ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στον αέρα ο πλειστηριασμός-πρόκληση για το σπίτι της διαφημίστριας που αυτοκτόνησε λόγω χρεών – Τον πάγωσε η συμβολαιογράφος

Έκανε πίσω η συμβολαιογράφος που είχε τρέξει τον πλειστηριασμό του σπιτιού της διαφημίστριας, μητέρας δύο παιδιών που έβαλε τέλος στη ζωή της λόγω χρεών και δεν θα τον κατοχυρώσει.

Πρόκειται για μία μικρή νίκη για την οικογένεια της 49χρονης Μαρίας που τον περασμένο μήνα έκανε «βουτιά» θανάτου στο λιμάνι της Πάτρας με το αυτοκίνητό της, καθώς η απόφαση να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού της είχε προκαλέσει οργή στην περιοχή.

Μετά από πιέσεις η συμβολαιογράφος αποφάσισε να μην κατοχυρώσει το σπίτι στον αγοραστή κι έτσι η οικογένεια της γυναίκας θα έχει τον χρόνο να αποφασίσει αν θα κάνει αποποίηση ή αποδοχή κληρονομιάς και μετά θα τρέξουν ξανά οι διαδικασίες.

Άλλωστε, το παρασκήνιο της υπόθεσης προκάλεσε πολλά ερωτήματα τόσο για την εταιρεία που διαχειριζόταν το δάνειο, όσο και για την συμβολαιογράφο, τουλάχιστον ως προς το ηθικό μέρος.

Σημειώνεται πως το σπίτι της 48χρονης διαφημίστριας, είχε βγει άλλες τρεις φορές σε πλειστηριασμό, όσο αυτή ήταν εν ζωή. Οι πλειστηριασμοί αποδείχθηκαν «άγονοι» με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειο, να ρίξει την τιμή.

Η συμβολαιογράφος που είχε αναλάβει την υπόθεση, παρά το ότι γνώριζε πως η 48χρονη έχει βάλει τέλος στη ζωή της, είχε προχωρήσει στην 4η διαδικασία πλειστηριασμού, επειδή η οικογένειά της δεν της είχε προσκομίσει την ληξιαρχική βεβαίωση θανάτου, μόλις 3 εβδομάδες μετά, χωρίς να δοθεί ένα περιθώριο να συνέλθει η οικογένεια και να διαχειριστεί την υπόθεση.

Η οικογένειά της βρίσκεται ακόμη σε σοκ και δεν γνώριζε ούτε με ποιους δικηγόρους ή συμβολαιογράφους χειριζόταν την υπόθεση το θύμα.

Η διαφημίστρια, μητέρα δύο παιδιών 23 και 19 ετών, προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα μετά το διαζύγιό της, αλλά οι τόκοι από το δάνειο το είχαν κάνει μη διαχειρίσιμο.

Πριν από λίγες ημέρες το σπίτι τελικά πουλήθηκε για… 2,5 ευρώ πάνω από την αξία του (121.547,40 ευρώ), ωστόσο δεν κατοχυρώνει τον πλειστηριασμό η συμβολαιογράφος μετά τον σάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πλειστηριασμό, διαχειρίστηκε η Do Value και η εταιρεία ειδικού σκοπού «MEXICO FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY».

Μια εταιρεία με έδρα στο Δουβλίνο, με δηλωμένη διεύθυνση «George’s Dock αρ. 3, 4ος όροφος, IFSC», κτίριο που οι όροφοι είναι προς πώληση.

Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία, ιδρύθηκε στις 17 Αυγούστου του 2020 και η Eurobank την όρισε ως διαχειρίστρια σε ορισμένα δάνεια, όπως έχει γίνει το ίδιο και με άλλα funds. Η εν λόγω εταιρεία έχει έναν μέτοχο και έναν διευθυντή, ο οποίος διαχειρίζεται άλλες 53 ανάλογες εταιρείες στην Ιρλανδία, εκ των οποίων οι 3 έχουν κλείσει για άγνωστο λόγο.

Το Νοέμβριο του 2022, η ίδια εταιρεία διαχειριζόταν ένα άλλο δάνειο ιδιώτη, από τον οποίο σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, ζήτησαν να τους καταθέσει το ποσό των 92.730 ευρώ που χρωστούσε συνολικά, καταγγέλοντας τον δανειολήπτη επειδή δεν είχε καταθέσει οφειλόμενους τόκους υπερημερίας των… 2,62 ευρώ και δεδουλευμένους τόκους περιόδου μεταφοράς, ποσού 33,24 ευρώ! Ο δανειολήπτης κινήθηκε δικαστικά λέγοντας πως δεν έλαβε έγγραφο που να τον ενημερώνει ότι δεν έχει καταβάλει κάποια δόση του δανείου, αλλά και πως πλήρωνε το δάνειο κανονικά.

Προσπαθούσε να καταλάβει για ποιον λόγο το fund ζητά άμεσα όλο το ποσό, απάντηση δεν πήρε και ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκε, του πρότεινε να πουλήσει το σπίτι της διότι η αξία του ήταν αρκετά μεγαλύτερη και κάλυπτε τα κριτήρια της Golden VISA.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο που πρόσφερε προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου φωτογραφίες…

8 hours ago

«Η λεβεντιά στην Κρήτη δεν είναι αυτό» – Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για τις μπαλοθιές με τον έναν νεκρό στο Λασίθι

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Μανώλης Μενεγάκης, εξέφρασε την οργή και τη λύπη του για το…

8 hours ago

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του – «Δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις»

Στην έρευνα για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων που διενεργεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας, απαντά, δια των…

8 hours ago

Ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την… υποψηφιότητά του

Με μια νέα ανάρτηση ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την πληθώρα των υποψηφίων. Ο δήμαρχος…

8 hours ago

«Πόρτα» από τον Πούτιν στην «χείρα βοηθείας» του Ερντογάν για να τερματιστεί ο πόλεμος με την Ουκρανία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας…

8 hours ago

Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Σμπώκο – Ο πρωτοπόρος των ξενοδοχείων που άλλαξε την Κρήτη

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σμπώκο είπαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, συγγενείς, φίλοι,…

10 hours ago

This website uses cookies.