13.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Ο κ. Διγαλάκης Πρύτανης του Πολυτεχνείου (έως πότε;) κήρυξε πόλεμο στον «Αγώνα»

Ημερομηνία:

Είναι τόση η δημοκρατικότητά του που δεν ανέχεται κριτική. Που θεωρεί κεκτημένο του δικαίωμα να διαχειρίζεται την περιουσία του Πολυτεχνείου κατά το δοκούν και δίχως κριτική.

Όποιος αμφισβητεί αυτό του το «δικαίωμα» τον κατατάσσει στο «Πυρ το εξώτερον». Ούτε να βλέπει τον «Αγώνα» που κατά τον αγαπητό του συνάδελφο Γρυσπολάκη του χάλασε τα σχέδια για ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλλι και των αρχαιοτήτων της συγκεκριμένης περιοχής. Βέβαια όταν οι υπεύθυνοι του «Αγώνα» μαζί με άλλους Χανιώτες αγωνιζόταν για την ίδρυση του Πολυτεχνείου, αυτός και οι πέριξ του μόλις και είχαν βγει απ’ τα σπάργανα. Επίσης του γνωρίζομε, γιατί μικρό παιδί ήταν τότε, ότι είμαστε γνώστες όλου του ιδιοκτησιακού. Πώς και γιατί έγινε η πώληση των κτιρίων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ποια κτίρια του συγκροτήματος πουλήθηκαν. Ποιο έμεινε απούλητο αλλά σιωπηρά περιήλθε στο Πολυτεχνείο. Για το ενοικιοστάσιο που υπήρχε όταν έγιναν τα συμβόλαια για τα υπόλοιπα κτίρια του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

Τα γνωρίζομε όλα, γιατί απλά είμαστε ένας απ’ τους πολλούς που δουλέψαμε για να γίνει το Πολυτεχνείο. Δεν ξέρω ο αγαπητός πατέρας του, που εκτιμούσαμε και αγαπούσαμε, αν είναι εν ζωή. Γιατί αν είναι εν ζωή θα έπρεπε να τον συμβουλευτεί. Καθώς τον γνωρίζαμε, είμαστε σίγουροι πως θα τον απέτρεπε απ’ το ανοσιούργημα της ξενοδοχοποίησης του ιστορικού (αρχαία και νεότερη ιστορία) λόφου Καστέλλι.

Και αλήθεια, τον ερωτάμε εμείς.

Τι γίνεται με την στέγαση των φοιτητών του Πολυτεχνείου; Αληθεύει πως δεν βρίσκονται σπίτια προς ενοικίαση; Αληθεύει πως αυτά που ενδείκνυνται για φοιτητές είναι πολύ ακριβά; Μήπως οι δωρητές, δώρισαν τα κτίρια για τις ανάγκες των φοιτητών; Μήπως μία απ’ αυτές τις ανάγκες είναι η στέγαση και η σίτιση των φοιτητών; Πού είναι οι φοιτητικές εστίες; Το κτίριο του Παπαδόπετρου, η Γαλλική Σχολή και όλα τα ακίνητα, τα έδωσαν οι δωρητές για να κάνουν μπίζνες με τις συνεργαζόμενες προσωπικές εταιρείες τους οι εκάστοτε Πρυτάνεις; Γιατί δεν τα χρησιμοποιούν για στέγαση, σιτίση, δραστηριότητες πολιτιστικές των φοιτητών;

Όταν οι φοιτητές μόνοι τους πήγαν να τα χρησιμοποιήσουν γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για τους λόγους που δωρήθηκαν, τους κατηγόρησαν για πρεζόνια, για αλήτες και ένα σωρό ύβρεις που χρησιμοποιούνται για να αποτρέπουν τον κάθε άνθρωπο να διεκδικεί το δικαίωμά του.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι συνδρομητής του «Αγώνα» από την ίδρυσή του. Τώρα και δύο χρόνια αρνήθηκαν να μας πληρώνουν τη συνδρομή, το τραγικά μεγάλο ποσό των 10 ευρώ μηνιαίως. Εμείς δεχτήκαμε, να μην πληρώνουν και δύο χρόνια τώρα την στέλνομε δωρεάν. Αυτοί όμως δεν θέλουν ούτε να την βλέπουν γιατί τους χαλά και θα τους χαλά, σ’ αυτούς και στον καθένα που οικειοποιείται εξουσίες που δεν του ανήκουν αλλά ανήκουν στο σύνολο, τους χαλά λοιπόν τα σχέδια.

Διαβάστε το έγγραφο που μας κοινοποίησαν και θαυμάστε δημοκρατική αντίληψη πνευματικών λειτουργών:

«Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το προ διετίας μήνυμά μας σχετικά με τη διακοπή της συνδρομής στον ΑΓΩΝΑ της ΚΡΗΤΗΣ.

Μέχρι σήμερα οι συνθήκες που σας είχαμε αναφέρει παραμένουν οι ίδιες, γι’αυτό θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεστε με τη συνέχιση αποστολής της εφημερίδας.

Εάν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο θα επικοινωνήσουν μαζί σας οι υπηρεσίες του Ιδρύματος.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Αλέξανδρος Γεωργιακάκης
Οικονομική Υπηρεσία
Πολυτεχνείο Κρήτης»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