Ο Παπανδρέου με τη λίστα Λαγκάρντ στα χέρια συνάντησε μυστικά τον πρόεδρο της ελβετικής τράπεζας HSBC

Νέα τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την αποκάλυψη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι τον Ιανουάριο του 2011 -και ενώ είχε φτάσει στη χώρα μας το CD με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC- ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν μυστικά στην Ελβετία με τον επικεφαλής της τράπεζας αυτής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της Real επισήμανε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου που παραδέχθηκε κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη συνάντηση αρνήθηκε στη συνέχεια να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση τόσο για το αντικείμενο της συνάντησης όσο και για τα οποία αποτελέσματα παρήχθησαν από αυτή. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από τότε σταμάτησε κάθε ενέργεια γύρω από τα ονόματα της λίστας.

Επιπλέον, με βάση αυτή την παραδοχή, η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε κατάθεση αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ώστε να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Νωρίτερα πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες τεσσάρων προσώπων σε σχέση με το χειρισμό της λίστα Λαγκάρντ. Κατονόμασε δε τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη.

Εκανε λόγο για εξωθεσμική και παραθεσμική χρήση της λίστας,για παράβαση καθήκοντος καθώς και για ιδιωτική χρήση δημοσίου εγγράφου.

Τέλος, η κύρια Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια που έγινε πέρυσι από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη,ούτε τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα στο έργο τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με 400 πυραύλους προς το Ισραήλ – Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, στα καταφύγια οι κάτοικοι

Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και σε όλο το Ισραήλ, καθώς ξεκίνησε η…

15 mins ago

Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ Κρήτης

To Κέντρο θα συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υψηλής ποιότητας εξειδίκευσης που απαιτείται για την ενίσχυση…

32 mins ago

Χανιά: 45 χρόνια από την έκρηξη του “Πανορμίτη” στο λιμάνι της Σούδας

Σαραντα-πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την τεράστια έκρηξη στο μότορσιπ «Πανορμίτης», την 1η Οκτωβρίου 1979, από…

57 mins ago

Χανιά: 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Στις 4-5 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο Πάρκο ειρήνης και Φιλίας των Λαών, το 18ο  Αντιρατσιστικό…

59 mins ago

Χανιά: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Μια σημαντική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, στο πλαίσιο της συμπερίληψης…

1 hour ago

Ρέθυμνο: Μία σύλληψη στον Δήμο Αγ. Βασιλείου – Κατασχέθηκαν 16 φυτώρια κάνναβης

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου από αστυνομικούς του Τμήματος…

1 hour ago

This website uses cookies.