Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 900 οι συμμετοχές πανελλαδικά για το συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα – 17 συμμετοχές συλλόγων και φορέων από τα Χανιά

Μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα. Πάνω από 900 οργανώσεις από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν ενώ μόνο από τα Χανιά 17 εργατικοί σύλλογοι και φορείς έχουν δηλώσει ότι θα στείλουν κόσμο στην Αθήνα. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση γίνεται κάλεσμα προς όλους όσους το επιθυμούν να παρευρεθούν στο λιμάνι της Σούδας σε συγκέντρωση την Παρασκευή 31 Οκτώβρη στις 19.30 το απόγευμα λίγο πριν την αναχώρηση όλων αυτών που θα ταξιδέψουν για Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι:

Το πλήθος των αποφάσεων δείχνει οτι ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, ταξική απάντηση σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ. Να τους ασκήσουμε ασφυκτική πίεση! Να μη δεχτούμε το ξεζούμισμα μας! Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Να τους προειδοποιήσουμε να μην τολμήσουν να ακουμπήσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα! 

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες πήραν απόφαση συμμετοχής οι παρακάτω φορείς του νομού Χανίων:

  1. Σωματείο ΟΤΑ
  2. Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού
  3. Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών
  4. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
  5. Εμπορικός Σύλλογος
  6. Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου
  7. Σύλλογος Μεταπτυχιακών Πολυτεχνείου

Οι παλιότερες αποφάσεις αφορούσαν τους φορείς:

  1. Εργατικό Κέντρο Χανίων

  2. Σύνδεσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων

  3. Συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών

  4. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων

  5. Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση

  6. Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου

  7. Σύλλογος Γυναικών

  8. Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

  9. Κτηνοτροφικός Σύλλογος καθώς και

  10. Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης.

Κοινή ανακοίνωση Αγροτών και Κτηνοτρόφων νομού Χανίων

Σχετική κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Μυθήμνας και Κάινας στην οποία σημειώνουν τα εξής:

Αγρότη – Αγρότισσα

Η επιβίωση μας γίνεται κάθε χρόνο και δυσκολότερη, αφού έτσι επιτάσσουν οι εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης & της ΕΕ, που με νέο εργαλείο την ΚΑΠ 2015 – 2020 στοχεύει στη δημιουργία λιγότερων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων με το μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων.

Οδηγούν εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία, όπως κάνουν με χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων πετσοκόβουν τα μεροκάματα, κάνουν ασύμφορο το μικρομάγαζο και το επάγγελμα, κόβουν τις συντάξεις των απομάχων της δουλειάς, συνθλίβουν τα όνειρα της νεολαίας.

Οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων κάτω από το συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Οι παραγωγές μας στο έλεος της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας εμπόρων & μεταποιητών και πληρωμένες μετά από μήνες ή και χρόνια. Ο ιδρώτας μας απροστάτευτος από τις καιρικές συνθήκες & τις ζωονόσους μιας και ο ΕΛΓΑ αποβλέπει στο χαράτσωμά μας και όχι στην κάλυψή μας σε φυτική & ζωική παραγωγή.

Οι πολιτικές επιλογές της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστικών επιχειρήσεων με την επέμβαση στην Ουκρανία και οι συνέπειες από το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα τις δικές μας εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κτυπάνε. Έρχονται όλα αυτά να προστεθούν στα απανωτά χαράτσια & τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και μαντριά, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΟΓΑ, που οι μισοί από μας δεν μπορούμε να καλύψουμε, κ.ά., μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην ουρά των ανέργων.

Να γιατί – όλες & όλοι – πρέπει να βρεθούμε μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα μαζί με πάνω από 780 Αγροτικούς Συλλόγους, Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικούς/Σπουδαστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γυναικών από όλη την Ελλάδα . Πρέπει από κοινού να διαδηλώσουμε βροντοφωνάζοντας : «Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα». Να στείλουμε το μήνυμα – και της αγροτιάς – για την ανάγκη ανατροπής της βαρβαρότητας, που ζούμε.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες μαζί με τις οικογένειες τους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ανεργία στις 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.

ΟΛΟΙ το Σάββατο 1 Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας στις 12.00 το μεσημέρι

Η συμμετοχή είναι 20ευρώ με καράβι κατάστρωμα (10+10 ευρώ) και 50% έκπτωση για όποιον επιθυμεί καμπίνα.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. επικοινωνίας: 6979001486, 6984411419, 6984613930, 6973310924

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

13 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

13 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

13 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

13 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

13 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

13 hours ago

This website uses cookies.