ΤΟΠΙΚΑ

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου θα συμμετάσχει στην κολύμβηση διαμαρτυρίας του Κρητικού Ευάγγελου Γραμματικάκη για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης  και η Περιφερειακή Αρχή θα παρασταθούν στην εκδήλωση που οργανώνουν οι «Ελεύθεροι πολίτες» την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Ο Κρητικός Ευάγγελος Γραμματικάκης θα κολυμπήσει από τα όρια των Ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι το λιμάνι της Μυτιλήνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξανόμενες ροές προσφύγων/μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο και τη μη λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση.

Πληροφορίες που θέλουν τον κ. Γραμματικάκη να πηγαίνει στο λιμεναρχείο για τη σχετική άδεια και τους λιμενικούς να τραβούν τα μαλλιά τους, δεν επιβεβαιώνεται.

Παρόλ’ αυτά, οι «Ελεύθεροι Πολίτες» διατυμπανίζουν όπου είναι δυνατόν ότι θα βρίσκεται και σκάφος του Λιμενικού Σώματος (!), αλλά και οι εθελοντές του παρατήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης!

Ο κ. Γραμματικάκης θα κολυμπήσει πίσω προς τη Λέσβο και θα βγει στη θέση του Σταυρού στο Απελλή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Γραμματικάκης έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τις κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία.

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας “η μεγάλη σημαία που κυμάτιζε πάνω στη Βουλή των Ελλήνων και έκανε τον κόσμο να δακρύσει και την υφήλιο να αισθανθεί ρίγη συγκίνησης προήλθε από την Κρήτη. Ανήκε σε έναν φίλο μου, στον Θεόδωρο Καλαθάκη, ο οποίος μου την εμπιστεύτηκε. Εγώ ανέλαβα γερανούς, μεταφορικά και την υψώσαμε και κάναμε τη διαφορά”.

Ο Βαγγέλης Γραμματικάκης είναι επίσης ο άνθρωπος είχε ταξιδέψει με ομάδα διαδηλωτών από την Κρήτη με άλογα για τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ενώ είχε προχωρήσει και σε μήνυση εις βάρος του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει ενάντια στους διαδηλωτές.

Διαμένει στον Καρτερό Ηρακλείου όπου διατηρεί ιππικό όμιλο και βενζινάδικο ενώ πέρα των δεκάδων αφιερωμένων που έχουν γραφτεί για τη δράση του υπάρχει και ρεπορτάζ όπου κατηγορούνταν για καταπάτηση καθώς «καλλιεργεί στο δυτικό άκρο του οικοπέδου σε περιουσία του πρώην ΕΟΤ έκτασης 3,5 στρεμμάτων ελαιόδεντρα. Πρόκειται για τα ελαιόδεντρα που κόπηκαν από την περιοχή του Αποσελέμη για την κατασκευή του φράγματος και μεταφέρθηκαν από τον ίδιο εκεί για να δημιουργήσει ένα φυσικό μουσείο με αιωνόβια ελαιόδεντρα».

Η ιστοσελίδα “Στο Νησί” πάντως θεωρεί ότι η κίνηση δεν έχει μεγάλη ουσία σημειώνοντας για τον Περιφερειάρχη:

Τώρα γιατί ο κ. Μουτζούρης δεν συντάχθηκε για παράδειγμα με το συλλαλητήριο που οργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ή με τη Γενική Συνέλευση της Άντισσας που είχε ντόπιους που αγωνιούν, αλλά επιλέγει να συμπαρασταθεί μόνο «εισαγόμενο» διαδηλωτή, είναι ένα άλλο ερώτημα.

Με άλλα λόγια μηδενικές κινήσεις για το προσφυγικό, αλλά διασκεδάζει εντυπώσεις!

Με πληροφορίες από stonisi.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης: Οι 5 λέξεις που καθόρισαν τη μοίρα της Νήσου και των κατοίκων

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * Στις 20-05-1941 περί την 7:30 πρωινή τα πρώτα ανεμοπλάνα προσγειώθηκαν γύρω…

2 hours ago

«Τα γυρίζει» τώρα η Σιλιάνοφσκα: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία πραγματικότητα και θα την σεβαστώ

Σε… ελιγμό αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας…

2 hours ago

ΣΥΡΙΖΑ: Από την Παλαιστίνη στην Πελοπόννησο και από την φέτα στα emails – Προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες από αριστερά

Μετά την διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη ο Στέφανος Κασσελάκης πιάνει το νήμα της προεκλογικής του εκστρατείας από…

3 hours ago

Κτηνωδία δίχως τέλος: Ισραηλινά τανκς στο κέντρο της Ράφα

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη σφαγή και το τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους μέσα…

3 hours ago

Το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης άνοιξε και γι’ αυτή την χρονιά τις πύλες του | Φωτός

Το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης και αυτή τη χρονιά άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται επισκέπτες.…

3 hours ago

Σάλος με δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου: «Έχουμε ήδη πολλούς π@@@@@ς στην Εκκλησία», είπε για τους γκέι

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ένας όρος που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ο Πάπας…

5 hours ago

This website uses cookies.