ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σαρλ Μισέλ προτείνει τον Μητσοτάκη για τη θέση της Φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν

«Το νέο σχέδιο του Σαρλ Μισέλ για να καταστρέψει την Φον ντερ Λάιεν: Δώστε στον Έλληνα πρωθυπουργό τη θέση της», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πέταξε την ιδέα στους αρχηγούς της ΕΕ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πάρει τη θέση της», κάτι που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εφημερίδα, επιβεβαιώνουν πέντε αξιωματούχοι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ως πηγή της είδησης, το Politico επικαλείται συνολικά πέντε Ευρωπαίους διπλωμάτες και αξιωματούχους που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας. Πάντως, οι ίδιοι άνθρωποι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τονίζουν ότι πρόκειται για άλλη μία «απέλπιδα προσπάθεια» του Μισέλ να «ρίξει» την Φον ντερ Λάιεν.

Ο Σαρλ Μισέλ είναι στην παρούσα φάση υπεύθυνος για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για τον διορισμό των νέων επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά τις Ευρωεκλογές 2024 υπήρξε συναίνεση μεταξύ των 27 αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων στο να εξασφαλίσει η Φον ντερ Λάιεν μια δεύτερη θητεία στην Κομισιόν. Παράλληλα, φέρεται να συμφωνήθηκε ότι ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα θα αναλάβει χρέη νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Μισέλ θέλει να «γκρεμίσει» την Φον ντερ Λάιεν και προωθεί η λύση Μητσοτάκη

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Politico, ο Μισέλ φέρεται να επιμένει να παρουσιάζει επιλογές εναλλακτικές στην υποψηφιότητα της Γερμανίδας, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συνομιλιών που έχει με ηγέτες της ΕΕ.

«Ο Μισέλ έχει ένα κουτί με μπανανόφλουδες για τη Φον ντερ Λάιεν», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους αξιωματούχος της ΕΕ. «Στην καλύτερη περίπτωση αυτό δημιουργεί απλώς ενόχληση και στη χειρότερη είναι αποσταθεροποιητικό», πρόσθεσε.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Βέλγος φέρεται να έχει παρουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως ενδεχόμενο διάδοχο της Γερμανίδας στην Κομισιόν και την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν ως πιθανή εναλλακτική επιλογή στην υποψηφιότητα Κόστα για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Ο Μισέλ έχει ένα κουτί με μπανανόφλουδες για τη Φον ντερ Λάιεν», δηλώνει στο Politico ένας από τους αξιωματούχος της ΕΕ που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Στην καλύτερη περίπτωση αυτό δημιουργεί απλώς ενόχληση και στη χειρότερη είναι αποσταθεροποιητικό».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση υποτιμήσει την…

3 hours ago

Βλαδίμηρος Κοκκινάκης: Ο Κρητικής καταγωγής σοβιετικός θρύλος των αιθέρων του οποίου τη γέννηση υπενθύμισε η Ρωσική πρεσβεία

"Σαν σήμερα το 1904 γεννήθηκε ο Σοβιετικός πιλότος δοκιμών Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, ειδικευόμενος σε πτήσεις μεγάλου…

3 hours ago

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη…

4 hours ago

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα «myCoast». Κυκλάδες, Χαλκιδική, Πρέβεζα, αλλά και…

4 hours ago

Πόσο πιο υποτελής μπορεί να γίνει η δημοτική αρχή των Χανίων;

Τι κατάντια είναι πια αυτή! Τα Χανιά, μία πόλη που κάποτε είχε ένα πολύ ισχυρό…

4 hours ago

Ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης έκλεισε για να γίνει η απόβαση των Αμερικάνων

Το κέντρο των Χανίων μπλόκαρε για να εξυπηρετηθούν οι αμερικάνοι στρατιώτες του αεροπλανοφόρου Άιζενχάουερ. Πιο…

4 hours ago

This website uses cookies.