ΕΛΛΑΔΑ

Παππάς ΔΕΘ: «Κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές»

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή» διαμύνησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Νίκος Παππάς, «ως μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης ανταποκρίνεται στις ευθύνες του». «Πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και εσωτερικές διαδικασίες βρίσκεται η ανάγκη για απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας και καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να τις στηρίξουν», πρόσθεσε.

Αυτά, τόνισε, «για να μην παρακολουθούμε εκατομμύρια στρέμματα δασών να καίγονται κάθε χρόνο και τις φωτιές να σταματούν είτε στη θάλασσα είτε στον οικιστικό ιστό. Για να μην κυριαρχούν στις τηλεοπτικές οθόνες οι εικόνες με τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους νεκρών ψαριών όπως είδαμε πριν από λίγες μέρες στον Παγασητικό».

»Για να μην εγκαταλείπονται κρίσιμες υποδομές στην τύχη τους και να μη ζει η χώρα τραγωδίες όπως το έγκλημα των Τεμπών. Για να μην παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου, για να μην παρακολουθούνται παράνομα υπουργοί, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες, πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη της διοίκησης. Για να μην ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ και για τα επόμενα χρόνια ότι οι γεννήσεις στη χώρα μας είναι δεκάδες χιλιάδες λιγότερες από τους θανάτους. Για να μην καταρρέουν τα νοσοκομεία και το ηρωικό προσωπικό που εργάζεται εκεί. Για να μην είμαστε η τελευταία χώρα στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ευρώπη, για να μην είμαστε πρωταθλητές το κόστος της ενέργειας, για να μην χρειάζονται οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας το μισό της εισόδημα απλώς για να στεγαστούν. Για να μην αποκλείεται το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ και το τραπεζικό δανεισμό…».

Όλα τα παραπάνω, συνέχισε, είναι αποτελέσματα των επιλογών και των πολιτικών του κύριου Μητσοτάκη. «Δεν είναι όμως η αναπόφευκτη μοίρα του ελληνικού λαού», επισήμανε.

Θα είναι υποψήφιος πρόεδρος;

Στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε, ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή», απάντησε, τονίζοντας πως έχουν διοχετεύσει όλες τους τις δυνάμεις για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί «κι αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπο μου αφορά τους πάντες».

«Κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές»

Σε ερώτηση για τη συμβολαιογραφική πράξη Κασσελάκη, για το αν είναι έκπτωτος και για τα περί εκτροπής του, ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα».

«Προβλέπει ότι όλα τα αξιώματα και όλες οι εξουσίες είναι και ελεγκτέα και είναι ανακλητά. Η ΠΓ είναι ανακλητή από την ΚΕ, και η ΚΕ ανακλητή από ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο μπορούν να προκαλέσουν τα μέλη με υπογραφές. Δε νοείται και δεν νομίζω ότι πιστεύει κανένας ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Και δε νοείται στις ανεπτυγμένες Δημοκρατίες πόσο μάλλον σε ένα κόμμα που είναι το πιο δημοκρατικά οργανωμένο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το αν είναι έκπτωτος ή όχι ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό που προβλέπει πεντακάθαρα ότι όλες οι εξουσίες και τα αξιώματα ελέγχονται και είναι ανακλητά. Σας καλώ να το διαβάσετε. Σας παραπέμπτω στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές. Θα προχωρήσουμε σε μία δημοκρατική εκλογή».

Δεν υπάρχει «κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μη ανακλητές και ελεγκτέες εξουσίες. Τίποτε πρωτότυπο δεν συνέβη, είναι κάτι που προβλεπόταν από το καταστατικό μας».

Ερωτηθείς για όσα έπαιξαν ρόλο και υπήρξαν τα 163 «ναι» στην ΚΕ υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη, απάντησε: «Ήταν ένα αποτέλεσμα καθαρό, υπάρχουν προβλέψεις στο καταστατικό μας για όλα και νομίζω ότι από όλες τις πλευρές μπορούν και πρέπει να γίνουν βήματα για να υπάρξει ηρεμία και πολιτικοποίηση της συζήτησης».

