Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νότης Μαρίας φέρνει ξανά στη Βουλή την απαγόρευση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την απαγόρευση της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πραγματοποίησε χθες 10.3.2014 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, καταθέτοντας σχετική επίκαιρη ερώτηση προς  τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο Νότης Μαριάς αφού αναφέρεται στο κύμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κρήτης με αποκορύφωμα τις μαζικές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο αλλά και στη Σούδα χθες 9.3.2014 επισημαίνει ότι η διεθνής ένταση η οποία έχει προκληθεί λόγω της Ουκρανικής κρίσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η προγραμματιζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας επί του πλοίου CapeRay θα διαρκέσει τουλάχιστον 90 ημέρες αυξάνουν έτι περαιτέρω την επικινδυνότητα του σχετικού εγχειρήματος.

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς για το ζήτημα της απαγόρευσης της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο έχει κάνει σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων με ομιλίες του στην Ολομέλεια και σε Επιτροπές της Βουλής αλλά και με την κατάθεση αναφορών προς το Υπουργείο Εξωτερικών και τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ενεργούς κοινοβουλευτικής διπλωματίας έχει πραγματοποιήσει σειρά ενεργειών και δράσεων στο Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Όπως επισημαίνει στην επίκαιρη ερώτησή του ο Νότης Μαριάς σε πρόσφατη συνάντησή του την 1.3.2014 στη Βαλέτα της Μάλτας με τον Frederic Hebert Διευθυντή του REMPEC, του Περιφερειακού Κέντρου Καταπολέμησης Εκτάκτων Περιστατικών Θαλάσσιας Ρύπανσης στη Μεσόγειο προέκυψε ότι από πλευράς κρατών μελών του Ο.Η.Ε. μόνο η Δανία έχει έρθει σε επαφή με τον εν λόγω αξιωματούχο για σχετική ενημέρωση, ενώ καμία υπηρεσία ή κανένα Υπουργείο της Ελλάδας δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ως άνω για το ζήτημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Νότης Μαριάς ρωτάει τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο:

1)            Σε ποιες νέες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί στο διεθνές πεδίο και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να απαγορευθεί και να αποτραπεί η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας εντός της κλειστής λεκάνης της Μεσογείου ενόψει μάλιστα και της Ουκρανικής κρίσης.

2)            Αν έχει καλέσει επισήμως τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων και τον Ο.Η.Ε. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας εκτός της θαλάσσιας περιοχής της Μεσογείου σε άλλη ασφαλή και απομακρυσμένη ακατοίκητη περιοχή της υδρογείου.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η ΑΑΔΕ και οι Έλληνες πολίτες!

1) Η ΑΑΔΕ είναι παρακράτος που νομιμοποιείται από το ελληνικό κράτος; 2) Ακυρώστε τους παράνομους…

5 mins ago

Θάνατος Σινουάρ: Πώς το στρατηγικό λάθος της δημοσιοποίησης από το Ισραήλ του βίντεο του θανάτου του Σινουάρ γιγαντώνει τον μύθο του

Τα πλάνα με τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιαχία Σινουάρ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.…

11 mins ago

Εκρηκτικό το πρόβλημα στέγης: Κατάληψη της Πρυτανείας Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστιών

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησε σήμερα σε κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος,…

5 hours ago

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Να διαγραφούν οι Sena Erkoc και Umut Gultekin από το Εθνικό Μητρώο Ανεπιθύμητων

Η απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσει την είσοδο των μουσικών Sena Erkoç και Umut…

5 hours ago

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ) καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να αποχωρήσουν…

5 hours ago

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Χανίων για…

5 hours ago

This website uses cookies.