Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου στο Νεώριο Μόρο

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με τις εκδοσεις ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 20.30 διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Αννας Πουλιάση με τίτλο «Δρασκελιες στο φως», στον Ι.Ο.Χανίων στο Νεώριο Μορο.Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Νικήτας Ιατρός, Αναισθησιολόγος
Μαρία Παπαπαύλου, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνομουσικολογίας
Θεόδωρος Παγιαυλάς, Συγγραφέας

Λιγα λόγια για το βιβλίο…

Η ηρωίδα μας γεννιέται λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος. Γύρω της στροβιλίζονται τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα της εποχής: ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, γεγονότα που θα σημαδέψουν τις αναζητήσεις της και τους προβληματισμούς της και θα διαμορφώσουν την ιδεολογία της. Ο νεανικός της έρωτας, η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο και τα πιστεύω της θα την οδηγήσουν να λάβει ενεργό μέρος στους φοιτητικούς αγώνες του 1-1-4, στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη κ.ά.
Χούντα. Ισχυρά συναισθήματα απογοήτευσης και αποχωρισμού, μια προδοσία και η διάψευση προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο την οδηγούν στην αυτοεξορία στο εξωτερικό και θα εξαφανίσουν τον αληθινό της εαυτό, τραυματίζοντας την αθωότητά της. Θα οδηγηθεί σε μια ατέλειωτη εσωτερικότητα από όπου δεν θα μπορεί να ξεφύγει. Θα κατασκευάσει με τη λογική της μια πραγματικότητα που δεν είναι πάντα η αληθινή.
Ισχυρές συγκρούσεις, διαψεύσεις και ένα αναπάντεχο γεγονός, θα μετασχηματίσουν την κατακερματισμένη ψυχή της. Η συναρμολόγηση των θραυσμάτων που ήταν ο θρήνος για έναν κόσμο που χάθηκε, και η ανασύνθεσή τους θα φέρουν την εσωτερική ισορροπία.
Μέσα από εσωτερικούς και εξωτερικούς αγώνες θα κερδίσει το δικαίωμα της δημιουργίας, για να κάνει, όπως και όλη η γενιά της, μια δρασκελιά στο φως.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς!

Λιγα λόγια για την συγγραφέα..

Η Άννα Πουλιάση γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Έζησε στην Αθήνα τα εφηβικά της χρόνια. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Αθηνών και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στο τότε φοιτητικό κίνημα. Το 1968 αναγκάστηκε λόγω της δικτατορίας να φύγει από την Ελλάδα στο Λονδίνο. Αναζητώντας δουλειά και έχοντας άμεση οικονομική ανάγκη απευθύνθηκε στην εκεί Πρεσβεία της Λιβύης όπου και της προσφέρθηκε εργασία στο Κρατικό Νοσοκομείο της Βεγγάζης, στην παιδιατρική κλινική του οποίου και εργάστηκε μέχρι την επικράτηση του Καντάφι το 1969. τότε λόγω της έκρυθμης κατάστασης υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Εγκαταστάθηκε στην Ελβετία και ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Λουκέρνης και στην Πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική της Βασιλείας. Με την πτώση της δικτατορίας επέστρεψε το 1974 στην Αθήνα και εργάστηκε στο ΙΚΑ μέχρι τη δημιουργία του ΕΣΥ στο οποίο εντάχθηκε το 1986 ασκώντας παιδιατρική σε επαρχιακά νοσοκομεία. Από το 1987 μέχρι τη συνταξιοδότηση της το 2006 ήταν διευθύντρια σε επαρχιακό νοσοκομείο του ΕΣΥ. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών και γιαγιά δύο εγγονών. Το “Δρασκελιές στο φως” είναι το πρώτο της βιβλίο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η ασέβεια που έδειξε η ΕΡΤ στον Γιώργο Σγουράκη

Η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά υπενθυμίζει την ασέβεια που είχε δείξει η ΕΡΤ στον Γιώργο…

13 mins ago

Γιάννης Σμπώκος: Έφυγε από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του τουρισμού

Ένας πρωτοπόρους του τουρισμού της Κρήτης, ένας άξιος επιχειρηματίας και σπουδαίος άνθρωπος δεν υπάρχει πια…

54 mins ago

Κρήτη: Αφανίζονται οι αμπελώνες – Κίνδυνος για έλλειψη κρασιού στα οινοποιία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κρητικό αμπελώνα έκρουσαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα που οργάνωσε την…

57 mins ago

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” 20 με 31 Ιουλίου – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Το Dance Days Chania συνεχίζει δυναμικά την πορεία του διανύοντας την 14η διοργάνωσή του. Παρά…

57 mins ago

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με Χρυσοχοΐδη για αδεσποτεία ζώων και κενές οργανικές θέσεις στην αστυνομία

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη…

1 hour ago

Έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης της θρυλικής εκπομπής «Μονόγραμμα»

Ο Γιώργος Σγουράκης, ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του αλλά και τη ζωή του με τη…

1 hour ago

This website uses cookies.