ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Πολάκης: «Στην πολιτική δεν υπάρχουν θύματα. Υπάρχει πολιτικός και προγραμματικός λόγος και η συζήτηση πάνω σε αυτή την βάση είναι αυτή που ενώνει»

Συνέντευξη στην ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ

Με σαφή πολιτικό πρόγραμμα και με πρόκριμα την ενότητα, διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης. Με συνέντευξη του στον «Επενδυτή» ο κ. Πολάκης καταλογίζει τις ευθύνες σε εκείνους που οδήγησαν το κόμμα σε εκλογική «συντριβή» και σε δυο διαδοχικές διασπάσεις.

«Την περίοδο 2019-2023 κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνούσε έκανε όλο και πιο απολιτικ επιλογές προκειμένου να κερδίσει τον περίφημο χώρο του κέντρου. Αποφασίσαμε τότε, για έναν ανεξήγητο σε εμένα λόγο, να στρογγυλέψουμε και να λειάνουμε το λόγο μας, δείχνοντας όσο το δυνατόν πιο συστημικοί. Λανθασμένα πιστέψαμε ότι, αν δεν κάνουμε κάποιο σοβαρό λάθος, ο Μητσοτάκης θα πέσει μόνος του σαν ώριμο φρούτο» τονίζει ο Παύλος Πολάκης.

Ενώ επιτίθεται και στην περίοδο Κασσελάκη υπογραμμίζοντας πως «ο Στέφανος, στους 11 μήνες που παρέμεινε στην θέση του Προέδρου, έβαλε σε δεύτερο πλάνο το προγραμματικό αφήγημα και πρόταξε άλλα στοιχεία ως πρωτεύοντα, θολώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο διάσπασης, μετά και από συγκεκριμένες δηλώσεις στελεχών, απαντά «προσωπικά έχω δηλώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα παραμείνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στις εκλογές προέδρου. Κάλεσα, μάλιστα, όλες και όλους να δεσμευτούν ότι θα πράξουν το ίδιο. Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην εκλογή ενός προέδρου που θα μπορέσει να προσδώσει μια νέα δυναμική στο κόμμα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου Προέδρου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, στον «Επενδυτή» και στην Αγγελική Λάζου

Παρακολουθούμε εδώ και ένα χρόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, να καταρρέει πολιτικά. Μοιάζει σαν να μην έχει πολιτικό αφήγημα. Είναι αυτό αποτέλεσμα μόνο της ηγεσίας;

Είναι γεγονός ότι είχαμε δυο συνεχόμενα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα, το 2023 και το 2024, ενώ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει περεταίρω πτώση. Στις εθνικές εκλογές του 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σε σχέση με αυτές του 2019 περίπου 750.000 ψήφους. Είναι προφανές ότι κάτι δεν κάναμε σωστά ως αξιωματική αντιπολίτευση, εκείνη την περίοδο. Προσωπικά, έχω κάνει ξεκάθαρη κριτική για την περίοδο 2019-2023 κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνούσε έκανε όλο και πιο απολιτικ επιλογές προκειμένου να κερδίσει τον περίφημο χώρο του κέντρου. Αποφασίσαμε τότε, για έναν ανεξήγητο σε εμένα λόγο, να στρογγυλέψουμε και να λειάνουμε το λόγο μας, δείχνοντας όσο το δυνατόν πιο συστημικοί. Λανθασμένα πιστέψαμε ότι, αν δεν κάνουμε κάποιο σοβαρό λάθος, ο Μητσοτάκης θα πέσει μόνος του σαν ώριμο φρούτο.

Στο Συνέδριο του 2022, καταρτίσαμε ένα εξαιρετικό κείμενο πολιτικών θέσεων, το οποίο στην συνέχεια εμπλουτίστηκε και επικαιροποιήθηκε πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Το πρόβλημα ήταν ότι κάποιοι δεν άφησαν οι θέσεις αυτές να αναδειχθούν ξεκάθαρα, σθεναρά και με κατανοητό για τους πολλούς τρόπο, με αποτέλεσμα το κακό εκλογικό αποτέλεσμα που οδήγησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στην παραίτηση.

