ΘΕΣΕΙΣ

Ο Σταϊνμάιερ αφού τσέπωσε 2,2 δις ευρώ από τα γερμανικά δάνεια του πρώτου μνημονίου, πήγε και ζήτησε συγχώρεση στην Κάντανο

Έχει και η υποκρισία τα όρια της.

Ο Σταϊνμάιερ, ηρθε στο μαρτυρικό τόπο της Καντάνου και στη γραμμή που τηρεί το γερμανικό κράτος ήδη από το 2013 με την Ελλάδα – που επισφραγίστηκε με τη δημιουργία του αποικιοκρατικού Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον το 2014, την εποχή των μνημονίων – ζήτησε συγχώρεση. Είπε ότι “δεν υπάρχει τρόπος να επανορθώσω” λες και δεν γίνεται η Γερμανία να καταβάλει το κόστος για όσα καταστροφικά προκάλεσε στη χώρα μας και ζήτησε από τα θύματα της καταστροφής να καταλάβουν την θλίψη που του προκαλεί όλο αυτό και να τον συγχωρέσουν αυτόν και την Γερμανία.

Το όλο γίνεται ακόμη πιο προκλητικό αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε διασφαλίσει ότι πριν φύγει από την Ελλάδα θα είχε βάλει στις βαλίτσες του 2,2 δις ευρώ, ως πρόωρη εξόφληση των δόσεων για το 2026, 2027 και 2028 του γερμανικού δανείου του πρώτου καταστροφικού για τη χώρα μας μνημονίου!

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Ν. Μαριάς, ποσό 2,2 δισ. ευρώ πηγαίνει στις τσέπες της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KFW, η οποία δάνεισε την Ελλάδα στο πλαίσιο των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου το 2010.

Μάλιστα η Γερμανία γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο συμψηφισμό ή ανταπαίτηση, αντί να προχωρήσει ως κράτος στη δανειοδότηση της Ελλάδας όπως έπραξε η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης τελικά προχώρησε στη δανειοδότηση της Αθήνας όχι απευθείας αλλά μέσω της KFW.

Επιπλέον όπως αποκαλύψαμε ήδη από το 2010 στη δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης του πρώτου μνημονίου, το Βερολίνο πέρασε ρήτρα με την οποία απαγορεύει στην Αθήνα την υποβολή ένστασης συμψηφισμού και ανταπαίτησης φοβούμενο ακριβώς ότι μέσω συμψηφισμού ή ανταπαίτησης η Ελλάδα θα μπορούσε να αρχίσει να εισπράττει μέρος των πολεμικών επανορθώσεων/αποζημιώσεων ή του κατοχικού δανείου.

Υπό αυτό το πρίσμα, η επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Κάντανο αποτελεί εμπαιγμό του ελληνικού λαού και όποια αναφορά που ακούστηκε από το στόμο του Προέδρου της Γερμανίας περί της ανάγκης ανάπτυξης κοινής “κουλτούρας μνήμης” είναι απλά η προσπάθεια του κλέφτη και του φονιά να βάλει στο ίδιο καζάνι των ευθυνών το θύμα του για να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

32 επιζώντες από τους 67 επιβαίνοντες από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν

Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…

1 day ago

Χριστουγεννιάτικη μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα στους Αρμένους Αποκορώνου | Βίντεο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…

1 day ago

Από όλους εμάς στον “Αγώνα της Κρήτης”, ευχές από καρδιάς για Καλά Χριστούγεννα!

Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…

1 day ago

Χριστούγεννα στην Κρήτη με απρόβλεπτη χιονόπτωση

Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…

1 day ago

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Καζακστάν με 110 επιβάτες – Τουλάχιστον 6 επιζώντες

Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…

1 day ago

Ραγδαία η μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα – Στο 61% πλέον, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Στο 31% για τους νέους με τα ενοίκια στα ύψη

Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…

1 day ago

This website uses cookies.