ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΓΝΗ: Ξανά από άλλη είσοδο και με συνοδεία αστυνομικών η Μίνα Γκάγκα για να αποφύγει τους εργαζόμενους και τις διαμαρτυρίες | Φωτός

Στις 25 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε επισκεφθεί το ΠΑΓΝΗ, και μπήκε στο νοσοκομείο από το υπόγειο για να αποφύγει την συνάντηση με τους εργαζόμενους που την περίμεναν στην κεντρική είσοδο με πανό διαμαρτυρίας.

Αυτό έκανε και σήμερα, μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από άλλη είσοδο, την είσοδο των εξωτερικών ιατρείων, για να αποφύγει τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στο σαλόνι .

Η κ. Γκάγκα βρίσκεται στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια δύο πολύ σημαντικών έργων, του PET/CT και της νέας ΜΕΘ του νοσοκομείου, που χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα“Σταύρος Νιάρχος” και υλοποιήθηκαν απο την προηγούμενη διοίκηση της 7ης Υπε Κρήτης.

Ωστόσο, όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων τα προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να κρυφτούν .

Οι πολίτες αδυνατούν να βρούν και να κλείσουν ραντεβού στα τακτικά ιατρεία ,περίπου 6.000 άνθρωποι περιμένουν σε λίστα για να χειρουργηθούν, κλινικές όπως είναι αυτή της παιδοχειρουργικής, ελλείψει προσωπικού ,οδηγούνται σε κλείσιμο.

Σχετικά με τη νέα ΜΕΘ επισημαίνεται ότι δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, τραυματιοφορέας, βοηθός θαλάμου, καθαριστρια ενώ αρκετοί νοσηλευτες παραιτήθηκαν με αποτελεσμα να παραμένουν κλειστά 3 κρεβάτια ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο PET/CT και το πανάκριβο φάρμακο που έρχεται καθημερινά από την Αθήνα για τις εξετάσεις των ασθενών.

Όπως τονίζεται, η μεταφορά του από την Αθήνα δεν εχει εξασφαλιστεί να γίνεται με κρατική χρηματοδότηση αλλά από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, με ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στις εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται.

Ένα θέμα που μπαίνει είναι ποιος είναι ο σχεδιασμός που υπάρχει, αν υπάρχει, ώστε η παραγωγή αυτού του φαρμάκου να γίνεται εντός του νοσοκομείου. Να σημειώσουμε ότι το φάρμακο για κάθε εξέταση, κοστίζει 570 ευρώ.

Πρωτοφανές σκηνικό εγκαινίων στη ΜΕΘ που ήταν γεμάτη απο διασωληνωμένους ασθενείς

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το σκηνικό που στήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, με την συνοδεία της αναπλώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που πήγε στο νοσοκομείο για να την εγκαινιάσει.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με οπερατέρ και φωτογράφους βρέθηκαν στην είσοδο ή μπήκαν στην ΜΕΘ, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας παρά μόνο μία μάσκα, την ώρα που όλες οι κλίνες ήταν γεμάτες με διασωληνωμένους ανθρώπους και βαριά άρρωστους ασθενείς.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

6 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

6 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

8 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

8 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

8 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

8 hours ago

This website uses cookies.