ΤΟΠΙΚΑ

Ο Π. Πολάκης για την ακύρωση του Διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής για τις κάμερες ελέγχου οδικής κυκλοφορίας

Ανακοίνωση του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πολάκη σχετικά με την ακύρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, του διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια 388 καμερών ελέγχου της οδικής κυκλοφορίας:

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, με τον Έλληνα πολίτη σταθερά στο ρόλο του τραγικού ήρωα…

Το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, για την αντιμετώπιση της γρίπης H1N1, είχε προμηθευτεί θερμικές κάμερες για να ελέγχει τα σημεία εισόδου της χώρας (αεροδρόμια κλπ.),  σε τιμές 120.000 € η μια, τη στιγμή που η τιμή της καλύτερης, τιμολογούνταν στην αγορά, περίπου 12.000 €.

Τη σκυτάλη παίρνει επάξια σήμερα, το “επιτελικό (παρα)κράτος” του Κ. Μητσοτάκη, παρέα με τον δοκιμασμένο επί θητείας Πατούλη μηχανισμό της Περιφέρειας Αττικής-δια του διαδόχου του σήμερα, κ. Χαρδαλιά-με την κατακύρωση διαγωνισμού, συνολικού ύψους 17,8 εκ ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το 95% της αξίας του διαγωνισμού, αφορούσε στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία, 388 καμερών ελέγχου οδικής κυκλοφορίας. Τη στιγμή που, κατά  μέσο όρο στην αγορά η κάθε κάμερα κοστίζει περίπου 10.000 €, η Περιφέρεια Αττικής ανέδειξε ανάδοχο στην τιμή των 43.400 €!

Προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ακυρώθηκε με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

  1. Δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για τη διενέργεια έρευνας αγοράς, η οποία κρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο επιβεβλημένη για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Επιπλέον, δεν λήφθηκαν υπόψη οι αντιρρήσεις μελών της οικονομικής επιτροπής του διαγωνισμού, τα οποία παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις τρέχουσες τιμές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η προμήθεια των καμερών, ήταν υπερκοστολογημένη.
  2. Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε πιλοτικό διαγωνισμό προμήθειας 2 συσκευών ανίχνευσης παραβιάσεων. Λίγο μετά, για την προμήθεια 388 καμερών, η Περιφέρεια πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή αύξηση της τιμής κατά 40%!.
  3. Οι τεχνικές προδιαγραφές που στάλθηκαν στους φορείς που συμμετείχαν στην έρευνα αγοράς προκειμένου να υποβάλλουν τις προσφορές τους, ήταν διαφορετικές από τις τεχνικές διαγραφές που περιλαμβάνονταν στο Παράρτημα Ι της διακήρυξης.

Η Περιφέρεια συνεπώς, έκανε “παιχνίδι” με τις τεχνικές προδιαγραφές και τιμολόγησε με νοοτροπία “άρχοντα”.

Επειδή, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά σε Ευρωπαϊκούς Πόρους και καθώς τίποτα από όσα ανέδειξε ο Τομέας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν βρήκε το δρόμο προς τη δικαιοσύνη, να ξέρετε ότι όλα τα στοιχεία θα σταλούν και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να αναδείξει πως ο μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου, μοιράζει σε γνωστούς και φίλους, τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Λεφτά με τα οποία, θα μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας και να αναστραφεί το κλίμα φυγής που είναι διάχυτο στη νεολαία.

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον Πλατανιά. Η Ναταλία και ο Βαγγέλης…

21 hours ago

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα επηρεάζουν και τις συνθήκες στέγασης, ειδικά…

21 hours ago

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει η κυβέρνηση με το "μενού" να…

21 hours ago

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος. Το άρθρο τους "Zopounidis, C. ,…

21 hours ago

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου…

21 hours ago

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Το 41% υποχωρεί από το προσκήνιο, προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά

Μετά από τον – όχι και τόσο ευρύ, όσο αρχικά είχε φανεί ότι θα είναι…

21 hours ago

This website uses cookies.