«Όλοι έχουν να προσφέρουν, το κόμμα για να πετύχει τους στόχους του πρέπει να αποτελεί ένα αποτελεσματικό συνδυασμό και της συσσωρευμένης πείρας και της φρεσκάδας της οποίας χρειάζεται ένα ακόμα για να αναπτυχθεί, να οικοδομήσει τις συμμαχίες του και να πλειοψηφήσει», πρόσθεσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς αν παραμένει κυβερνητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση, διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα συγκροτήσουν τον ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η ανάγκη συγκρότησης ενός τέτοιου πόλου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική υπό το φως της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι είδαμε ότι μετά τις ευρωεκλογές, εμείς είχαμε τις δικές μας εξελίξεις, η φθορά της Ν.Δ. ήταν κάτι που δεν περίμενα να έχει τέτοια κλίμακα».

Πρόσθεσε ότι υπό το φως αυτής της εξελίξεις οι ευθύνες και οι δικές μας και όλο των άλλων προοδευτικών δυνάμεων πολλαπλασιάζονται. Ανέφερε ότι «έχουμε περιγράψει και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε εμείς σε επίπεδο κοινωνίας, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και είναι ύψιστη ευθύνη όσων δυνάμεων εννοούν πραγματικά ότι θέλουν μία προοδευτική στροφή στη χώρα».

«Θα είναι ευχής έργον να συγκροτηθούν προοδευτικά μέτωπα που θα πλειοψηφήσουν», σχολίασε με αφορμή τις εκλογές στα Επιμελητήρια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, ο Νίκος Παππάς χρησιμοποίησε το παραδείγμα της Γαλλίας. «Στη Γαλλία φάνταζε μακρινό το ενδεχόμενο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Όμως μετά τις εκλογές τα κόμματα που ήταν συγγενή κατέληξαν σε συνεργασία. Ωστόσο, τα κόμματα είναι ανταγωνιστικοί σχηματισμοί και διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών», είπε.

«Για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι»

Σε ερώτηση αν ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή βουλευτών που εγκατέλειψαν το κόμμα, όπως οι βουλευτές που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, «αν δεν επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης», ο Νίκος Παππάς είπε: «για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι και το μεγάλο αγκάθι είναι ότι υπήρξαν αποχωρήσεις και δυστυχώς πήραν και τις έδρες υπό μάλης και αποχώρησαν κάποιοι».

«Αυτό δεν είναι μία καλή προϋπόθεση για να υπάρξουν συζητήσεις και σύγκλισης, είναι μία πληγή ηθική και πολιτική», επισήμανε.

Για το ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς αν η δυνητική προοδευτική συνεργασία για την οποία μιλά αφορά και στο ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως του προσώπου που θα εκλεγεί στην ηγεσία του, ο κ. Παππάς σημείωσε αρχικά: «Είναι λίγο επικίνδυνη η ερώτηση, γιατί ό,τι και να πω θα εκληφθεί ως παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την προοπτική μιας μεγάλης συνεργασίας. Θεμέλιο των πρωτοβουλιών αυτών θα πρέπει να υπάρξει και στην κοινωνία και τη ΒουλήΑνεξάρτητα από το πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ, να πάρουμε πρωτοβουλία για κατάργηση φορολογικού χαρατσιού στους ελεύθερους επαγγελματίες – τεκμαρτό. Για να δούμε τι γίνεται με χρεώσεις τραπεζών – προμήθειες για τις οποίες ο Χατζηδάκης απειλεί ότι θα φορολογήσει. Εκεί θα μας κρίνει ο λαός».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιγράψει στη συλλογική του απόφαση το ζήτημα της μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συνεργασίας και συμμαχίας, συνέχισε. «Συνεπώς το ερώτημα αφορά άλλους και είναι προφανές ότι θεμέλιο μιας τέτοιας πρακτικής ή τέτοιων πρωτοβουλιών θα πρέπει να υπάρχει και στην κοινωνία και στην Βουλή…», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ νομίζω είναι μπροστά σε επιλογές, δεν έχει καταφέρει να απεμπολήσει την εικόνα ενός κόμματος από το οποίο ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αντλεί στελέχη κάθε τόσο και λιγάκι και νομίζω ότι είναι και σε ένα σταυροδρόμι: Θα είναι μία δύναμη που θα κρατήσει αυτόν τον χαρακτήρα ή θα λειτουργήσει με άλλο τρόπο και θα συμβάλει σε μία εναλλακτική προοδευτική λύση;», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει»

