Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πάλι ρουσφέτια; Προεκλογικές προσλήψεις στον ΕΛΓΑ για τις θεομηνίες στην Κρήτη

Κάποια πράγματα δύσκολα αλλάζουν. Και, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος κάποιοι δε φαίνεται να ξεχνούν παλιά κουσούρια.

Σύμφωνα με καταγγελία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών – ΑΡΟΣΗ, Κίνηση γεωτεχνικών στο ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και με πρόφαση την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών του 2014 ανακοινώθηκε ρουσφετολογικού χαρακτήρα πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Η καταγγελία έχει βαρύτητα αφού όπως σημειώνεται η προθεσμία υποβολής ήταν μόλις 3 ημέρες, με ασαφή τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων, δίχως να έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωση, σε περιοχές που οι καλλιέργειες ΔΕΝ υπέστησαν ζημιές!

Όπως πληροφορηθήκαμε, η ανακοίνωση στηρίχθηκε σε έναν νόμο  του Πεπονή ο οποίος επιτρέπει όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες να προσλαμβάνεται προσωπικό με πολύ γρήγορες διαδικασίες.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ήδη γεωτεχνικοί που ετοιμάζονται να κινηθούν με τις νόμιμες διαδικασίες για να προσβάλλουν τη διακήρυξη.

Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνουμε ότι το κράτος λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τις συνθήκες για να αποκομίσει εκλογικό κέρδος. Με αφορμή την κακοκαιρία στις τελευταίες ημέρες του 2014, με προκήρυξη express ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει πρόσληψη εποχικού προσωπικού:

  • με προθεσμία υποβολής μόλις 3 ημέρες -ανακοινώθηκε 12-1-2015 και η προθεσμία έληγε στις 15-1-2015
  • με την ανακοίνωση να χάνεται στις «μέσα» σελίδες της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ
  • με υπεύθυνες δηλώσεις που έπρεπε να προμηθευτεί κάποιος από τα υποκαταστήματα (δεν ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο) και όχι πολύ σαφή τον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων
  • χωρίς να έχει γίνει προηγούμενα συνολική εκτίμηση για τον καθορισμό του αριθμού των γεωπόνων που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες
  • με προσλήψεις σε περιοχές που οι καλλιέργειες δεν υπέστησαν ζημιές.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πολιτικές μας οδήγησαν στην ανεργία, την κρίση και την απαξίωση του πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα.

Απαιτούμε την ακύρωση της διαδικασίας. Ζητάμε νόμιμες διαδικασίες τόσο για την εκτίμηση του αριθμού των γεωπόνων που απαιτούνται, όσο και στον τρόπο που προσλαμβάνονται.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

6 mins ago

Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης»: «Η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια Παιδοψυχιατρική Κλινική»

Η βουλεύτρια Β’ Πειραιώς του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας…

9 mins ago

Γερμανία: Ριχνει το TikTok τους 16άρηδες ψηφοφορους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς;

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχει μειώσει κατά πολύ το όριο της ηλικίας…

20 mins ago

Γιατί δεν μπορούσε να φωνάξει βοήθεια ο Αλγερινός που για 26 χρόνια ήταν όμηρος δίπλα στο σπίτι του

Της Νίκης Μπακούλη Μεταξύ των διεθνών ειδήσεων που ξεχώρισαν την Παρασκευή είναι η εξεύρεση ενός…

23 mins ago

Η κρητική γη εκπέμπει SOS – Δραματικές μειώσεις στις βροχοπτώσεις

Από μείωση σε μείωση "πάνε" τα υδάτινα αποθέματα νερού άρδευσης στην Κρήτη, με τις αυτονόητες συνέπειες για…

25 mins ago

This website uses cookies.