ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία

Με βασικά αιτήματα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δωρεάν υγεία για όλο το λαό, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση. Οι Ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Για να έχει μέλλον η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι οι πολίτες έχουν πληρώσεις από την τσέπη τους 5,9 δισ. ευρώ και τα φάρμακα αυξήθηκαν έως 480 %.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία υπάρχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις.

Η ΟΕΝΓΕ από την πλευρά της περιγράφει την κατάσταση στα νοσοκομεία ως εξής: «Συνεχή «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις για να καλύπτονται όπως όπως τα κενά, υπερεφημέρευση, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, αγροτικοί και ειδικευόμενοι σε burnout πριν καν ξεκινήσουν να εργάζονται. Tριτοκοσμικές συνθήκες μετά από κάθε γενική εφημερία σε μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και αλλού».

«Δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία που είναι το χαμηλότατο ύψος των Δημοσίων δαπανών υγείας το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Την ενοχή του 32χρονου για τη δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον πρότεινε ο Εισαγγελέας

Σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου…

51 mins ago

Διαζύγιο Όλγας Κεφαλογιάννη-Μίνωα Μάτσα: Για βίαιη συμπεριφορά κατηγορεί ο συνθέτης την υπουργό

Σε «ανταλλαγή» ασφαλιστικών μέτρων προχώρησαν η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο συνθέτης Μίνως Μάτσας, στο πλαίσιο της…

55 mins ago

Δημογραφικό: «Δουλέψτε περισσότερο επειδή γερνάτε» – Τι προτείνει η Μorgan Stanley

Το δημογραφικό εξελίσσεται σε  «ωρολογιακή βόμβα» για την ευρωπαϊκή οικονομία, υποστηρίζει δημοσίευμα του Fortune, επικαλούμενο την…

1 hour ago

Το καζίνο στην Κρήτη και οι τζίροι που προκαλούν… ίλιγγο!

Όχι σε άλλες καθυστερήσεις λένε στην Επιτροπή Παιγνίων για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με στόχο την παραχώρηση…

1 hour ago

Πάνω από ένα δισ. άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από “οξεία” φτώχεια

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από "οξεία" φτώχεια, οι μισοί από τους…

2 hours ago

Έπεσαν οι υπογραφές για ενίσχυση Λιμενικών σταθμών στη Χώρα Σφακίων και Παλαιόχωρα

Η βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, ανακοίνωσε την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος Αρ. 58/ 16/10/2024, το οποίο εντάσσει τους…

2 hours ago

This website uses cookies.