Σε άλλη ερώτηση για τις αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει, δυστυχώς, τα απόνερα ενός δυσμενούς αποτελέσματος, της άνοιξης του 2023».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατικό τρόπο θα προχωρήσει στη διαδικασία για να εκλέξει την ηγεσία του», επισήμανε.

«Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ερώτηση για κουκουλοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο παραπομπής Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας που τίθεται από τους 87, ο Νίκος Παππάς είπε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι, υπάρχουν στελέχη με περγαμηνές και ιστορίες και αγωνιστές της Αριστεράς και προοδευτικής παράταξης».

»Συναποφασίζουμε με βάση το καταστατικό μας και με αυτό κινούμαστε Δεν πρέπει και από την άλλη να πηγαίνουμε με τις κεκτημένες ταχύτητες διαφωνιών, όταν συνεδριάζουμε το κάνουμε για να βρίσκουμε συνθέσεις οι οποίες να είναι προωθητικές και για να μας πηγαίνουν παρακάτω», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για όσα ακούγονται ότι εκείνος «πούλησε» τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς ευχαρίστησε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξαν να εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη ΔΕΘ. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης για το αν έχει χάσει δυνάμεις εσωκομματικά, ο Νίκος Παππάς αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει δάνειο για να βοηθήσουμε Αυγή και Κόκκινο»

Σε ερώτηση για την Αυγή και το Κόκκινο, ο Νίκος Παππάς κάλεσε «μέλη και φίλους τους ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν οικονομικά τα ΜΜΕ που είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχει πολύ μεγάλη αξία να είναι ισχυρή η φωνή της αριστεράς στον χώρο των ΜΜΕ και βεβαίως θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα», είπε.

«Είμαι σε θέση να σας πω ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού. Είμαστε κόμμα που δεν έχει δανειστεί ούτε έχουμε φιλοδοξία να φτάσουμε το μισό δισ. που έχει η ΝΔ. Ένας δανεισμός που θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και να ανασυγκροτήσουμε με τρόπο αξιόπιστο τα μέσα του κόμματος είναι κάτι που εξετάζουμε και θα πρέπει πολύ σύντομα να προχωρήσουμε», τόνισε.

Για τις αναφορές που ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο», ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που περιγράψατε τους περιστρέφουμε σε όσους τους εκτοξεύουν εναντίον μας. Με κάνει αισιόδοξο το γεγονός ότι έχουμε αποφάσεις, καταστατικό και πολιτική ευθύνη και θα το αποδείξουμε. Δεν το έχουμε αποδείξει ακόμα αλλά θα το αποδείξουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιστορικος ηγέτης του κόμματος

Για ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος, το κόμμα επί των ημερών του αξιοποίησε το ιδεολογικό και πολιτικό του οπλοστάσιο».

«Ας μην τον επικαλούνται και τον μεθερμηνεύουν. Είναι κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά, έχει διεθνή ακτινοβολία και οφείλουμε όλοι να μένουμε στις δημόσιες τοποθετήσεις του», τόνισε.

«Ενορχηστρωτής του εγκλήματος των Τεμπών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Ενορχηστρωτής του εγκλήματος των Τεμπών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» απάντησε ο κ. Παππάς σε σχετική ερώτηση για τα Τέμπη και το μπάζωμα του χώρου.

