ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη σε αμφισβητίες και η (κοινή) στάση των επίδοξων αρχηγών – Συνέχεια με αιχμές και κόντρες

Νέες φωτιές στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έβαλε η χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε μετά το «παρών» του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του Κινήματος.

Αντεπίθεση Ανδρουλάκη

Με τη χθεσινή του συνέντευξη στον Γιώργο Κουβαρά ο Νίκος Ανδρουλάκης ήθελε να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μάλιστα το γεγονός ότι ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί «ρεσάλτα κι εκβιασμούς» και πως «όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος» δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στο μυαλό του και τις διαγραφές. «Δεν πρόκειται να επιτρέψω να επανέλθει η διχόνοια και η δηλητηριώδης αντιπαράθεση που συνέβη στο παρελθόν», ξεκαθάρισε. Ο αρχηγός του Κινήματος παράλληλα δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί από τη βάση, για το αποτέλεσμα, το ήθος και την αξιοπιστία της ηγεσίας του απορρίπτοντας την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπέστη ήττα.

Όλα αυτά την ώρα που δεσμεύτηκε πως θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ΠΑΣΟΚ και την ανασύνθεση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. «Προσπάθησα όλα τα χρόνια, που ηγούμαι της παράταξης να παραμερίσω νοοτροπίες, που έπληξαν την ενότητα μας, την εικόνα μας, τον κοινό μας αγώνα. Τείνοντας χείρα ενότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Πραγματικά με θλίβει πάρα πολύ ότι κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Δηλαδή ενώ μετρούσαν ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα, να εμφανίζεται κάτι προσχεδιασμένο στα media». 

Οι διαρροές των… αμφισβητιών 

Την συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη δεν άφησαν ασχολίαστη οι «κύκλοι» που αμφισβητούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το «περίεργο» στην διαρροή των κύκλων δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι εμφανίστηκαν ενιαίοι ενώ στα πολιτικοδημοσιογραφικά τραπέζια ακούγεται έντονα ότι όλα αυτά προήλθαν από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα και συγκεκριμένα από τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Πρωτόπαπα.

Ανέφεραν οι κύκλοι μετά τη συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανα πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα. Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ. Απαντάμε: Ότι η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου όλοι οι φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ». 

Σκληρή σύγκρουση στα όργανα

Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν από κοινού το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο τέλος του μήνα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα συμμετέχουν αυστηρά μόνο όσοι είναι μέλη και δε θα επιτραπεί η είσοδος στους «μη έχοντες εργασία».

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στην κορυφή της αξιοπιστίας οι τοπικές εφημερίδες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters Institute

Τα τοπικά ΜΜΕ είναι αυτά που εμπιστεύεται ο περισσότερος κόσμος για την ενημέρωση του. Στην…

1 hour ago

Κομβικές κινήσεις η πλωτή δεξαμενή ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων και το «τείχος» των επίγειων δυνάμεων στο μέτωπο του Αγίου Βασιλείου

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ο δήμος Αγίου Βασιλείου, η Περιφέρεια, οι εθελοντές…

1 hour ago

Αισιοδοξία για τη νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη – Πάνω από 60.000 τόνους η παραγωγή φέτος

Στοιχεία αύξησης σε σχέση με πέρυσι γενικότερα στην Κρήτη δείχνει μέχρι στιγμής η ελαιοκαλλιέργεια, η…

1 hour ago

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος – όμως η ελευθερία του Τύπου διαρκώς περιορίζεται

Του Λευτέρη Θ. Χαραλαμπόπουλο Ο Τζούλιαν Ασάνζ επιτέλους ελευθερώνεται. Για οποιονδήποτε άνθρωπο ενδιαφέρεται για την…

2 hours ago

Der Spiegel: Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο; – Οι συνέπειες για την ΕΕ

Το SPIEGEL αναφέρεται στην πρόσφατη απειλή του ηγέτη της Χεζμπολάχ εναντίον της Κύπρου. Δύο συντάκτες της ZEIT «αντιδικούν» γύρω από τη θέσπιση…

2 hours ago

Τζούλιαν Ασάνζ: Η έκκληση της συζύγου του και η επιθυμία του πατέρα του

Ύστερα από 14 χρόνια που υπέμεινε δικαστικές διαμάχες, φυλάκιση και παραμονή του στην Αγγλία, ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι πλέον…

2 hours ago

This website uses cookies.