Ο Πρόξενος του Καναδά στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, η Σύμβουλος Διοίκησης και Πρόξενος της Κυβέρνησης του Καναδά, κ. Brigitte Fournier, την οποία συνόδευε και η Υπεύθυνη του Προξενείου, κ. Αρετή Βελισσαρίου.

Σκοπός της επίσκεψής της στην Κρήτη, όπως επεσήμανε η κ. Fournier, είναι να έρθει σε επαφή με τοπικούς παράγοντες και φορείς ώστε να εκτιμήσει την ετοιμότητα των υπηρεσιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως και με κοινωνικούς φορείς, όσον αφορά στη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί σ’αυτόν τον τομέα σε επίπεδο υπηρεσιών.

Ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε την Πρόξενο, υπογραμμίζοντας ότι οι εθιμοτυπικές επισκέψεις είναι πάντα εποικοδομητικές διότι γίνονται σε κλίμα φιλικό και έτσι επιτρέπουν την συζήτηση ποικίλων θεμάτων. Η Πρόξενος συμφώνησε, τονίζοντας ότι με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων διμερών διπλωματικών σχέσεων Καναδά-
Ελλάδας, είναι σημαντικό να παραμείνουν στενές οι σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο κ. Βουλγαράκης επιβεβαίωσε την καλή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Καναδά τόσα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι πάρα πολλοί Έλληνες ζουν και εργάζονται στον Καναδά.

Όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σε σχετικό ερώτημα του Αντιπεριφερειάρχη η Πρόξενος του Καναδά απάντησε ότι γίνονται εξαγωγές κυρίως ελαιολάδου και αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη χώρα της. Σε σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης για συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα θέματα που σχετίζονται με τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, η Πρόξενος δήλωσε ότι ο Πρέσβης έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Κρήτη μαζί με τον Εμπορικό Ακόλουθό του για το σκοπό αυτό.

Όσον αφορά στην ετοιμότητα των υπηρεσιών και τη λειτουργία των κοινωνικών φορέων στα Χανιά, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι ο Νομός διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές ώστε να ανταποκριθεί σε κοινωνικές ή έκτακτες ανάγκες, μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Επίσης, σε ερώτηση της Προξένου όσον αφορά σ’εκείνα που χρειάζεται ο τουριστικός τομέας ως προς την αύξηση των επισκεπτών, ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι οι υποδομές είναι κυρίως εκείνες που πρέπει να βελτιωθούν, και ενημέρωσε την Πρόξενο για τις εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου που θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι το πλεονέκτημα του Νομού Χανίων σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη είναι ότι έχει διατηρήσει τον ιστορικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, και έφερε το παράδειγμα των πρόσφατων εκσκαφών που έφεραν στο φως το αρχαίο θέατρο των Απτέρων.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης πληροφόρησε την Πρόξενο ότι ετοιμάζεται βίντεο σχετικά με την προβολή του φυσικού κάλους του Νομού και της προσέφερε σχετικά αναμνηστικά δώρα με υλικό τουριστικής προβολής του τόπου.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

3 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

3 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

5 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

6 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

6 hours ago

This website uses cookies.