριξη τους από την Πολιτεία (Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση). Η πρόοδος, η αλλαγή κατεύθυνσης των τελευταίων χρόνων απαιτεί την προστασία όλων μας. Όχι με κραυγές αλλά με πράξεις ευθύνης. Το θέμα οφείλει να είναι ψηλά στην δημόσια συζήτηση των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών: πράσινη πολιτική και ανάπτυξη, ενημέρωση και κοινωνική οργάνωση, διεύρυνση μέσων και δομών πυροπροστασίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

14 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

15 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

15 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

15 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

15 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

15 hours ago

This website uses cookies.