Πάει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, “αποφάσισαν να δώσουν μαζί τον δύσκολο αγώνα”, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις κοινές δηλώσεις τους που προηγήθηκαν στο υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έχοντας πλάι του τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της; κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί” προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει σε εξειδίκευση των θέσεών του σύντομα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κίνηση ως “πρωτοβουλία ουσίας για να μείνει όρθιο το ΠΑΣΟΚ”.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι “το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πρωτοφανή φθορά”, επισημαίνοντας ότι “Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία θέλουμε να αλλάξουμε τους σημερινούς εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ”.

Πρόσθεσε δε με νόημα – και σε σχέση με τη συνολικότερη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και με τους ομολογιούχους για το “κούρεμα” του χρέους ότι “είναι λογικό οι εταίροι μας να θέλουν κάποιες πολιτικές εγγυήσεις”.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος τόνιθσε ότι η σημερινή κατάσταση δεν δικαιολογεί προσωπικές επιδιώξεις.

“Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τη στιγμή που και η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίση. Κατά βάθος στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και συλλογικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης τη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως. με δεδομένο ότι στις 13 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει η οριστική λύση στις διαπραγματεύσεις για το PSI, “πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να κάνουμε μια γιγαντιαία προσπάθεια να κλείσουμε τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία. πρόσωπα και κόμματα πρέπει να αναλάβουμε αλλά και να μοιραστούμε τις ευθύνες”…

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση, την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ρόλος του Σκανδαλίδη στην προσέγγιση των δύο
Αιφνιδιασμό και αμηχανία προκάλεσε η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και  του Ανδρέα Λοβέρδου να ανακοινώσουν την συμπόρευσή τους εν όψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος, συγκεκριμένα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους δύο υπουργούς η πρωτοβουλία της προσεγγίσεις των δύο ανδρών ήταν του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε τους δύο υπουργούς να συζητήσουν μεταξύ τους και να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης.

Έτσι προέκυψε η απόφαση να μην κατέβει υποψήφιος  ο ένας από τους δύο επικρατέστερους  για την αρχηγία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε  τον κ. Λοβέρδο για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που αφορούν στο PSI. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ο χρόνος είναι ασφυκτικά περιορισμένος. Συζήτησαν για την πορεία της οικονομίας, για τη δανειακή σύμβαση και τα εσωκομματικά το ΠΑΣΟΚ.  Μετά ακολούθησε η δήλωση του κ. Λοβέρδου ότι συντάσσεται στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών. Συνεργάτες του υπουργού Υγείας επεσήμαιναν πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του «και δεν μπορεί ο καθένας να κοιτά τον εαυτό του, αλλά το συμφέρον της χώρας». Έτσι ζητούμενο για τον κ. Λοβέρδο ήταν η ομαλότητα.

Ραγκούσης: «Δεν είμαι θετικός»
Την άγνοια του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Γιάννη Ραγκούση επιβεβαίωναν συνεργάτες του αναφορικά με την συνάντηση των δύο υπουργών. Ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο. Στην συζήτηση που είχαν τους διαμήνυσε πως δεν βλέπει θετικά την πρωτοβουλία τους

Ενώ από  το περιβάλλον του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκύπτει ότι επί του παρόντος ο υπουργός δεν θέλει να προβεί σε κανέναν σχολιασμό.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

36 mins ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

1 hour ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

2 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

2 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

2 hours ago

This website uses cookies.