Παναγούλης: “Δεν θέλω αίμα, αγωνίστηκα για τη Δημοκρατία”

Πώς εξήγησε ο Στάθης Παναγούλης τη δήλωσή του περί “ειδικών δικαστηρίων”

Ανασκεύασε τις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος προκάλεσε σάλο το περασμένο Σάββατο, ευχόμενος στους υπερασπιστές του μνημονίου να πάνε στο ειδικό δικαστήριο και να μην έχουν την τύχη του πρέσβη της Λιβύης.

“Είμαι εναντίον της θανατικής ποινής. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε πει ότι θα μας πάρουν με τις πέτρες; Εμείς αγωνιστήκαμε ως οικογένεια για τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική Δικαιοσύνη. Τη βία την απεχθανόμαστε γιατί την έχουμε ζήσει στο κορμί μας” είπε ο κ. Παναγούλης μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό ΑΝΤ1”.

“Εγώ λέω αυτοί που υπέγραψαν συγκεκριμένα πράγματα να πάνε στο δικαστήριο. Δεν εννοούσα όλους όσοι υπέγραψαν τα μνημόνια, αλλά τους καθοδηγητές. Αν αποδειχθεί ότι έκαναν κάποιο έγκλημα, ευχήθηκα να πάνε στο δικαστήριο”, είπε για την πολυσυζητημένη δήλωσή του.

Ερωτηθείς για την ανάρτηση Παπαδημούλη στο Twitter, ο οποίος τον ταύτισε με τον Α. Γεωργιάδη και τον Π. Χαϊκάλη, ο κ. Παναγούλης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

“Κατανοώ οποιαδήποτε κριτική. Δεν έχω τίποτα. Αυτό πίστευε, το είπε. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Χαμογελά και πείθει. Ο κ. Παπαδημούλης είχε αυτή την άποψη. Έχω αγωνιστεί για να μπορεί να τη λέει” απάντησε ο κ. Παναγούλης και πρόσθεσε:

“Δεν είμαι υπέρ του αίματος, δεν είμαι υπέρ του εμφυλίου. Είπα κάτι και πέντε ώρες μετά πέσανε πάνω μας να μας φάνε. Βγήκαν και είπαν ότι εγώ ηγούμαι ομάδας βουλευτών, που ασκεί τρομοκρατία. Καμίας ομάδας δεν ηγούμαι αγωνίστηκα για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Εγώ δεν είμαι ικανός να πατήσω φωλιά από μυρμήγκι”

Μάνος Χωριανόπουλος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο που πρόσφερε προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου φωτογραφίες…

14 hours ago

«Η λεβεντιά στην Κρήτη δεν είναι αυτό» – Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για τις μπαλοθιές με τον έναν νεκρό στο Λασίθι

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Μανώλης Μενεγάκης, εξέφρασε την οργή και τη λύπη του για το…

14 hours ago

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του – «Δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις»

Στην έρευνα για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων που διενεργεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας, απαντά, δια των…

14 hours ago

Ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την… υποψηφιότητά του

Με μια νέα ανάρτηση ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την πληθώρα των υποψηφίων. Ο δήμαρχος…

14 hours ago

«Πόρτα» από τον Πούτιν στην «χείρα βοηθείας» του Ερντογάν για να τερματιστεί ο πόλεμος με την Ουκρανία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας…

14 hours ago

Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Σμπώκο – Ο πρωτοπόρος των ξενοδοχείων που άλλαξε την Κρήτη

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σμπώκο είπαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, συγγενείς, φίλοι,…

17 hours ago

This website uses cookies.