ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Με σύνθημα «αξίζουμε περισσότερα» ξεκινά η καμπάνια του Κινήματος – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη

ο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα με το οποίο εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον δημόσιο διάλογο λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Με… Ευρώπη το «ιδεολογικό» πλαίσιο 

Ο αρχηγός του Κινήματος γνωρίζει ότι μόνο το κόμμα του μπορεί να «ποντάρει» πάνω σε ιδεολογικό πλαίσιο, καθώς θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ουσιαστικά θέλει να προβάλλει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό υπάρχει και είναι γεγονός, ωστόσο σκοπός είναι να υπάρξει και στην πολιτική ζωή της χώρας. Παράλληλα, προωθεί και την ατζέντα των PES λέγοντας ότι είναι η πιο «συμφέρουσα» για την Ελλάδα.

«Αξίζουμε περισσότερα» 

Το μήνυμα της τηλεοπτικής προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ «πρόδωσε» ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Το κεντρικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτές τις εκλογές δεν είναι άλλο από το «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη». 

Το μήνυμα περιγράφει την Ελλάδα της Ευρώπης και την Ευρώπη που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Η εγγραφή των σποτ έχει πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Τρίτη και σύντομα θα προβάλλονται σε ΜΜΕ, Social Media κτλ. «Στις 9 Ιουνίου λοιπόν οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν ποια Ευρώπη θέλουν. Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη», ανέφερε άλλωστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές έκανε σαφές και το θέμα των ψηφοφόρων στους οποίους απευθύνεται.

«Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη που νιώθει ότι ασφυκτιά και αδικείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, με δίκαιη, πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, με ένα κράτος δικαίου που οι κανόνες του θα γίνονται σεβαστοί από όλους, με κοινωνικές κατοικίες, με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, με ένα παραγωγικό μοντέλο που θα δίνει προοπτική ζωής στον αγρότη, τον εργάτη και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Όπως έχει γράψει και τις προηγούμενες μέρες το topontiki.gr στις εκλογές της 9ης Ιουνίου από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν περισσότερες δυνάμεις για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο photo finish.

Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει: «το επίδικο στις ευρωεκλογές είναι να σταλεί ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και να ενισχυθεί η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Είμαστε το μόνο αξιόπιστο κόμμα που μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις κοινωνικές συμμαχίες που θα επιτύχουν την αναγέννηση της κεντροαριστεράς με όρους πολιτικούς και όχι με τους όρους της showbiz».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης κάθε έντιμου μικροεπιχειρηματία. Χάος στη…

1 hour ago

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στη…

1 hour ago

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Το «βούλευμα» φωτιά και οι εντάσεις που «έστειλαν» τη δίκη στην Αθήνα

«Πού πας ρε μ****; Άμα πας κοντά στα δίχτυα, θα σου κόψουμε τα πόδια». Με…

3 hours ago

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

3 hours ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

3 hours ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

6 hours ago

This website uses cookies.