Πέντε προσαγωγές και τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών από το ΣΔΟΕ στα Χανιά

Σε προσαγωγές πέντε επιχειρηματιών και τρεις τελικά συλλήψεις στα Χανιά λόγω οφειλών ΦΠΑ,  προχώρησαν χθες οι  οι αρχές, παρουσία κλιμακίου του ΣΔΟΕ που πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους από το πρωί της Τετάρτης.

Στο στόχαστρο της υπηρεσίας στα Χανιά βρέθηκαν δέκα επιχειρηματίες και έμποροι, οι οφειλές των οποίων υπερβαίνουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ

Στην εφορία οδηγήθηκαν αρχικά τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες, ενώ τρεις από αυτόυς κατέληξαν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου και πέρασαν το βράδυ προκειμένου να προσαχθούν στο αυτοφωρο. Η  επιχείρηση του Σώματος Διώξης Οικονομικού εγκλήματος συνεχίζεται και σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται το κλιμάκιο να παραμείνει και αύριο στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, το κλιμάκιο είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε αντίστοιχους ελέγχους στο Ρέθυμνο ενώ  ακολουθεί ανάλογη επιχείρηση και στο Ηράκλειο.

Το προφίλ των προσαχθέντων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσήχθησαν:

  • Συνεταίρος επιχείρησης ενδυμάτων που φέρεται να έχει οφειλές 2-3 εκατ. ευρώ.  Ο δευτερος συνεταίρος αναζητείται.
  • Ιδιοκτήτης επιχείρησης υλικών, ο οποίος είχε οφειλές 134.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις 160.000,  ο οποίος ωστόσο δεν ήταν ληξιπρόθεσμος και προχώρησε σε διακανονισμό με την εφορία.
  • Εκπρόσωποι συνεταιριστικής επιχείρησης, οι οποίοι προχώρησαν σε διακανονισμό της οφειλής τους που αγγίζει τα 100.000 ευρώ
  • Εκπρόσωποι επιχείρησης Αρτοσκευασμάτων και γλυκών, των οποίων οι οφειλές, είναι περίπου 500.000 ευρώ
  • Και άλλος ένας επιχειρηματίας του οποίου οι οφειλές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές

Οι επιχειρηματίες επικαλούνται οικονομική αδυναμία καταβολής των οφειλών τους και σήμερα αναμένεται να περάσουν από αυτόφορο.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκύπτουν για το ποιο νομικό καθεστώς θα επικρατήσει, δεδομένου ότι σήμερα ψηφίζεται από τη Βουλή ο νόμος που αφορά στη ρύθμιση των χρεών σε 60 δόσεις. Ο νέος νόμος διαχωρίζει τους δράστες της φοροδιαφυγής σε δύο κατηγορίες. Σε όσους οφείλουν ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ και σε όσους αποδεδειγμένα χρωστούν στο Δημόσιο ποσά μεγαλύτερα από 150.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως έχει γνωμοδοτήσει και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

neatv.gr – K.Π.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

5 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

5 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

7 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

9 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

9 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

9 hours ago

This website uses cookies.