Ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα

Ενώ μέχρι χθες η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, επαναλάμβανε ότι «δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μετατάξεις», ότι «η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά σε μετακινήσεις προσωπικού», ότι «δεν υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 15.000 «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι μέσα στο 2012», και ότι «η κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων δεν συνδέεται με απολύσεις», ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, διαψεύδει τον Υπουργό κ. Μανιτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής αφού τόνιζε ότι, οι εκβιαστικές «αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις» αλλά και οι απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο, πέρα από τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες, «εντείνουν και τον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης των υπαρχουσών δομών του δημοσίου», ζητούσε από την Κομισιόν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα «αποχωρήσεων» από το δημόσιο.

Στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, δηλώνει ότι:

Πρώτο, ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής τον Μάρτιο του 2012 που «προέβλεπε ότι 15.000 πλεονάζοντες εργαζόμενοι θα ετίθεντο, έως το τέλος του 2012, σε εργασιακή εφεδρεία, ανάλογα με τους φορείς ή τις μονάδες οι οποίες επρόκειτο να καταργηθούν ή να συρρικνωθούν».
Δεύτερο, κατά την άποψη της Τρόικα, πρέπει να υπάρξει μέχρι το 2015 νέα μείωση προσωπικού κατά 70.000 άτομα, και ότι «αυτή η μείωση προσωπικού θα πρέπει να είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια» (σσ: «καρφώνει» την κυβέρνηση, αφού τα μέχρι σήμερα μέτρα, εφεδρεία και διαθεσιμότητα, ήταν μέτρα οριζόντια που προέβλεπαν, για την μεν εφεδρεία, 33 χρόνια υπηρεσία και ηλικία 53 ετών και άνω, και για τη διαθεσιμότητα καθεστώς ΔΕ αορίστου χρόνου).
Τρίτο, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα «βασίζεται στην τρέχουσα κατάρτιση των οργανογραμμάτων και θα διευκολυνθεί από την πρόσφατη νομοθεσία η οποία επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις», και
Τέταρτο, ότι «οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με την Τρόικα ώστε να προσδιοριστεί η βέλτιστη διαδικασία επιβολής του νεοεκπονηθέντος σχεδίου κινητικότητας και αποχωρήσεων βάσει του υπάρχοντος Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

3 mins ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

5 mins ago

Καθημερινότητα οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το…

7 mins ago

Τουρισμός: Φρενάρουν οι αφίξεις για το 2025

Στο 2025 έχουν στρέψει ήδη το ενδιαφέρον τους αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια αλλά και γενικότερα η…

10 mins ago

Άρθρο Δ. Τεμπονέρα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Η εκλογή από τη βάση και η ρευστοποίηση των κομμάτων

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές Πρόεδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η…

4 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη. Και οι έξι στις δηλώσεις τους…

6 hours ago

This website uses cookies.