Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Την ώρα που η Κρήτη χρειάζεται προσλήψεις θα γίνουν απολύσεις;

Περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους ως υπεράριθμο προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίζει μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών. Με βάση τα στοιχεία της “αξιολόγησης” ετοιμάζουν απολύσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη αποτύπωση-«αξιολόγηση» για τους δήμους όλης της χώρας βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», που παρουσιάζει στοιχεία της έκθεσης.

Η μελέτη έγινε με βάση τεχνοκρατικούς δείκτες, περιλαμβανομένων και χρηματοοικονομικών δεδομένων. Στο σύνολο των 16 δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, ανάλογα με τα σενάρια που εξετάζονται, το πλεονάζον προσωπικό εμφανίζεται με βάση τους προσωρινούς πίνακες, από 1.263 ως 1.712 υπαλλήλους. Σε αυτούς τους δήμους υπηρετούν 26.681 υπάλληλοι για έναν πληθυσμό 2.887.179 κατοίκων.

Στον Δήμο Αθηναίων επί του συνόλου 7.522 υπαλλήλων εμφανίζεται πλεονάζον προσωπικό 752 – 1.918, ενώ στο Δήμο Πειραιά από τους 1.553 εργαζόμενους ο αριθμός εκείνων που «περισσεύουν» κυμαίνεται μεταξύ 155 και 186.

Στη Θεσσαλονίκη οι υπεράριθμοι υπολογίζονται στους 367 – 934 σε ένα σύνολο 3.673 εργαζομένων. Στους μητροπολιτικούς δήμους (άνω τον 100.000 κατοίκων) εκείνοι που χρειάζονται ενίσχυση προσωπικού είναι αυτοί του Βόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κορδελιού, Πατρέων, Περιστερίου και Χανίων.

Στους 24 δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα) έχει καταγραφεί ότι το πλεονάζον προσωπικό είναι 202 υπάλληλοι ή, σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, 174. Σήμερα, το σύνολο του προσωπικού των δήμων αυτών είναι 4.138 υπάλληλοι για 559.457 κατοίκους.

Η μελέτη προετοιμάζει το έδαφος ώστε οι δήμοι να δώσουν λίστες υπαλλήλων με βάση στοιχεία που θα προκύψουν από την αξιολόγηση, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν κυρίως μετακινήσεις και όχι απολύσεις.

Μετά τους «διαθέσιμους» 2.234 σχολικούς φύλακες και τους 3.000 δημοτικούς αστυνόμους, σειρά έχουν άλλοι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους οποίους η κυβέρνηση θα ρίξει στη «δεξαμενή» της κινητικότητας, καθώς πέραν των 12.500 χιλιάδων «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου, αναζητούνται ακόμη 12.500 χιλιάδες ως το τέλος του χρόνου.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιούν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο για νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις εργαζομένων.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι τόσο με τους δημοτικούς αστυνομικούς στο δήμο Χανίων όσο και με το προσωπικό σε Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης, δεν υπήρχαν υπεράριθμοι υπάλληλοι αλλά σοβαρές ελλείψεις. Πάραυτα, η απόφαση που πάρθηκε ήταν για απολύσεις και διαθεσιμότητα. Το ίδιο θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση;

Με πληροφορίες από capital.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης, αλλά και της συνολικής και…

12 mins ago

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το…

14 mins ago

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής…

17 mins ago

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – «για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη το…

25 mins ago

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – «για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη το…

39 mins ago

Διαμαντοπούλου: Η Θάτσερ του ΠΑΣΟΚ που έφυγε επί Φώφης, έγινε μέλος του Δ.Σ. της Coca-Cola, θέλει τώρα να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Τα ύστερα τιμούν τα πρότερα, λένε αλλά στην περίπτωση της Διαμαντοπούλου, κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων…

60 mins ago

This website uses cookies.