Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Παρέμβαση στο άρθρο της εφημερίδας σας στις 24-2-2012 «Ευτύχης Δαμιανάκης – Εισηγητής της πλειοψηφίας της Βουλής στο νομοσχέδιο για δίκαιες δίκες»

Κύριε διευθυντά.

Διαβάσαμε έκπληκτοι στο προχθεσινό σας φύλλο την εισήγηση του κυρίου Δαμιανάκη στη βουλή. Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι ο κύριος βουλευτής ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση του φαινομένου των εξωφρενικών καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης. Η χώρα μας έχει καταδικαστεί για την καθυστέρηση αυτή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς επίσης παρατηρούνται φαινόμενα ανομίας και αγανάκτησης των πολιτών.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε μέσω της εφημερίδας σας στον κύριο Δαμιανάκη, θυμίζοντας του μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά.

Πριν από 8 χρόνια, τον Οκτώβρη του 2004 έξω από το σπίτι μας στην περιοχή Καλαμακίου, η ανήλικη κόρη μας, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από σκύλο-φύλακα ιδιοκτησίας του κυρίου Δαμιανάκη, την φροντίδα του οποίου κατά δήλωση του κ. Δαμιανάκη, είχε αναλάβει ο συνεργάτης του Ευάγγελος Μαρματάκης. Ο τελευταίος παραπέμφθηκε για την πράξη του αυτή και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών από το τριμελές Πλημ/κείο Χανίων.

Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία μέχρι σήμερα έχει αναβληθεί τρεις φορές. Σε λίγες μέρες έχουμε πάλι δικάσιμο και θα δούμε αν έστω και τώρα θα εκδικαστεί.

Το ίδιο έχουν πράξει για το αστικό μέρος της υπόθεσης, δηλ. έχουν πάρει αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, στην οποία εναγόμενοι είναι ο κ. Μαρματάκης Ευάγγελος αλλά και ο κ. Δαμιανάκης Ευτύχης.

Η δικάσιμος για αυτή την περίπτωση έχει οριστεί για το 2013. Η κόρη μας κατά το συμβάν ήταν 9 χρονών και του χρόνου αν γίνει το δικαστήριο, θα έχει ενηλικιωθεί. Από την ημέρα του συμβάντος μέχρι και σήμερα και οι δύο αδιαφόρησαν παντελώς για την υγεία του παιδιού μας, αν και εξ αρχής είχαν υποσχεθεί – ιδιαίτερα ο κ. Δαμιανάκης – ότι θα σταθούν δίπλα μας ηθικά και θα συνεισφέρουν οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της. Έκτοτε όμως αδιαφόρησαν παντελώς και ήδη μετέρχονται τεχνασμάτων προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων στα οποία προσφύγαμε εξαιτίας της ανεύθυνης συμπεριφοράς τους.

Το παιδί μας έχει υποστεί βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής και χρήζει πλαστικής επέμβασης, την δαπάνη της οποίας αδυνατούμε να καταβάλλουμε, ενώ πάσχει από μόνιμη και διαρκή νευραλγία στο πίσω μέρος της κεφαλής λόγω των τραυμάτων που υπέστη.

Άραγε έχει αναρωτηθεί ο κύριος Δαμιανάκης πόσο πόνο, σωματικό αλλά κυρίως ψυχολογικό έχει υποστεί το παιδί μας; Έχει φανταστεί πόσο δύσκολο είναι για ένα κορίτσι στην εφήβεια να έχει εμφανείς ουλές στο κεφάλι του και να γίνεται αποδέκτης αρνητικών και ειρωνικών σχολίων από συνομηλίκους της όλα αυτά τα χρόνια;

Όλο αυτό το διάστημα, από το συμβάν μέχρι και σήμερα, έχουμε υποβληθεί αναίτια σε απίστευτη ψυχική και υλική δοκιμασία για την οποία ούτε μιας συγγνώμης εκ μέρους τους, δεν γίναμε αποδέκτες.

Για ποια γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης μιλά στη βουλή ο κύριος Δαμιανάκης; Ο ίδιος έχει πράξει ότι είναι δυνατόν για το αντίθετο να καθυστερήσει δηλ. την εκδίκαση της υπόθεση με σκοπό ίσως; Να παραγραφεί και να μην δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο ηθικό μέρος της περιπέτειάς μας.

Την επόμενη φορά που ο εκλεγμένος μας συμπολίτης θα εισηγηθεί κάποιου νομοσχεδίου στη βουλή, να σκέφτεται τις προσωπικές του επιλογές στάσεις και πράξεις. Διότι μέχρι στιγμής εμπίπτει στο ρητό «δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες».

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Οι γονείς του θύματος και το θύμα.

Ευάγγελος Τσίγκος, Χριστίνα Καπάτου, Αλεξάνδρα Τσίγκου

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

4 mins ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

5 mins ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

6 mins ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

10 mins ago

Σφακιά: Κατάληψη στο σχολείο λόγω έλλειψης καθηγητών

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Σφακίων βρίσκεται υπό κατάληψη από σήμερα, Παρασκευή, λόγω της οξείας έλλειψης…

19 mins ago

Στ. Αρναουτάκης: 8 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια στην Κρήτη – Τι είπε συνολικά για τα έργα στο νησί

Πληθώρα μικρών και μεγάλων έργων είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε δρομολογούνται για τα επόμενα χρόνια…

22 mins ago

This website uses cookies.