«Με το έγκλημα των Τεμπών έχω βιωματική σχέση, ήμουν τομεάρχης Υποδομών όταν συνέβη και βρέθηκα πριν ξημερώσει στον τόπο του εγκλήματος. Δεν περίμενα να συζητάμε για το αιφνίδιο μπάζωμα του χώρου».

«Καλώς οι βουλευτές μας ζήτησαν να γίνει έρευνα για το μπάζωμα. Είναι σοκαριστικό ότι πληρώθηκε με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ελληνική κοινωνία ανατριαχιάζει όχι μόνο με το έγκλημα αλλά και με τη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, ενορχηστρωτής του οποίου είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι προφανές ότι κάποιος κάτι θέλει να κρύψει. Η πολιτική διάσταση του εγκλήματος είναι η εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου. Ο σιδηρόδρομος είχε εγκαταλειφθεί. Το έγκλημα και οι ευθύνες δεν εξαντλούνται μόνο στον σταθμάρχη», ξεκαθάρισε.

«Να αφήσουν την αλήθεια να λάμψει», διεμήνυσε.

Για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Σε ερώτηση για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την καταπολέμηση τη ακρίβειας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Έχουμε καταθέσει εδώ και μήνες πλήρη πρόταση για την καταπολέμηση της ακριβείας που καταγράφει ένα πλέγμα μέτρων: Τη φορολόγηση των υπερκερδών με ταυτόχρονη μείωση των έμμεσων φόρων και βεβαίως τη διατίμηση στα κέρδη για τους μεγάλους ομίλους της ενέργειας και τα διυλιστήρια, τον έλεγχο των τιμών σε όλη την αλυσίδα και στην εισαγωγή και στο χονδρεμπόριο».

«Έχω εκπλαγεί από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η συζήτηση από αυτήν τη στιγμή και μετά. Η ΝΔ αντέδρασε σαν να είμαστε η μόνη χώρα στην οποία προτείνεται ή εφαρμόζεται το μέτρο της μείωσης των έμμεσων φόρων», σχολίασε, μεταξύ άλλων.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στη φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως «υπάρχει και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μέτρα πάταξης και αντιμετώπισης».

Αναφορικά με τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

«Όταν επιχειρείς μπορεί να έχεις και μηδενικά κέρδη και ζημίες. Η πορεία των οικονομικών επιτρέπει στην κυβέρνηση παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες», πρόσθεσε.

Για τις μειώσεις φόρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως «υπάρχει χώρος και και άλλες ελαφρύνσεις αλλά δεν υπάρχουν στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση της Moody’s, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «από την αξιολόγηση της Moody’s η κυβέρνηση δεν πήρε την αναβάθμιση που θα ήθελε». Σημείωσε, ακόμη, ότι παρά τους ανοικτούς κρουνούς του χρήματος η κυβέρνηση δεν πέτυχε την ανάπτυξη που θα έπρεπε.

Επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο

«Είναι πρωτοπόρα η ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κούρσα της ανόδου των τιμών ενέργειας, εδώ πρέπει να υπάρξει ένα με μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια», απάντησε σε άλλη ερώτηση.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ νωρίς χωρίς να προσπαθεί να ανακαλύψει την Αμερική να επαναφέρει τον τροχό διατυπώσει μια σειρά από προτάσεις που είχαν ήδη σπεύσει από το 2022 και με βάση την ανακοίνωση της Κομισιόν τότε να υιοθετήσουν άλλες χώρες.

«Και τα κέρδη πρέπει να φορολογηθούν και διατίμηση στο κέρδος πρέπει να μπει και να τολμήσουμε να επαναφέρουμε την ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο για να πιέζονται οι τιμές προς τα κάτω και να μην εκτοξεύονται απλώς οι αμοιβές των golden boys», επισήμανε.

