ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση – Απάντηση στην δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων

Στις 17/02/2012 η Δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα απάντηση για τα όσα η Επιτροπή εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην τοπική διοίκηση την καταγγέλλει .

Η Δημοτική αρχή με την απάντησή της αφενός επιβεβαιώνει τις καταγγελίες και αφετέρου προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο… Όταν αναφέρει ότι η ανακοίνωση – καταγγελία του ΠΑΜΕ  «χρησιμοποιεί αναλήθειες, συκοφαντίες και εξαπολύει αναίτια επίθεση στην Δημοτική αρχή Χανίων, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει κομματικές γραμμές και επιδιώξεις, δημιουργώντας παράλληλα κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους».

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια η Δημοτική αρχή στην απάντησή της χρησιμοποιεί αναλήθειες, συκοφαντίες, ρίχνει λάσπη για να θολώσει τα νερά.

Οι εργαζόμενοι της  πόλης μας πρέπει να μάθουν ποιος είναι ο ψεύτης και ο συκοφάντης. Παραθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα που αποδεικνύουν το βάσιμο της καταγγελίας μας και στα οποία πρέπει να δώσει ξεκάθαρα απάντηση η «φιλεργατική» και «φιλολαϊκή» Δημοτική αρχή του Δήμου Χανιών :

  1. 1. Είναι αναληθής , συκοφαντική, αστήρικτη ή εξυπηρετεί κομματική γραμμή η καταγγελία του ΠΑΜΕ περί προσπάθειας ξεπουλήματος της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες, όταν από τις 12/01/2012 η Δημοτική αρχή έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 1.614.400€ για την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβο;
  2. 2. Είναι αναληθές, συκοφαντικό κλπ, ότι η Διεύθυνση καθαριότητας από το Γενάρη του 2011 έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή την πρόσληψη προσωπικού για τις υπηρεσίες που τώρα εκχωρεί σε εργολάβο; Και μην μας πει ότι δεν το επιτρέπει ο νόμος, διότι ακόμα και τώρα με το 1586/13-1-2012 έγγραφο του ΥΠΕΣ βεβαιώνει ότι μπορούν οι Δήμοι για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες να προσλάβουν προσωπικό κατ’ εξαίρεση του νόμου που απαγορεύει τις προσλήψεις στο δημόσιο.
  3. 3. Η ανακοίνωση – καταγγελία του ΠΑΜΕ είναι αυτή που εξυπηρετεί κομματικές γραμμές και δημιουργεί ανασφάλειες στους εργαζόμενους; H απόφαση της Δημοτικής αρχής που εφαρμόζει τους νόμους της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και τις επιταγές του Καλλικράτη, έδιωξε στην εργασιακή εφεδρεία εργαζόμενο της καθαριότητας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί καθεστώς ασφάλειας και σιγουριάς στους εργαζόμενους;
  4. 4. Μην ισχυριστεί η Δημοτική αρχή ότι όλα τα παραπάνω υποχρεώνεται να τα κάνει παρά τη θέληση της, διότι το επιτάσσει η υπάρχουσα νομοθεσία και δεν μπορεί να παρανομήσει, γιατί σε αυτή τη περίπτωση την ρωτάμε: α) Νόμιμα χρησιμοποιούσε εργολάβο στην καθαριότητα από τις αρχές του 2011, όταν από τότε ισχύουν νόμοι που το απαγορεύουν και β) νόμιμα συντάχθηκε η οικονομικοτεχνική μελέτη του διαγωνισμού του 1.614.400 Ευρώ της εργολαβίας καθαριότητας; Ποιας υπηρεσίας παράγοντας με ποια στοιχεία και γνώσεις την συνέταξε και την υπέγραψε;
  5. 5. Η αλλαγή Διευθυντή στην Διεύθυνση του ΚΕΠ αποσκοπεί όπως ισχυρίζεται η Δημοτική αρχή στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών ή αποσκοπεί πραγματικά αλλού και έχει άλλους στόχους, όταν είναι πανελλήνια γνωστό ότι το ΚΕΠ Δήμου Χανιών με την προηγούμενη Διεύθυνση έχει πάρει βραβείο από το ΥΠΕΣ ως το καλύτερο ΚΕΠ της χώρας;
  6. 6. Η αλλαγή στη Διεύθυνσης καθαριότητας έγινε για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ή επειδή η προηγούμενη Διεύθυνση δεν εξυπηρετούσε τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Δημοτικής αρχής για το ξεπούλημα της σε ιδιώτες, που τώρα που οι μάσκες έπεσαν είναι ολοφάνερο;
  7. 7. Η αλλαγή στις Διευθύνσεις Τεχνικών και λοιπών Υπηρεσιών έγινε για την εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους προς όφελος των πολιτών; Γιατί οι προηγούμενες Διευθύνσεις και το έργο που επιτελούσαν δε λειτουργούσαν προς όφελος των πολιτών;
  8. 8. Είναι τέλος συκοφαντία ότι η Δημοτική αρχή αύξησε τα δημοτικά τέλη…;

Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ να πάρει θέσει άμεσα για όλα αυτά τα ζητήματα. Η όποια καθυστέρηση είναι συνενοχή και συμφωνία με την Δημοτική αρχή .

Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για τον αντιλαϊκό  ρόλο της Δημοτικής αρχής που είναι συνδεδεμένος με τις έννοιες και τους στόχους της Ε.Ε. και της  πολιτικής της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου.

Δηλώνουμε ότι  σε κάθε αντιλαϊκό βήμα της θα βρίσκει μπροστά της το οργανωμένο λαϊκό και ταξικό κίνημα, όπως αυτό εκφράστηκε στη μεγάλη απεργία του κλάδου τον Οκτώβρη του 2011.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

3 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

3 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

3 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

3 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

4 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

6 hours ago

This website uses cookies.