Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε λόγω τραγικών ελλείψεων του ΕΣΥ

Η επιστολή της οικογένειας μιας Χανιώτισσας και οι καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό της. Αναρίθμητες είναι οι αναφορές και τα ρεπορτάζ για τις εικόνες διάλυσης που καταγράφονται στον χώρο της Υγείας.

Οι απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά πολίτες και γιατροί αναδεικνύονται με τον πιο δραματικό τρόπο μέσα από την επιστολή της οικογένειας μιας γυναίκας που έχασε τη ζωή της επειδή, όπως καταγγέλλεται, δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος.

Στην επιστολή, που κοινοποίησαν στα Χανιώτικα Νέα οι συγγενείς της αείμνηστης Αικατερίνης Καπετανάκη, αναφέρουν αναλυτικά:

60 ημέρες συμπληρώθηκαν από τον θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας Καπετανάκη Αικατερίνης, ετών 62, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων. Ο άνθρωπός μας προσήλθε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου στις 4 το πρωί με αιμορραγία και αγγειακό επεισόδιο.

Η κατάσταση της υγείας της έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης. Το γεγονός, όμως, της μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να διενεργηθεί κατεπείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Η ταλαιπωρία της μεταφοράς με το ασθενοφόρο καθώς και η μεγάλη χρονική καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα μετά την επιστροφή της από την ιδιωτική κλινική στο Νοσοκομείο να πέσει σε κώμα και να απειλείται πλέον σοβαρά η ζωή της. Η μεταφορά στην ιδιωτική κλινική ήταν καθοριστικής σημασίας.

5 (πέντε) ώρες καθυστέρηση από την άφιξη στο Νοσοκομείο μέχρι το χειρουργείο. Τη στιγμή που κάθε λεπτό μετρούσε καθοριστικά για τη ζωή της, η ανευθυνότητα όλων αυτών που αδιαφορούν για τις ζωές των αγαπημένων μας προσώπων την έφερε μπροστά στον θάνατο. Υπεράριθμες αναφορές έχουν γίνει από τους γιατρούς του Νοσοκομείου για την ανάγκη αντικατάστασης του αξονικού τομογράφου.

Είναι εγκληματικό σε ένα δημόσιο Νοσοκομείο που καλύπτει έναν ολόκληρο Νομό να μην λειτουργεί ή να υπολειτουργεί το καθοριστικής σημασίας για επείγοντα περιστατικά μηχάνημα: ο αξονικός.

Οι υπεύθυνοι βέβαια αδιαφορούν εδώ και πάρα πολύ καιρό για το συγκεκριμένο θέμα. Ο δικός μας άνθρωπος απεβίωσε. Εφυγε αφήνοντας πίσω του μεγάλο κενό και μεγάλο πόνο. ‘Εγκεφαλικός θάνατος’ ήταν η διάγνωση, ο οποίος προήλθε από τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση. Στους θεράποντες γιατρούς της χρωστάμε ένα ευχαριστώ, διότι προσπάθησαν στη συνέχεια για τη ζωή της, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ένα ευχαριστώ επίσης χρωστάμε στους θεράποντες ιατρούς που είχαν το θάρρος και την ευσυνειδησία να καταγγείλουν το συγκεκριμένο περιστατικό μέσα από την έγγραφη αναφορά τους για τον άνθρωπό μας, στην οποία αναφέρουν ότι η έλλειψη του αξονικού και η μεγάλη χρονική καθυστέρηση είχαν ως συνέπεια την απώλεια της ζωής της.

Αποτελεί ηθική υποχρέωση στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας, αλλά και τεράστια ευθύνη απέναντι σε όσους έχουν βρεθεί και θα βρεθούν μελλοντικά σε παρόμοια θέση, να αναφερθεί το συγκεκριμένο περιστατικό μήπως και από τον δικό μας πόνο καταλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι -όποιοι και να είναι αυτοί- το μέγεθος της ευθύνης τους, αλλά και το τίμημα της αδιαφορίας τους. Το τίμημα της αδιαφορίας τους είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

Η ανθρώπινη ζωή όμως και ο ανθρώπινος πόνος με πόσους αξονικούς τομογράφους μπορεί να συγκριθεί, με πόσα χρήματα, με πόσα συμφέροντα και με πόση αδιαφορία; Η ανθρώπινη ζωή είναι ανυπολόγιστης αξίας και είναι εγκληματικό να υπολογίζεται για κάτι λιγότερο.

Στη μνήμη της συζύγου και μητέρας μας Καπετανάκη Αικατερίνης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Πώς ψηφίζουν οι φοιτητές – Δεν θα υπάρχει συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ!

Στις 07:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις…

1 hour ago

Ακρίβεια: Για «δικαίωση» μιλά η κυβέρνηση τη στιγμή όπου αυξάνονται από 1η Ιουνίου οι τιμές σε 4.000 προϊόντα

Μάλλον με τρολάρισμα μοιάζει η αντίδραση της Ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία απαντώντας στην επιστολή του…

1 hour ago

Διεθνές Δικαστήριο: Η… λογική ερμηνεία της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, που «βαφτίστηκε» δικαίωμα του Ισραήλ

Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας της…

1 hour ago

Η “Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών” ευχαριστεί για τη νίκη στις εκλογές του ΤΕΕ – Τα αναλυτικά αποτελέσματα

Με ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών" εκφράζει τα ευχαριστήριά της για τους μηχανικούς…

1 hour ago

Ακρίβεια: Ποια Ούρσουλα; – Ως και 65% το καπέλο που πληρώνουν οι Έλληνες έναντι των Ευρωπαίων σε πολλά τρόφιμα

Αφόρητη παραμένει για τους καταναλωτές η ακρίβεια στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αναδεικνύεται…

1 hour ago

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Δε θα κυρωθούν τα μνημόνια μέχρι να συμμορφωθούν – Επίθεση σε Κασσελάκη και παραδοχή της ακρίβειας

Να «σοβαρευτεί» όσον αφορά στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε από τη Βόρεια Μακεδονία…

2 hours ago

This website uses cookies.