Παρουσίαση του Σχεδίου «Ο Κύκλος των Φαραγγιών»

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11.00 το πρωί θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την παρουσίαση του Σχεδίου Συνεργασίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού «Ο Κύκλος των Φαραγγιών».

Η Συνέντευξη Τύπου αφορά στην συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, των Φορέων Πολιτισμού και των κατοίκων των χωριών που συμμετέχουν στο Σχέδιο Συλλογικής Δράσης για την ανάπτυξη της ενδοχώρας «Ο Κύκλος των Φαραγγιών». Το Σχέδιο περιλαμβάνει 13 χωριά της ενδοχώρας του Νομού Χανίων (Μοθιανά, Επισκοπή, Βασιλόπουλο, Άστρικας, Κρύα Βρύση, Πανέθυμος, Δελιανά, Μεσαύλια, Φλώρια, Σπίνα, Παλαιά Ρούματα, Κακόπετρος και Δρομόνερο) που συγκροτούν ένα Κύκλο φυσικής Διαδρομής με ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική συνέχεια. Το Σχέδιο έχει στόχο την ανάδειξη του Πολιτισμού, της Παράδοσης, του Φυσικού Κάλλους, της Διατροφής και της Φιλοξενίας στην πιο αυθεντική τους μορφή. Η διαδρομή περιλαμβάνει Μνημεία Πολιτισμού (Βυζαντινά, Ενετικά, Οθωμανικά, Σύγχρονα), Μνημεία Φυσικού Κάλλους (4 Φαράγγια, Μονοπάτια, Μνημειακά Δέντρα & Πάρκα), Σύγχρονους Φορείς Πολιτισμού (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Λαϊκή Βιβλιοθήκη, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), Παραγωγικά Κέντρα Τοπικών Προϊόντων (Οινοποιείο, Ελαιουργείο, Τυροκομείο, Εργαστήρι Μελιού) και Σημεία Διαμονής, Αναψυχής & Εστίασης.

Άμεσος στόχος του Σχεδίου είναι η παρουσίαση Δράσεων Συνεργασίας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης σε κάθε χωριό που συμμετέχει στον «Κύκλο των Φαραγγιών». Στο ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου την έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Γραφή & Ανάγνωση» στη «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων» στην οποία συμμετέχουν 36 διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες και μια ποιήτρια. Θεωρητική τεκμηρίωση και κείμενα: Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος. Επιμέλεια: Ιωάννης Αρχοντάκης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σήμερα η Υπερ-Στράτα με συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, παρουσιάζει τη Δευτέρα…

41 mins ago

Έκκληση ελαιοπαραγωγών Κρήτης σε φοιτητές: «Ελάτε να μαζέψουμε ελιές» – Οι μισθοί και τα κίνητρα

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση εργασίας, προς του φοιτητές του νησιού, έκαναν ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης. Τους ζητούν…

43 mins ago

Προεδρία της Δημοκρατίας: Εκτίναξη των εξόδων στη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπουλου, τα κοστολόγια της Προεδρίας της Δημοκρατίας…

1 hour ago

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Κάτοικοι που πήγαν να βοηθήσουν οι δύο νεκροί – Χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, μάχη σε διάσπαρτες εστίες

Στους δύο άνδρες που αγνοούνταν -ηλικίας 35 και 40 ετών- ανήκουν τα πτώματα που εντοπίστηκαν απανθρακωμένα το…

1 hour ago

Δύο εβδομάδες υπό κατάληψη τα σχολεία στην Σητεία

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι κάτοικοι της Σητείας απέναντι στις συγχωνεύσεις σχολείων. «Από τις 16 Σεπτεμβρίου τα σχολεία είναι υπό…

2 hours ago

“Seven Jewish Children” της Caryl Churchill την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί το…

2 hours ago

This website uses cookies.