ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα που έστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι – Οι αιχμές και οι κόντρες

Σε ενωτικό και πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε κυρίως η διαδικασία της παρουσίασης των υποψηφίων προέδρων στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ, χωρίς όμως να λείψουν οι αιχμές και οι κόντρες.

Οι θέσεις των υποψηφίων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων, παρουσιάζοντας παράλληλα και τις θέσεις τους για το ΠΑΣΟΚ του αύριο.

Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου κινήθηκαν σε κυβερνητικούς στόχους ενώ ο Χάρης Δούκας παρουσίασε μία πλατφόρμα για το πως πρέπει να είναι η Σοσιαλδημοκρατία απέναντι στις προκλήσεις των εποχών.

Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησαν για τα όσα αναδείχθηκαν από τις υποψηφιότητες τους.

Μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι πρόεδροι ανέφεραν:

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΣΥΡΙΖοποιηση μας θα είναι καταστροφική για την πορεία μας και δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη Ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Με στεναχωρεί που κάποιοι λένε ότι δεν πετύχαμε τίποτα έχοντας μόνο τις φιλοδοξίες τους μπροστά. Με κατηγορούν κάποιοι γιατί έκανα ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο στο νόμο τους, το θεωρώ αδιανόητο. Ήταν όλα ανοιχτά. Τις κεντρικές αποφάσεις τις πήραμε μαζί. Για ποιες κλειστές πόρτες με κατηγορούν; Διάφοροι λένε ότι θα κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να μας λένε πως. Προοπτική δεν υπάρχει σε Μεσσίες και περιτυλίγματα. Δεν γίνεται να κατηγορείς τους άλλους για ασυνέπεια και να είσαι εσύ ασυνεπής. Λένε ότι ψάχνουν πρωθυπουργίσιμο. Εγώ λέω ότι ψάχνουν διαχειρίσιμο. Δεν ήμουν ποτέ διαχειρίσιμος ούτε θα είμαι. Η δύναμη μου είναι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θα γίνει κυβέρνηση δια αντιπροσώπου. Ο Πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι Βουλευτής. Ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Διότι εκεί παίρνονται οι αποφάσεις, εκεί δίνονται οι μάχες, και εκεί κρίνεται ο ηγέτης. Ό,τι και να πιστεύαμε πριν, ακόμα κι εγώ, τα είδαμε, τα ζήσαμε, καταλάβαμε. Η απουσία του Προέδρου μας από την Βουλή, μάς κόστισε. Και η όποια δυναμική δείξαμε με την εκλογή του, χάθηκε. Και δεν θα ήθελα να δω το ΠΑΣΟΚ να ζει ξανά αυτή την εμπειρία. Δεύτερον, η ηγεσία ενός κόμματος στο οποίο πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να κερδίσει ξανά την εξουσία, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης και αποκλειστικής αφοσίωσης. Δεν είναι δουλειά part time.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την πολιτική του αυτοπεποίθηση. Να υπερασπιστούμε τις αρχές και τις αξίες μας και την ιστορική μας κληρονομιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και Ενωμένο που μάθαμε να υποτάσσουμε το «Εγώ» μας και τις προσωπικές φιλοδοξίες. Να βγούμε μπροστά και να δώσουμε την μάχη. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον κόσμο και τους φίλους του.

Άννα Διαμαντοπούλου: Η ιστορία μας χτυπά την πόρτα. Όλοι εμείς, είμαστε πολιτικοί απόγονοι μιας μεγάλης παράταξης που ξεκίνησε από τον Ελ. Βενιζέλο. Είναι μεγάλο το φορτίο και η ευθύνη μας. Η δημοκρατική μας παράταξη κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα στρώματα. Αυτή είναι και η ευθύνη μας σήμερα: να καλέσουμε και να πείσουμε ό,τι σημαντικότερο έχει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε και οι έξι σημαιοφόροι. Αυτό που διδάχθηκα πολύ καλά, είναι ότι η ουσία είναι να απαντάς στο ποιος, το τι και το πώς. Θέλω να μιλήσουμε για το μέλλον, για αυτό που θα πείσουμε τον ελληνικό λαό.

Χάρης Δούκας: Στους καιρούς δεν μας ταιριάζει η μικροψυχία. Οι κάλπες της 6ης Οκτώβρη έχει εθνικά χαρακτηριστικά και θα κρίνει αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Μαζί με την κοινωνία, όχι απλά στο όνομά της. Με γνήσιες πολιτικές θέσεις, για να εγγυηθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ ότι κανείς δεν μένει πίσω. Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει όταν η φθορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία. Εμφανιστήκαμε ως εκκρεμές για να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται.

Μιχάλης Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσει ένα καθαρό μήνυμα: ότι δεν είναι ένα κόμμα με πρίγκιπες, τζάκια ή επιλογές που τις καθορίζουν συστήματα συμφερόντων. Υπάρχει μια λογική που θέλει να υπάρχουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που θέλει τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους να τους νέμονται 5 οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ ή θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και καταστάσεις ή θα εγκλωβιστεί στο ρόλο του μικρομεσαίου κόμματος. Κάποιοι να λένε ότι θα κερδίσουν τον κ. Μητσοτάκη, στα λόγια βεβαίως. Να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγε και ο κ. Κασελάκης και είδαμε ποια ήταν η εξέλιξη. Κάποιοι άλλοι αυτοπροβάλλονται και να παρουσιάζονται ως «Πρωθυπουργήσιμοι». Όσο ακούω όλα αυτά, τόσο ενισχύεται μέσα μου η αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να επιστρέψει η πραγματική πολιτική και μαζί της να επιστρέψει και η σοβαρότητα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διώχνουν τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη και από τα Χανιά

«Φεύγει και από τα Χανιά ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης. Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ξαναβγάζει…

2 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Ζητώ από τον τόπο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη ψήφο εμπιστοσυνης – Δεν επιλέγουμε απλά πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά επόμενο κυβερνήτη

Γεμάτο ήταν το καφέ "Κήπος" κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

2 hours ago

“11 χρόνια μετά ο Παύλος ζει!”: Μαζική η κινητοποίηση και στα Χανιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες

Μαζικά και στα Χανιά φοιτητές, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και κινημάτων αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν…

2 hours ago

Στις πόσες αγαθοεργίες ξεπλένονται τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού;

Της Γεωργίας Χαραλάμπους * Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας οι αναρτήσεις…

3 hours ago

Βροχή χρυσάφι για τα ελαιόδεντρα στην Κίσαμο…. έστω κι αν άργησε!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, γεωπόνος – ερευνητής με…

5 hours ago

Η Οδύσσεια των νεοδιόριστων –πρώην αναπληρωτών μέχρι πριν λίγες μέρες- συνεχίζεται….

Άρθρο του Αποστολή Στεργιόπουλου * Ο αγώνας για ζωή, μισθούς αξιοπρεπείς, δουλειά με δικαιώματα μονόδρομος…

5 hours ago

This website uses cookies.