Παλιό Νοσοκομείο-Λαϊκή εντολή στο Δήμαρχο να προχωρήσει…

Συγκέντρωση με ευρεία συμμετοχή Χανιωτών πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Παλιού Νοσοκομείου. Οι κάτοικοι της πόλης και ιδίως της συγκεκριμένης συνοικίας ζητούν επιτακτικά τη λήξη του ζητήματος με το κτήριο, το οποίο παλαιότερα στέγαζε την κεντρική μονάδα υγείας του Νομού.
Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία των ενεργειών που έχουν γίνει έως και αυτή τη στιγμή, για την προώθηση της κατεδάφισης του κτίσματος, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και εν τέλει την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και με την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού με πέντε ιατρεία, προϋπολογισμού 4.5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αιχμές κατά του νυν Βουλευτή Κυριάκου Βιρβιδάκη
Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κάλεσε τους Βουλευτές των Χανίων να τον στηρίξουν, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα τη θέση τους, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη στάση του πρώην Δημάρχου, νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης και Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Κυριάκου Βιρβιδάκη, ζητώντας να αποδείξει ότι συμφωνεί ανοικτά στηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση.
Κίνδυνος απένταξης τού έργου
Το όλο ζήτημα πρόκειται να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Με δεδομένη την καταληκτική ημερομηνία των δέκα μόλις ημερών για την έκδοση της αδειοδότησης κατεδάφισης και κατασκευής, αν η συγκεκριμένη συνεδρίαση αναβληθεί σε δύο ημέρες, τότε το έργο θα απενταχθεί και θα χαθεί η χρηματοδότηση των 4.5εκ.ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο ο Δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Σε ότι αφορά επίσης τους -από ετών- δωρητές της συγκεκριμένης έκτασης, αναφέρεται η παραμονή σε δημόσια χρήση, μόνο εάν και εφόσον χρησιμοποιείται ως υποδομή υγείας.
Για ολόκληρο το Νησί από το Υπουργείο Υγείας είχε ανοίξει ο δρόμος για μόλις δύο Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και η Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει να δρομολογήσει και να λάβει 25 νόμιμες αποφάσεις, λόγω και της γραφειοκρατίας, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.
Στο Ηράκλειο –αντίστοιχα- δεν κατέστη εφικτή η κατάρτιση μελέτης εξαιτίας του ότι δε βρέθηκε χώρος προκειμένου να στεγάσει μια τέτοια υποδομή. Το εμβαδό του είναι εύρους 10 στρεμμάτων περίπου.
Δέσμευση του Μανώλη Σκουλάκη
Εκφράζοντας τη λαϊκή βούληση ο Δήμαρχος Χανίων επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι –αν κάτι πάει στραβά- το «κτήριο-φάντασμα» θα κατεδαφιστεί είτε με ένταξη είτε χωρίς και θα προχωρήσει ακόμη ίσως και με ίδιους πόρους. Δεν παρέλειψε δε στην ομιλία του να αναφέρει με νόημα ως παράδειγμα, τις ενέργειές του αντίστοιχα στην περίπτωση του λιμενικού περιπτέρου.
Εστία μόλυνσης και εγκληματικότητας
Μέσα στο ετοιμόρροπο κτήριο του Παλιού Νοσοκομείου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι αλλά και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να γίνεται και διακίνηση και άλλα έκτροπα, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων για την υποβάθμιση της περιοχής, εξαιτίας της από σειρά ετών ολιγωρίας της Πολιτείας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουραγός η Ελλάδα στην ποιότητα εργασίας – Είμαστε οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι της Ευρώπης

Μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται για τη μείωση της ανεργίας, υποσχόμενη «πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας»,…

3 mins ago

Νεκρός βρέθηκε ο 60χρονος Γερμανός που αγνοούνταν στη Σούγια

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου Γερμανού τουρίστα που αγνοούνταν από χθες στην…

8 mins ago

Σήμερα η ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα…

12 mins ago

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

15 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

15 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

15 hours ago

This website uses cookies.