Για το μεταναστευτικό

Ερωτώμενος για το μεταναστευτικό και το γεγονός ότι η Γερμανία ξεκινά να εφαρμόζει συνοριακούς ελέγχους σε όλα τα χερσαία σύνορα για να μειώσει τους αριθμούς των αιτούντων άσυλο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όταν υπεγράφη το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση, η ΝΔ πανηγύριζε, θεώρησε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη νίκη και η Γερμανία αυτήν τη στιγμή εφαρμόζει τα προβλεπόμενα, το νέο σύμφωνο μετανάστευσης που λέει ότι οι αιτούντες άσυλο θα πηγαίνουν στη χώρα πρώτης υποδοχής».

Μάλιστα, θύμισε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μία ευρωπαϊκή συμφωνία «η οποία οδήγησε στη μετεγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες και αυτό είναι ένα μέτρο που πρέπει να έχει ο κόσμος στο μυαλό του όταν αξιολογεί τι δημόσια θέση παίρνουν τα κόμματα γύρω από αυτό το φλέγον ζήτημα».

«Εμείς θα εξαντλήσουμε και στην Ευρώπη κάθε πρωτοβουλία, θα εξηγήσουμε γιατί καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο σύμφωνο, το οποίο έρχεται και εφαρμόζει τη λογική που λέει ο καθένας στην Ευρώπη να κοιτάει την αυλή του, που ειναι καταστροφική», επισήμανε.

Σακελλαροπούλου ή Αγγελλοπούλου;

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την κ. Σακελλαρόπουλου ή την κ. Αγγελλοπούλου, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Θεωρώ ότι η πρόσφατη πολιτική πείρα και η ιστορία μας δείχνει ότι στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι καλό να βρίσκονται άνθρωποι με εκτόπισμα και πολιτική εμπειρία».

«Η δική μας παράταξη έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις. Γιατί να μην προταθεί ένα στέλεχος από τη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο; Είναι σε θέση ο κ. Μητσοτάκης να κάνει την υπέρβαση;», πρόσθεσε.

Για την καταδίκη του

Ο Νίκος Παππάς κλήθηκε να απαντήσει για την καταδίκη του από τη Δικαιοσύνη με 13-0 και το ενδεχόμενο να το εκμεταλλευτεί στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη είναι 15%. Προτείνω στον κ. Μητσοτάκη να μετονομάσει τον νόμο με τον οποίο με παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη σε νόμο Μητσοτάκη Παππά. Ήταν ένα αποτέλεσμα που είχε στη βάση του ένα δούναι και λαβείν του κ. Μητσοτάκη με δικαστικούς», απάντησε.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διώχνουν τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη και από τα Χανιά

«Φεύγει και από τα Χανιά ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης. Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ξαναβγάζει…

2 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Ζητώ από τον τόπο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη ψήφο εμπιστοσυνης – Δεν επιλέγουμε απλά πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά επόμενο κυβερνήτη

Γεμάτο ήταν το καφέ "Κήπος" κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

3 hours ago

“11 χρόνια μετά ο Παύλος ζει!”: Μαζική η κινητοποίηση και στα Χανιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες

Μαζικά και στα Χανιά φοιτητές, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και κινημάτων αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν…

3 hours ago

Στις πόσες αγαθοεργίες ξεπλένονται τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού;

Της Γεωργίας Χαραλάμπους * Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας οι αναρτήσεις…

4 hours ago

Βροχή χρυσάφι για τα ελαιόδεντρα στην Κίσαμο…. έστω κι αν άργησε!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, γεωπόνος – ερευνητής με…

5 hours ago

Η Οδύσσεια των νεοδιόριστων –πρώην αναπληρωτών μέχρι πριν λίγες μέρες- συνεχίζεται….

Άρθρο του Αποστολή Στεργιόπουλου * Ο αγώνας για ζωή, μισθούς αξιοπρεπείς, δουλειά με δικαιώματα μονόδρομος…

6 hours ago

This website uses cookies.