Ακολούθησε η περίοδος Κασσελάκη και οι δυο διαδοχικές διασπάσεις. Ο Στέφανος, στους 11 μήνες που παρέμεινε στην θέση του Προέδρου, έβαλε σε δεύτερο πλάνο το προγραμματικό αφήγημα και πρόταξε άλλα στοιχεία ως πρωτεύοντα, θολώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα. Αυτό, σε συνδυασμό με λανθασμένες οργανωτικές και πολιτικές αποφάσεις του, έφερε νέα συρρίκνωση του εκλογικού ποσοστού και οδήγησε (μαζί με την απόπειρά του να μεταλλάξει την ίδια την φύση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον συλλογικό αριστερό δημοκρατικό χαρακτήρα του), σε δημοσκοπική πτώση και στην καθαίρεσή του από το αξίωμα του Προέδρου.

Σήμερα, είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Με ευθύνη όλων των υποψηφίων θα πρέπει πρώτα και κύρια να συζητήσουμε για τις προγραμματικές μας θέσεις και για τις αναγκαίες οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές που μπορούν να μας οδηγήσουν ξανά εκεί που είμασταν. Προσωπικά, πιστεύω ότι το τηρώ αυτό από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου και θα συνεχίζω μέχρι την τελευταία.

«Οι ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν. Απλά φανατίζουν και, μάλιστα, με τρόπο εντελώς ξένο προς τα ήθη της Αριστεράς. Δεν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ευαγγελίζεται μια νεφελώδη “σύγχρονη Αριστερά” επειδή δεν μπόρεσε, λόγω άγνοιας ή πρόθεσης, να διαχειριστεί το βάρος ευθύνης του Προέδρου της διαχρονικής Αριστεράς»

Το χάσμα στο κόμμα μοιάζει αγεφύρωτο. Ενώ καμία υποψηφιότητα δεν φαντάζει ικανή να ενώσει. Ποια είναι η δική σας πρόταση προς τα μέλη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορώ να σας πω ποια υποψηφιότητα διχάζει -μέχρι τώρα- και ποια είναι η στάση μου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Στην πολιτική δεν υπάρχουν θύματα. Υπάρχει πολιτικός και προγραμματικός λόγος και η συζήτηση πάνω σε αυτή την βάση είναι αυτή που ενώνει. Οι ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν. Απλά φανατίζουν και, μάλιστα, με τρόπο εντελώς ξένο προς τα ήθη της Αριστεράς. Δεν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ευαγγελίζεται μια νεφελώδη “σύγχρονη Αριστερά” επειδή δεν μπόρεσε, λόγω άγνοιας ή πρόθεσης, να διαχειριστεί το βάρος ευθύνης του Προέδρου της διαχρονικής Αριστεράς. Η δική μου πρόταση είναι μια και ξεκάθαρη. Μιλάμε για πολιτική και όχι για παραπολιτική. Όλα τα άλλα είναι βούτυρο στο ψωμί της καταρρέουσας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ήδη υπάρχουν βουλευτές που έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν υπό τη μια ή την άλλη υποψηφιότητα. Μέσα από ποια διαδιακασία τελικά μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και πολλώ δε μάλλον να ξαναμπεί σε τροχιά διακυβέρνησης;

Τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε νομίζω πως σας την ξεκαθάρισα προηγουμένως. Από εκεί και πέρα προσωπικά έχω δηλώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα παραμείνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στις εκλογές προέδρου. Κάλεσα, μάλιστα, όλες και όλους να δεσμευτούν ότι θα πράξουν το ίδιο. Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην εκλογή ενός προέδρου που θα μπορέσει να προσδώσει μια νέα δυναμική στο κόμμα. Όταν θα γίνει αυτό, θα αλλάξουν και οι υπάρχοντες συσχετισμοί. Άλλωστε, το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι πολίτες τιμωρούν όσους και όσες επενδύουν στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εσείς δηλαδή, θεωρείται τη συμπεριφορά μου απέναντι στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ακραία; Σήμερα άλλωστε, μετά τα όσα αποκάλυψα, η κ. Λινού είναι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υποψήφιος πρόεδρος. Από εκεί και πέρα, εγώ πολιτεύομαι με ευθύτητα, ειλικρίνεια και “γωνιώδη” πολιτικό λόγο».

Είστε ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει είτε υπερβολική αγάπη είτε υπερβολική δυσαρέσκεια. Πως θα πείσετε και εκείνους που σας θεωρούν ακραίο; Και έχω υπόψιν μου την τελευταία συμπεριφορά σας απέναντι σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργίαδη.

