Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ο Καναδάς ενέκρινε τη συνταγογράφηση της ηρωίνης

Οι χρόνιοι χρήστες ηρωίνης στον Καναδά θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν το ναρκωτικό με ιατρική συνταγή. Η φαρμακευτική μορφή της ηρωίνης, γνωστή ως διακετυλομορφίνη, θα είναι διαθέσιμη για τους ασθενείς που δεν έχουν ανταποκριθεί στις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας.

Ουσιαστικά το υπ. Υγείας του Καναδά αντιστρέφει τους νόμους της πρώην συντηρητικής κυβέρνησης η οποία είχε απαγορεύσει την συγκεκριμένη πρακτική το 2013. Όπως και σε πολλές χώρες, έτσι και στον Καναδά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον εθισμό στο σκληρό αυτό ναρκωτικό.

Οι νομοθέτες της χώρας εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή θα αποτρέψει τους θανάτους από υπερβολική δόση και θα βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν καλύτερη τη ζωή τους.

«Είμαι ευτυχής γι’ αυτό. Είναι μια πιο υγιής προσέγγιση για τον εθισμό» λέει ο υπουργός Υγείας, Τέρι Λέικ. «Φυσικά θα αφορά αποκλειστικά ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει να απεξαρτηθούν και δεν τα κατάφεραν. Και νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάθε εργαλείο για την καταπολέμηση αυτού του τρομερού προβλήματος, δηλαδή του εθισμού».

Μετά από μια ειδική δικαστική απόφαση μια κλινική του Βανκούβερ ήδη παρέχει συνταγογράφηση ηρωίνης σε τοξικομανείς. Ο διευθυντής της κλινικής χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης και δήλωσε: «Στόχος μας είναι να φροντίσουμε τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς στους οποίους χορηγείται ηρωίνη είναι εκείνοι που δεν ανταποκρίθηκαν σε θεραπείες αποτοξίνωσης ή μεθαδόνης. Οι ασθενείς έχουν καλύτερη υγεία και είναι λιγότερο πιθανό να διαπράξουν εγκλήματα από εκείνους που κάνουν ενέσιμη χρήση χωρίς επίβλεψη.

Το Συντηρητικό Κόμμα του Καναδά πάντως εξακολουθεί να αντιδρά στη συνταγογράφηση ηρωίνης. «Η πολιτική μας είναι να τους πάρουμε την ηρωίνη από τα χέρια, όχι να τους τη δίνουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος για την Υγεία, Κόλιν Κάρι.

Οι προτάσεις υπέρ της συνταγογράφησης πέρασαν από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο τον περασμένο Ιούνιο. Οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι η συνταγογράφηση θα βοηθήσει στην μείωση των θανάτων από υπερβολική δόση, τη μείωση μετάδοσης AIDS και Ηπατίτιδας αλλά και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Η συνταγογράφηση ηρωίνης για την αντιμετώπιση της βλάβης των οπιούχων όταν οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται σε συμβατικές θεραπείες, όπως η μεθαδόνη και η βουμπενοφρίνη, είναι νόμιμη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία και η Ελβετία.

tvxs.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Περιφέρειας Κρήτης: 2η συνεδρίαση της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής ΟΧΕ Εμβληματικών Διαδρομών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής…

37 mins ago

Τοποθέτηση της Σέβης Βολουδάκη για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη τοποθετήθηκε ως εισηγήτρια στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στο…

4 hours ago

Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα στην Ελεύθερνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Κρήτης», της Περιφέρειας,  στον αύλειο χώρο…

4 hours ago

Διαδικτυακές υπογραφές στήριξης μαζεύουν οι ”Κασσελακικοί”

Με συγκέντρωση υπογραφών στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη αντιδρούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην χθεσινή επιστολή…

5 hours ago

Κερδοσκοπικές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για ακόμα ένα καλοκαίρι αντιδράσεις προκαλούν σε επιβατικό κοινό, φορείς και ναυτεργατικά σωματεία οι πολύ…

5 hours ago

Το ΜΑΙΧ συνεχίζει και φέτος την επιτυχή υλοποίηση προγραμμάτων ERASMUS+

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει και φέτος, ευρωπαϊκά έργα στα πλαίσια του…

5 hours ago

This website uses cookies.