Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ψυχάρης απαντά στον Τσίπρα μέσω του Βήματος

«Απάντηση» στη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα δίνει σήμερα «Το Βήμα» με δημοσίευμα που έχει τίτλο «Δεν λέει την αλήθεια ο κ. Τσίπρας».

«Δεν λέει την αλήθεια ο πρωθυπουργός όταν δηλώνει ότι δεν ζήτησε ποτέ τίποτε από κανένα ή ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο προκειμένου να εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του ή να απαιτήσει άλλη μεταχείριση από τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Ακολουθεί το δημοσίευμα:

«Άπειρα είναι τα «αιτήματα» που κατά καιρούς οι κυβερνώντες προέβαλαν. Καημός τους ήταν να ελέγξουν την ενημέρωση, να δημιουργήσουν βάσεις προπαγάνδας παντού και να επιτύχουν την άλωση των μέσων ενημέρωσης εκ των έσω.

Δεν λέει την αλήθεια ο πρωθυπουργός όταν δηλώνει ότι δεν ζήτησε ποτέ τίποτε από κανένα ή ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο προκειμένου να εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του ή να απαιτήσει άλλη μεταχείριση από τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης.

Παρότι κατά καιρούς απαξίωνε δημόσια εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς παρασκηνιακώς, αυτός και το κόμμα του, διεκδικούσαν «καλύτερη μεταχείριση» και απαιτούσαν είτε αποκλεισμούς «ανεπιθύμητων» προσώπων είτε προωθήσεις φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και στελεχών.

Άπειρα είναι τα «αιτήματα» που κατά καιρούς οι κυβερνώντες προέβαλαν. Καημός τους ήταν να ελέγξουν την ενημέρωση, να δημιουργήσουν βάσεις προπαγάνδας παντού και να επιτύχουν την άλωση των μέσων ενημέρωσης εκ των έσω.

Και όταν αντιμετώπισαν άρνηση στις παράλογες απαιτήσεις τους – δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδέκτες οι απαιτήσεις τους από επαγγελματίες και οργανισμούς που υποτυπωδώς σέβονταν τον εαυτό τους – ξεκίνησαν πολεμική και πολιτική καθυπόταξης. Η αλήθεια είναι ότι  πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι παραδόθηκαν στους ένοικους του Μεγάρου Μαξίμου.

Φαίνονται άλλωστε. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας ψεύδεται για ακόμη μια φορά, όπως το έχει πράξει με τόσα άλλα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Γι αυτό άλλωστε εισπράττει οργή και αμφισβήτηση. Ο καιρός θα φανερώσει την απόλυτη διεκδίκησή του από τα μέσα ενημέρωσης. Οψόμεθα».

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί θα χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα ότι φύλο σημαίνει μόνο βιολογικό φύλο στον Νόμο Περί Ισότητας

Οι Τόρις σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές της 4ης Ιουλίου, προκειμένου να τερματιστεί μια…

1 hour ago

Μεσανατολικό – Νετανιάχου: «”Ναι” σε προσωρινή εκεχειρία με αντάλλαγμα τους ομήρους – “Όχι” στη λήξη του πολέμου»

Θετικός σε μία προσωρινή εκεχειρία με αντάλλαγμα την περιορισμένη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, αλλά κάθετα αρνητικός σχετικά με…

1 hour ago

Έσκασε «κανόνι» στον τουρισμό – Χρεοκόπησε ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης FTI – Σημαντικές επιπτώσεις στην Κρήτη

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο γερμανικός tour operator FTI μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχε η διοίκησή…

1 hour ago

Επιστολή: Η κατάφορη αδικία με τους πυροσβέστες μας

Κύριε διευθυντά, Θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να εκφράσω την απογοήτευση που ένιωσα όταν…

4 hours ago

Εκλογικά κέντρα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

Τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη καλούμε τα μέλη και…

5 hours ago

Νέες απειλές της Μόσχας στη Δύση: “Να μην κάνει λάθος υπολογισμούς που μπορεί να έχουν μοιραίες συνέπειες”

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντιμετωπίσουν «μοιραίες συνέπειες», αν δεν λάβουν…

5 hours ago

This website uses cookies.