Μιλάτε για ένα γεγονός, για το οποίο δικαιώθηκα νομίζω απόλυτα. Το με χρονοκαθυστέρηση, θεατρινίστικο και φανερά στημένο κλάμα της κ. Λινού, ήταν αυτό που δημιούργησε το θέμα. Εσείς δηλαδή, θεωρείται τη συμπεριφορά μου απέναντι στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ακραία; Σήμερα άλλωστε, μετά τα όσα αποκάλυψα, η κ. Λινού είναι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υποψήφιος πρόεδρος. Από εκεί και πέρα, εγώ πολιτεύομαι με ευθύτητα, ειλικρίνεια και “γωνιώδη” πολιτικό λόγο. Κοινώς, δεν με ενδιαφέρει να τα έχω καλά με όλους. Δεν είμαι ακραίος. Ακραία είναι η αδικία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Τον κλέφτη τον λέω κλέφτη, τον διεφθαρμένο, διεφθαρμένο και τον ανίκανο, ανίκανο. Αν αυτό ταράζει τα νερά της διαπλοκής και οδηγεί τα συστημικά μέσα σε μια διαρκή προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, τιμή μου είναι. Ας διαλέξει ο λαός ποιος είναι ικανός να γκρεμίσει τον Μητσοτάκη και το σύστημα του. Κάναμε μια φορά το λάθος την περίοδο 2019-2023 να λειάνουμε το λόγο μας και το πληρώσαμε, ας μην κάνουμε ξανά το ίδιο.

Τελικά υπάρχουν «κουκουλοφόροι» στον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις;

Είναι ανιστόρητο και απεχθές να μιλά οποιοσδήποτε για “κουκουλοφόρους” στην Αριστερά. Δείχνει μηδενική επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα του χώρου. Αυτό από μόνο του, σε θέτει εκτός Αριστεράς. Όταν το εκστόμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για την πρόταση μομφής, σκέφτηκα αρχικά ότι ήταν λόγια θυμού και λύπης. Θεώρησα, ότι το στενό του περιβάλλον, αυτό που τον οδήγησε σε μια πρωτοφανή ανάλωση πολιτικού κεφαλαίου σε ένδεκα μόλις μήνες, του υπαγόρευσε αυτά τα λόγια. Δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες ο ίδιος όχι μόνο δεν πήρε πίσω τον άστοχο χαρακτηρισμό του αλλά όλοι βιώσαμε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση των υποστηριχτών του μέσω των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι εκτόξευαν καθημερινά κατηγορίες για πραξικοπηματίες, εκτροπή, «χούντα», σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν τον Στέφανο ως το καλό παιδί που αδικήθηκε, μεταφέροντας ταυτόχρονα την κουβέντα εκτός πολιτικής. Πιστεύω ότι ο μεγάλος πολιτικός, στην ήττα φαίνεται. Σε αυτό το κρίσιμο τεστ, ο Στέφανος απέτυχε. Σχετικά με αυτό που ρωτάτε για τον Αλέξη δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Ο Αλέξης ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν μετά το αποτέλεσμα του 2023 και από τότε, με εξαίρεση την επιστολή πριν το συνέδριο του 2024, φανερά τουλάχιστον δεν έχει καμία ανάμιξη.

«Οι βουλευτές που αποχώρησαν μετά την εκλογή Κασσελάκη, υπέπεσαν σε ένα σημαντικό σφάλμα. Αντί να μείνουν και να παλέψουν μέσα στο κόμμα για τις ιδέες τους, σχημάτισαν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, μη παραδίδοντας ως όφειλαν τις έδρες τους»

Στην περίπτωση εκλογής σας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσετε την επιστροφή των βουλευτών που αποχώρησαν μετά την εκλογή Κασσελάκη;

Περιγράφετε μια διαδικασία που θυμίζει περισσότερο μεταγραφές στο ποδόσφαιρο παρά πολιτική. Για να μην κρυφτώ πάντως, θα ήθελα να σας πω ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν μετά την εκλογή Κασσελάκη, υπέπεσαν σε ένα σημαντικό σφάλμα. Αντί να μείνουν και να παλέψουν μέσα στο κόμμα για τις ιδέες τους, σχημάτισαν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, μη παραδίδοντας ως όφειλαν τις έδρες τους. Ο λαός τους έκρινε στις ευρωεκλογές του 2024, στις οποίες απέτυχαν να περάσουν το όριο του 3%.

Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε για ενδεχόμενες συμμαχίες. Αυτό που επείγει να γίνει, είναι να σταματήσει πια η εσωστρέφεια και να πάμε στις εσωκομματικές εκλογές με αξιοπρέπεια και με τις προγραμματικές μας θέσεις στο επίκεντρο. Προτεραιότητα μας σήμερα, είναι να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες θαρραλέες αλλαγές που θα φέρουν μια επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε σύντομα να αποτελέσουμε ξανά τον βασικό αντίπαλο του Μητσοτάκη.

