ΚΟΣΜΟΣ

Ο Elon Musk λέει ότι θα πουλήσει τόσες μετοχές της Tesla όσες χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια πείνα αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι «τα χρήματα θα λύσουν το προβλημα»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθυντής του Παγκοσμίου Προγράμματος ΣίτισηςDavid Beasley, μίλησε στο CNN και προκάλεσε τόσο τον Musk, όσο και τον Jeff Bezos. Είπε, μάλιστα, ότι θα έπρεπε να προσέχουν πού διαθέτουν τα χρήματά τους.

«6 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριολεκτικά θα πεθάνουν αν δεν τους προσεγγίσουμε. Είναι απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Θράσος.

Ο Elon Musk, λοιπόν, έκανε αυτό που κάνει καλύτερα: Πήρε το iPhone στο χέρι και έγραψε τις σκέψεις του στο Twitter.

«Αν το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης μπορεί να περιγράψει σε αυτό το thread πώς ακριβώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, θα πουλήσω τώρα τη μετοχή της Tesla και θα το κάνω», ξεκίνησε. «Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα, για να δει ο κόσμος πώς θα διατεθούν τα χρήματα».

Ο Beasley απάντησε. «Σας διαβεβαιώ πως έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια και τον ανοιχτό κώδικα. Η ομάδα σας μπορεί να τα ελέγξει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι σίγουρη», έγραψε.

«Ας μιλήσουμε: Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το Falcon Heavy, αλλά διακυβεύονται πάρα πολλά για να μην κάνουμε μία συζήτηση, τουλάχιστον. Μπορώ να πάρω την επόμενη πτήση και να έρθω σε εσάς. Διώξε με αν δε σου αρέσει αυτό που θα ακούσεις!»

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, συνέχισε: «6 δισεκατομμύρια δολάρια δε θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, αλλά θα αποτρέψουν τη γεωπολιτική αστάθεια, τη μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια άτομα που βρίσκονται στα πρόθυρα ασιτίας. Μία κρίση άνευ προηγουμένου και μία τέλεια καταιγίδα εξαιτίας της κρίσης του Covid/των συγκρούσεων/του κλίματος».

Ο Musk έληξε τη συζήτηση. «Σας παρακαλώ, δημοσιεύστε το εν λειτουργία και το προτεινόμενο σύστημα διάθεσης πόρων για να δει ο κόσμος πού ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα», έγραψε. «Το φως του ήλιου είναι υπέροχο».

jenny.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Βασίλης Οικονόμου έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου – Εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς το όνομά του…

3 hours ago

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με…

3 hours ago

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά. Σύμφωνα…

3 hours ago

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ,…

3 hours ago

Επίθεση με αλυσοπρίονο: Σκηνές θρίλερ περιέγραψε στη δίκη ο δικαστικός επιμελητής

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Αυτόφωρο Μονομελές…

3 hours ago

Sex Roulette: Ανησυχία από τo νέο challenge στο ΤikTok – Ανήλικοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες

Νέα επικίνδυνη μόδα εμφανίστηκε στο TikTok προκαλώντας πονοκέφαλο σε γονείς και υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη, μιας και…

4 hours ago

This website uses cookies.