Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Παγκρήτια συνάντηση για “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο Ρέθυμνο

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε Παγκρήτια Συνάντηση για τα Παιδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού, εξέφρασε την επιθυμία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» άμεσα να αποκτήσει και φυσική παρουσία στη φιλόξενη Κρήτη και παράλληλα πραγματοποίησε εκτενή ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού πανελλαδικά.

Ο κ. Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στην Κρήτη, παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του σε παιδιά, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιατρική κοινότητα, αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Παιδιά σε κίνδυνο, παιδιά με προβλήματα υγείας, οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν λύσεις μέσα από ενέργειες και παρεμβάσεις μας.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2013 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε προληπτική ιατρική σε 4.428 παιδιά σε συνολικά 19 Δήμους όλων των Νομών. Επίσης, πραγματοποιήσαμε Διαδραστικές Παρεμβάσεις Πρόληψης στα Σχολεία του νησιού καθώς και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας. Τέλος, με την Κινητή Μονάδα Στήριξης & Ενημέρωσης επισκεφθήκαμε και τους 4 νομούς γεγονός που πρόκειται να επαναληφθεί μιας και έχουμε ήδη οριστικοποιήσει την παρουσία μας στο νησί: 24 έως 30 Μαρτίου στα Χανιά, 1 έως 6 Απριλίου στο Ρέθυμνο και 8 έως 14 Απριλίου στο Ηράκλειο.

Διαχρονικά οι Κρήτες έχουν εκφράσει έντονα την επιθυμία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να δραστηριοποιηθεί στο νησί. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε θετικά και ζητάμε σήμερα τη συμβολή όλων ώστε να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο!»

Προσκεκλημένοι στη Συνάντηση ήταν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρμόδιων κρατικών φορέων, Σύλλογοι Κρητών, Εθελοντικοί φορείς, Ενώσεις Γονέων και Μαθητών, Μέλη Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα εξέφρασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος που χαρακτηριστικά δήλωσε: «Με θέρμη καρδιάς είμαστε δίπλα για να ζεστάνουμε όλοι μαζί το Χαμόγελο σε όλη την Κρήτη». Ομοίως και η Αντιπεριφερειάρχης Ρέθυμνου κα. Λιονή Μαρία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης και δήλωσε την υποστήριξη της με κάθε τρόπο ώστε άμεσα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να αποκτήσει φυσική παρουσία στο νησί.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε ανακοίνωσή του αναφέρει και τα εξής: “Ευχαριστούμε θερμά το «Σπίτι Πολιτισμού» του Δήμου Ρεθύμνου για τη φιλοξενία της Συνάντησης.

● Το ξενοδοχείο Κύμα beach στο Ρέθυμνο

● Το ξενοδοχείο Galaxy Hotel στο Ηρακλείο

● Τα αναψυκτικά Αρκάδι για το catering της Συνάντησης

● Τον κ. Καψαλάκη για την οπτικοακουστική κάλυψη της Συνάντησης

● Την ΑΝΕΚ LINES”

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

14 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

14 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

14 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

14 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

14 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

14 hours ago

This website uses cookies.