Categories: OIKONOMIA

ΠΑΣΥ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ: Έλεγχος σε ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ

Ο υφυπουργός και οι σκοπιμότητες σε βάρος της αγροτιάς

Μέγιστη υποκρισία και πολλαπλές σκοπιμότητες σε βάρος της αγροτιάς κρύβονται πίσω από την εντολή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλου για διενέργεια οικονομικού ελέγχου στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, από το ΣΔΟΕ, με αντικείμενο τη λειτουργία τους και τη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ σε βάθος πενταετίας, για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011.

Ο ίδιος ο Μ. Χαρακόπουλος, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το νόμο 4015/2011 που προβλέπει να δίνεται μέχρι 1.000.000 ευρώ το χρόνο σε αυτές τις οργανώσεις και μάλιστα προβλέπεται και ως «μπόνους» στην περίπτωση της συγχώνευσης ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Από την άλλη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτούσαν αδρά μέσω ΕΛΓΑ αυτές τις οργανώσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια για να στηρίζουν την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, να συκοφαντούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» στους αγώνες της αγροτιάς. Και για την πενταετία 2007-2011 ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ φέρεται να εισέπραξαν 15 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΛΓΑ. Δηλαδή εισέπρατταν και θα εισπράττουν ποσοστό από τις εισφορές που πλήρωναν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στον ΕΛΓΑ. Προφανώς η ενέργεια του Μ. Χαρακόπουλου δεν γίνεται για να καθαρίσει ο χώρος του λεγόμενου κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί.

Έχει συγκεκριμένο στόχο και δημιουργεί βρώμικο κλίμα σε βάρος της αγροτιάς που δοκιμάζεται σκληρά από την ακολουθούμενη βάρβαρη πολιτική και θα δεχτεί ακόμα πιο σκληρά πλήγματα με τα νέα μέτρα των πακέτων, των μνημονίων, της κυβέρνησης συνεργασίας και της τρόικας. Έρχεται νέα άγρια φορολόγηση σε βάρος της αγροτιάς, έρχονται νέα χαράτσια, έρχεται περικοπή στη σύνταξη του ΟΓΑ, έρχεται περικοπή στην επιστροφή του ΦΠΑ και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα… Χρειάζεται προφανώς και στον αγροτικό τομέα μια είδηση σαν και αυτή που έβγαλε ο Μ. Χαρακόπουλος, για να στρωθεί το χαλί στην κοινή γνώμη, στα «θύματα» της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε, για να περάσουν επικοινωνιακά τα νέα αρνητικά μέτρα σε βάρος των αγροτών.

Και προφανώς τους καρεκλοκένταυρους των διοικήσεων των ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ δεν τους χρειάζεται πλέον το άθλιο σύστημα που υπηρετεί και τούτη η κυβέρνηση. Άλλωστε τον προδότη ουδείς αγάπησε… Προωθούνται πλέον νέα σχήματα και πρόσωπα για να αναλάβουν το ρόλο του αποπροσανατολισμού και της εξαπάτησης της αγροτιάς. Και ο νόμος 4015/2011 δεν άλλαξε… Η χρηματοδότηση τέτοιων οργανώσεων μέσω ΕΛΓΑ, δηλαδή από τα χρήματα των αγροτών, δεν κόβεται. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο πώς γίνεται η διαχείριση των χρημάτων που δίνονται σε τέτοιες οργανώσεις για να στραφούν σε βάρος του αγροτικού κινήματος σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Το θέμα είναι να απαλλαχτεί η αγροτιά από αυτά τα βαρίδια. Εδώ έρχεται να προστεθεί και η προκλητική κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο σκιώδης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου ανακοίνωσε χτες: «Οι αναφερόμενες οργανώσεις δεν έχουν αποκλειστικά συνδικαλιστικό χαρακτήρα, αλλά και παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό. Είναι εκ του πονηρού η παρουσίασή τους μόνο ως συνδικαλιστικές και μάλιστα κρατικοδίαιτες».

Μπρος στην όλη κατάσταση, αυτό που απαιτείται είναι η οργάνωση, η ανασυγκρότηση, το ζωντάνεμα και η μαζικοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων. Οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι και οι ίδιοι θύματα της καπιταλιστικής κρίσης γι’ αυτό επιβάλλεται η συνάντηση των αιτημάτων και η κοινή δράση με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τη νεολαία, που όλοι αποτελούν θύματα της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται στα δικαιώματα και τη ζωή τους. Μόνο μια τέτοια λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης, της ανατροπής της βαρβαρότητας, της οικοδόμησης μιας κοινωνίας προς όφελος του λαού. Σε αυτό το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής και της αντεπίθεσης καλεί η ΠΑΣΥ τους μκρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Πράγμα που δε θα κάνουν ποτέ οι χρηματοδοτούμενοι με …«χρηστή διαχείριση» αγροτοσυνδικαλιστές της πολιτικής που στηρίζει το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Καλούμε τους αγρότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που καλούν Αγροτικοί Σύλλογοι στην εφορία σημερα Τετάρτη 3 Οκτώβρη στις 10 το πρωί ενάντια στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

5 mins ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

24 mins ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

25 mins ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

39 mins ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

43 mins ago

This website uses cookies.