ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΓΝΗ: Επικίνδυνο για την δημόσια υγεία αυτό που συμβαίνει στην παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας παρενέβει με επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στην ΔΥΠΕ Κρήτης αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με την συνδρομή ψυχιάτρων ενηλίκων.

Το χαρακτηρίζει μέτρο επικίνδυνο, που δεν έχει ευδοκιμήσει πουθενά στον κόσμο και διαμαρτύρεται γιατί για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει ενημερωθεί ούτε συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή ψυχικής υγείας του ΚΕΣΥ.

«Αυτό δεν έχει αποδώσει σε κανένα νοσοκομείο της χώρας ή διεθνώς, αφού θεωρήθηκε από σύσσωμη από την επιστημονική κοινότητα ,ως ένα μέτρο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» τονίζει η παιδοψυχιατρική εταιρεία Ελλάδας.

Την ίδια ώρα ψυχίατρος από τον Άγιο Νικόλαο άρχισε ήδη τις εφημερίες στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που έμεινε με έναν γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που τα παιδιά στην Κρήτη αντιμετωπίζουν πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα ,σε μεγάλο ποσοστό είναι εθισμένα σε ουσίες και στο νησί έχουμε τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα, από τον Δεκέμβριο η μοναδική στο νησί παιδοψυχιατρική κλινική, σταμάτησε να νοσηλεύει παιδιά.

Ο δεύτερος παιδοψυχίατρος παραιτήθηκε πριν 6 μήνες και η «λύση» που βρήκαν το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης είναι όχι να προκηρύξουν με ισχυρά κίνητρα, νέες θέσεις αυτής της ειδικότητας, αλλά να προσλάβουν ψυχίατρο από άλλο νομό, προκειμένου να εφημερεύει σε αυτή ευαίσθητη την κλινική.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ιταλία: Τουρίστρια σκοτώθηκε από άγαλμα που έπεσε στο κεφάλι της ενώ περπατούσε στο δρόμο

Σοκαριστικό είναι βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που άγαλμα πέφτει και χτυπά στο κεφάλι μίας τουρίστριας ηλικίας 30 ετών,…

7 mins ago

Κρήτη: Του έκλεψαν το κινητό οι πελάτες που πήρε κούρσα

Θύμα κλοπής από δύο αλλοδαπούς έπεσε ένας ταξιτζής στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις…

9 mins ago

Nέα αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Η de facto υψηλή επικινδυνότητα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν

Νέα αυτοψία από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), αναμένεται σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λίγα 24ωρά…

11 mins ago

Σοκάρει η ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Άνδρας έβαλε φωτιά στα πράγματα του παιδιού του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στα Χανιά, σκορπίζοντας την αγανάκτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας…

16 mins ago

Κρήτη: Ψεύτικη η είδηση περί απόπειρας απαγωγής γυναίκας που ξέφυγε χρησιμοποιώντας krav maga – Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Δεν είναι αληθινή η είδηση περί απόπειρας απαγωγής που αποκρούσθηκε με τη χρήση της πολεμικής…

31 mins ago

Χανιά: Συγκέντρωση μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο/Ζάκι-Ο

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Ζάκι-Ο. Η Κατάληψη Rosa…

41 mins ago

This website uses cookies.