Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική πρόταση που είναι υπό επεξεργασία, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιπλέον φορολογικά μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές σχετικά με τα έσοδα του ΦΠΑ.
Για τον ΦΠΑ, η πρόταση προβλέπει τρεις κατηγορίες συντελεστών με τη ΔΕΗ στο 13%, ενώ δίνεται μάχη να παραμείνει και η εστίαση στο 13%.
Για τις πρόωρες συντάξεις η Αθήνα προτείνει την κατάργησή τους από 1/1/2016 και σε βάθος τριετίας με σκοπό να αποδώσουν περίπου 200 εκατ. ετησίως. Οι δανειστές ωστόσο απαιτούν την άμεση κατάργησή τους.
Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση προτείνει και περικοπές στις υψηλότερες επικουρικές συντάξεις καθώς και
-Περαιτέρω μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες
-Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ
-Φόρος στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω 500.000 ευρώ
-Περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Κομβικό σημείο για την ελληνική πλευρά είναι η χρηματοδότηση και η ρύθμιση του χρέους, για την οποία επιδιώκεται μια σαφής αναφορά.
Άλλες πληροφορίες από την Κομισιόν ανέφεραν ότι επικρατεί εκνευρισμός διότι δεν είχαν κατατεθεί οι ελληνικές προτάσεις μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.
Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Μαξίμου:
“Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.
O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες”.
Με άλλα λόγια, πάμε για νέα συμφωνία και όχι για παράταση του ισχύοντος προγράμματος.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη το Κυβερνητικό Συμβούλιο, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη οι κ. Παππάς και Τσακαλώτος.
Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους: “Εμείς πάμε αύριο για συμφωνία”.
Παράλληλα με τον κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου αποχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…
Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…
«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…
Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…
Τα ηχητικά ντοκουμέντα του 112 που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν την κοινή γνώμη, όχι…
This website uses cookies.