Συνεχίζεται με επιτυχία το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάλυσης Εδάφους και Φυλλοδιαγνωστικής που γίνεται στα Χανιά από 5-10 Ιουνίου και συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από 36 χώρες.
Την Δευτέρα 6/8 αναπτύχθηκαν σχετικά με την αναγκαιότητα των αναλύσεων του εδάφους και των φυτικών ιστών για την πρότασης λίπανσης της καλλιέργειας και τα οφέλη για τον αγρότη, την καλλιέργεια και το περιβάλλον ενώ την Τρίτη αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων (Ν, Ρ, Κ, κλπ) στην γεωργία ακριβείας.
Την Τετάρτη 8/6 επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών και ενημερώθηκαν από τον Δ/ντή Δρ. Κ. Χαρτζουλάκη για τις ερευνητικές δραστηριότητες και τις υποδομές που διαθέτει και τις δυνατότητες συνεργασίας με τα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια ή εταιρείες από τα οποία προέρχονται οι σύνεδροι. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν βιολογική καλλιέργεια ελιάς στην Μονής Χρυσοπηγής και την ΒΙΟΛΕΑ στον Άστρικα Κισάμου.
Το απόγευμα στην Κίσαμο επισκέφθηκαν θερμοκήπια βιολογικής καλλιέργειας κηπευτικών στη Γραμβούσα και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες πιστοποίησης και ελέγχου ποιότητας που εφαρμόζονται αλλά και συμβατικής υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στα Φαλάσαρνα.
Τέλος, επισκέφθηκαν το συσκευαστήριο κηπευτικών του αγροτικού συνεταιρισμού Πλατάνου, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του και την προσπάθεια να παράγουν κηπευτικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.
H Μαρία Καρυστιανού και ο Νικόλαος Πλακιάς, μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με…
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα…
Η Κρήτη, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, βάζει για ακόμη μια φορά «πλάτη» στην ανάπτυξη…
Οι ώρες έχουν περάσει βασανιστικά και κουραστικά για το δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, αλλά ακόμη και…
Με ικανοποίηση έγινε, αρχικά, δεκτή η ανακοίνωση της παράτασης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή των αιτήσεων…
Ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος, Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με ανάρτησή του περιγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα…
This website uses cookies.