«Μίλησα για ανοικοδόμηση του Κράτους Δικαίου, αλλαγή στην δομή του Κράτους με διαφάνεια και αποκέντρωση, ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ. με διπλασιασμό των μισθών. Επίσης, ολική αλλαγή στο τραπεζικό σύστημα, στην προστασία των πολιτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών και των funds, αλλά και αλλαγή του τρόπου κατανομής των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης»

Παρουσιάσατε μια πλατφόρμα με αφορμή την υποψηφιότητα σας, ποια είναι τα πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες;

Αυτό που έκανα ήταν να παρουσιάσω τους κύριους άξονες του προγράμματος με το οποίο κατά την άποψη μου θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στις εκλογές και με το οποίο θα πάει, αν εγώ εκλεγώ πρόεδρος. Η προγραμματική αυτή πρόταση, περιλαμβάνει τόσο άμεσα υλοποιούμενες προτάσεις όσο και άλλες που μπορεί να ξεπερνάνε ακόμα και τη μια κυβερνητική θητεία. Μεταξύ άλλων, μίλησα για ανοικοδόμηση του Κράτους Δικαίου, αλλαγή στην δομή του Κράτους με διαφάνεια και αποκέντρωση, ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ. και αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όλες και όλους ανεξαιρέτως, με διπλασιασμό των μισθών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να σταματήσει η αιμορραγία προς το εξωτερικό, καταπολέμηση του καρτέλ της ακρίβειας και ανάκτηση του ελέγχου των τιμών σε ενέργεια και καύσιμα. Επίσης, ολική αλλαγή στο τραπεζικό σύστημα, στην προστασία των πολιτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών και των funds, αλλά και αλλαγή του τρόπου κατανομής των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης υπέρ της μικρομεσαίας, της αγροτικής και νεανικής επιχειρηματικότητας και της επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος και του Δημογραφικού.

Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό δεν είναι να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αλλά να παλέψουμε προκειμένου να επιτευχθεί, η απαραίτητη για τέτοιου είδους αλλαγές, συστράτευση όλων εκείνων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται σήμερα με ακραίο τρόπο.

«Η οικονομία στα πέντε χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αφεθεί στα κέφια λίγων καρτέλ. Με ρωτάτε αν υπάρχει κάτι που έγινε σωστά, σας απαντώ: πολλά και ιδιαίτερα επικερδή έγιναν σωστά. Για τα καρτέλ, όμως, και για τις λίγες οικογένειες που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα πολίτη και όχι για τον κόσμο που φτάνει στο ράφι των super market αγωνιώντας»

Η κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας εδώ και πέντε χρόνια. Δεν υπάρχει κάτι που έγινε σωστά; Κάτι που θα το κρατούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως θα το βελτίωνε;

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένα αποτυχημένο, ακραίο, νεοφιλελεύθερο πείραμα. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν, ο Έλληνας πολίτης βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει μια από τις πιο βίαιες προσπάθειες αναδιανομής πλούτου, από τη μεταπολίτευση και μετά. Κάθε χρόνος που περνά, σηματοδοτεί την αρπαγή 15 ως 17 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες όλων μας, για να πάνε ως υπερκέρδη: 4 δις ευρώ σε τράπεζες και τραπεζίτες, 3 δις ευρώ σε δυο διαλυστήρια, 3 δις ευρώ σε 6 ή 7 εταιρείες ενέργειας-με τη ΔΕΗ να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας-και άλλα 6 με 7 δις ευρώ σε χονδρεμπόρους και σε super market. Η οικονομία στα πέντε χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αφεθεί στα κέφια λίγων καρτέλ. Με ρωτάτε αν υπάρχει κάτι που έγινε σωστά, σας απαντώ: πολλά και ιδιαίτερα επικερδή έγιναν σωστά. Για τα καρτέλ, όμως, και για τις λίγες οικογένειες που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα πολίτη και όχι για τον κόσμο που φτάνει στο ράφι των super market αγωνιώντας αν θα βρει καφέ σε προσφορά και που τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα τις περνά περιμένοντας την επόμενη μισθοδοσία.

iependitis.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

13 mins ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

19 mins ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

31 mins ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

46 mins ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

59 mins ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

1 hour ago

This website uses cookies.