Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πάμε για νέα συμφωνία, όχι παράταση: Η νέα πρόταση της κυβέρνησης

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο λίγες ώρες πριν το Eurogroup, τη Σύνοδο Κορυφής και την εξαμερή συνάντηση στην οποία μετέχει ο Αλέξης Τσίπρας μετά από πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τουσκ. Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει από σήμερα ο πρωθυπουργός, πάμε για συμφωνία λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αναλυτικά, η νέα, αναθεωρημένη πρόταση μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική πρόταση που είναι υπό επεξεργασία, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιπλέον φορολογικά μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές σχετικά με τα έσοδα του ΦΠΑ.

Για τον ΦΠΑ, η πρόταση προβλέπει τρεις κατηγορίες συντελεστών με τη ΔΕΗ στο 13%, ενώ δίνεται μάχη να παραμείνει και η εστίαση στο 13%.

Για τις πρόωρες συντάξεις η Αθήνα προτείνει την κατάργησή τους από 1/1/2016 και σε βάθος τριετίας με σκοπό να αποδώσουν περίπου 200 εκατ. ετησίως. Οι δανειστές ωστόσο απαιτούν την άμεση κατάργησή τους.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση προτείνει και περικοπές στις υψηλότερες επικουρικές συντάξεις καθώς και

-Περαιτέρω μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες

-Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ

-Φόρος στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω 500.000 ευρώ

-Περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Κομβικό σημείο για την ελληνική πλευρά είναι η χρηματοδότηση και η ρύθμιση του χρέους, για την οποία επιδιώκεται μια σαφής αναφορά.

Άλλες πληροφορίες από την Κομισιόν ανέφεραν ότι επικρατεί εκνευρισμός διότι δεν είχαν κατατεθεί οι ελληνικές προτάσεις μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Μαξίμου:

“Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες”.

Με άλλα λόγια, πάμε για νέα συμφωνία και όχι για παράταση του ισχύοντος προγράμματος.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη το Κυβερνητικό Συμβούλιο, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη οι κ. Παππάς και Τσακαλώτος.

Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους: “Εμείς πάμε αύριο για συμφωνία”.

Παράλληλα με τον κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου αποχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

news247.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Jerusalem Post για εντάλματα σύλληψης ΔΔΧ: Mια καταστροφή γιγαντιαίων διαστάσεων για το Ισραήλ

Για καταστροφή γιγαντιαίων διαστάσεων μιλά η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post με αφορμή την απόφαση τα…

1 hour ago

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο εισαγγελέας – Οργή στο Ισραήλ – «Μας βάζουν στο ίδιο κάδρο με τη Χαμάς»

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προτίθεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου…

1 hour ago

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων: “Λόγος και εικόνα για τη Μάχη της Κρήτης”

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν.…

2 hours ago

Επιτυχημένη η πορεία του ΑΟ Κουμπέ

Ο Χρήστος Τσοντάκης εκ μέρους του ΑΟ ΚΟΥΜΠΕ έστειλε το εξής κείμενο στην εφημερίδα μας:…

2 hours ago

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου – «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα…

4 hours ago

This website uses cookies.