ΤΟΠΙΚΑ

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA για την “πραγματική αξία της εταιρείας”: Είναι η ιστορία της, οι άνθρωποί της, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA, Εμμανουήλ Αποστολάκης, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του που αφορούν την αξία της εταιρείας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Αποστολάκης είχε αναφέρει ότι γνωρίζει «την πραγματική αξία της εταιρείας».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η αναφορά του αφορούσε στην ιστορία, την πορεία, τις εγκαταστάσεις, τους ανθρώπους και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην εταιρεία, παρά στην ακριβή χρηματική της αξία. Επισημαίνει δε ότι η αξία της ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA δεν περιορίζεται σε οικονομικούς όρους, αλλά περιλαμβάνει και άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Σχετικά με την οικονομική αξία της εταιρείας, ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του 2023 δείχνουν σημαντική αύξηση της αξίας της, ωστόσο, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων αυτών έγινε μετά τη συνέντευξη. Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας τονίζει ότι κάθε μέτοχος έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τις μετοχές του όπως κρίνει ο ίδιος.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του:

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού μέσου με τίτλο «ΕΤΑΝΑΠ: Το ‘Σταυροδρόμι’ ανάπτυξης, οι ευκαιρίες για την περιοχή, τα ερωτήματα και οι αντιδράσεις» που μεταξύ άλλων κάνει αναφορά σε «κρυφή αξία» και αποδίδεται σε εμένα, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, προκειμένου να μην γίνονται αυθαίρετες ερμηνείες ή και παρερμηνείες.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ανέφερα αυτολεξεί: «Την πραγματική αξία της εταιρείας την ξέρω μόνο εγώ. Ξέρω τι έχει μέσα της, πάνω της, κάτω της.» Αναφέρθηκα στην πραγματική αξία της εταιρείας, όχι στην αξία της μετοχής.

Η πραγματική αξία της εταιρείας πηγάζει από την ιστορία της, από την πορεία της στην αγορά, από τα μερίδια αγοράς της, από τις εγκαταστάσεις της, από τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, από την προοπτική της, από τις επενδύσεις, από το νερό (η αξία του οποίου συνεχώς μεγαλώνει) και βέβαια από τους ανθρώπους της.

Ένα επίσης σημαντικό κεφάλαιο που γιγαντώνει την πραγματική αξία είναι η επί 46 χρόνια εμπιστοσύνη που δείχνουν στα προϊόντα της ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA όλοι οι Κρητικοί και ιδιαίτερα οι Χανιώτες.

Αυτή η εμπιστοσύνη, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους παράγοντες που ανέφερα, ταξιδεύει το νερό μας σε 14 χώρες του κόσμου, αποτελώντας τον καλύτερο πρεσβευτή της Κρήτης μας, ταξιδεύει σε όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου και βέβαια στην Ηπειρωτική Ελλάδα! Σε αυτή την αξία αναφέρθηκα και θα συνεχίσω να αναφέρομαι!

Γνωρίζοντας την εταιρεία από την ίδρυσή της και ζώντας την καθημερινότητά της, θεωρώ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω την πραγματική αξία και όχι την αξία της μετοχής. Πραγματική αξία που απορρέει από όσα ανέφερα παραπάνω και η οποία δεν αποτιμάται μόνο με οικονομικούς όρους.

Στα επιμέρους του δημοσιεύματος. Σε οικονομικούς όρους τώρα, η πραγματική αξία θα πρέπει να αποτιμάται με τα αποτελέσματα του 2023 και την αναμενόμενη αξία των επόμενων ετών, όχι με τα αποτελέσματα 2 ετών πίσω, στατικά δηλαδή και μειωμένα! Τα αποτελέσματα του 2023 δεν μπορούσαν να δημοσιευθούν πριν την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων από τη Γενική Συνέλευση.

Μετά την έγκριση και τη δημοσίευσή τους, μπορώ να αναφέρω ότι η αξία της εταιρείας αυξήθηκε από 8 έως 10 εκατομμύρια ευρώ! Τα αποτελέσματα της χρήσης 2023 γνωστοποιήθηκαν στους μετόχους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ως είθισται άλλωστε! Παρόλα αυτά, η «αποτίμηση» έγινε με αποτελέσματα 2 ετών πίσω! Έγινε με οικονομικούς όρους 2 ετών πίσω και όχι με οικονομικούς όρους βάσει αποτελεσμάτων 2023 και μελλοντικών αποδόσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μετοχών από μετόχους της εταιρείας, η θέση μου είναι ότι ο κάθε μέτοχος διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο του όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Τονίζω ότι προσωπικά ουδέποτε προέτρεψα για την μη πώληση των μετοχών ή το αντίθετο. Ο κάθε μέτοχος διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο του όπως αυτός θεωρεί καλύτερα.

Θεώρησα επιβεβλημένη τη δήλωση αυτή στο πλαίσιο αποφυγής παρερμηνειών και σκοπιμοτήτων στο μέλλον.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Άρθρο Γ. Παπαδάτου: ΠΑΣΟΚ με ρεαλισμό και όνειρο

του Γιάννη Παπαδάτου* Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε ιδεολογικά ως σοσιαλιστικό κίνημα. Κυβέρνησε ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Αλλά…

38 seconds ago

Άρθρο Γιάννη Σουλαδάκη: Να γιατί στηρίζω, ψηφίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

Να γιατί στηρίζω, ψηφίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στις…

48 seconds ago

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι παρακολουθήσεις εταρειών κινητής τηλεφωνίας εναντίον Ελλήνων πολιτών – Όλα όσα αποκαλυπτικά ειπώθηκαν | Βίντεο

O Γιώργος Φλωράς είναι επιχειρηματίας ο οποίος παρακολουθούταν από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Στις…

3 hours ago

Σήμερα ο τερματισμός του Υπερμαραθώνιου Ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια στο Γιαλί Τζαμί

Απόψε, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00 θα γίνει ο τερματισμός του Υπερμαραθωνίου Ευαισθητοποίησης για…

4 hours ago

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την απέλαση μελών του Grup Yorum

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδίκασε έντονα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα και την απέλαση των…

5 hours ago

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλει την κράτηση και απέλαση των 2 μελών του Grup Yorum

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα και τελικά την απέλαση από το…

5 hours ago

This website uses cookies.