Categories: ΤΟΠΙΚΑ

“Περίεργες και αδιαφανείς” διαδικασίες καταγγέλλει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων – Σφοδρή επίθεση σε Δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα και Υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη για το Θ.Ψ.Π.Χ.

Ευθεία επίθεση τόσο στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα όσο και στον Υπουργό Οικονομίας και βουλευτή Χανίων Γιώργο Σταθάκη εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης μετά την αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση του ΘΨΠΧ αντί στον Δήμο Χανίων, όπως είχε υποσχεθεί και ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Οικονομίας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει ο κ. Βουλγαράκης, διαφορετικά στελέχη της κυβέρνησης έδιναν διαφορετικές υποσχέσεις. Έτσι, αρχικά το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεχτεί το αίτημα των φορέων του νομού για παραχώρηση των εγκαταστάσεων για δημιουργία εστιών για το ΤΕΙ και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης υπενθυμίζει ότι ο κ. Κουρουμπλής, διαβεβαίωσε δημόσια ότι η Κρήτη δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης όσον αφορά στη φιλοξενία προσφύγων. Όλα όμως φαίνεται πως άλλαξαν.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη οι πρόσφατες εξελίξεις με τη συμφωνία Δημάρχου Χανίων και Υπουργού Οικονομίας ήταν “περίεργες και αδιαφανείς”. Ενώ σημειώνει ότι μετά το ευχαριστήριο του Δημάρχου προς τον κ. Σταθάκη, το ΤΑΙΠΕΔ ανατρέπει τα πάντα, παραδίδει το ακίνητο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη δημιουργία χώρου στέγασης των προσφύγων.

Ο κ. Βουλγαράκης καταλήγει δηλώνοντας ότι οφείλει να καταγγέλλει “τις ενέργειες και τις πρακτικές που δεν ωφελούν τον τόπο, αλλά υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα” σημειώνοντας ότι “το ζήτημα των προσφυγικών ροών είναι πολυσύνθετο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τρόπο αποσπασματικό, ερήμην των τοπικών κοινωνιών”

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει τα εξής:

Τι πραγματικά άλλαξε από τότε, και φτάνουμε στις πρόσφατες εξελίξεις, όταν με περίεργες και αδιαφανείς διαδικασίες ο Δήμαρχος Χανίων έρχεται σε συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, για παραχώρηση στο Δήμο Χανίων; Άραγε για ποια μορφή αξιοποίησης;

Φίλος μεν ο Δήμαρχος Χανίων, φιλτάτη όμως η αλήθεια. Μετά το ευχαριστήριο του Δημάρχου προς τον κ. Σταθάκη, έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ ακυρώνοντάς τους, και παραχωρεί το ακίνητο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με μοναδικό σκοπό την στέγαση των προσφύγων.

Σταθερή πολιτική στάση μου εδώ και χρόνια για τα μεγάλα θέματα του Νομού είναι να υπάρχει συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, συνδιαμορφώνοντας θέσεις με βάση το καλό και μόνο των Χανιωτών, και έτσι θα συνεχίσω.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για παραχώρηση του πρώην Θ.Ψ.Π. Χανίων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Από το 2012, με αλλεπάλληλες επιστολές μου, ως Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, σε συνεργασία με Φορείς του τόπου – Δήμο, ΕΒΕΧ, ΤΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ Κρήτης κλπ – (και όχι μεμονωμένα), ζητούσαμε την παραχώρηση του Θ.Ψ.Π. Χανίων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της τοπικής κοινωνίας όπως, ενδεικτικά, η ανάγκη στέγασης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, του ΤΕΙ, καθώς και ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου (ύστερα από την συνάντηση, και σύμφωνη γνώμη του, με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, και αποστολή σχετικού εγγράφου στις 20/11/2014).

Υπενθυμίζω ότι, μετά την με αρ. 250/28-5-14 απόφαση Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1387/τΒ/30-5-14) που είχε λάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ασκήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας αίτηση ακύρωσης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας από κοινού με το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Χανίων, σχετικά με το ζήτημα της παραχώρησης του παραπάνω ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 16-4-2014 έλαβα απάντηση από το ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να σχεδιάσει την βέλτιστη μορφή αξιοποίησης, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στην δημιουργία φοιτητικών εστιών σε τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων (πχ στα κτίρια 6α, 6β, 6γ) καθώς και την ανακαίνιση λοιπών μη χρησιμοποιουμένων κτιρίων, και την μίσθωσή τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου φορέα, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Εναλλακτικά θα μπορούσε να μετατραπεί το σύνολο του χώρου σε Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωσε δημόσια ότι η Κρήτη δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης όσον αφορά στη φιλοξενία προσφύγων.

Τι πραγματικά άλλαξε από τότε, και φτάνουμε στις πρόσφατες εξελίξεις, όταν με περίεργες και αδιαφανείς διαδικασίες ο Δήμαρχος Χανίων έρχεται σε συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, για παραχώρηση στο Δήμο Χανίων; Άραγε για ποια μορφή αξιοποίησης;

Φίλος μεν ο Δήμαρχος Χανίων, φιλτάτη όμως η αλήθεια. Μετά το ευχαριστήριο του Δημάρχου προς τον κ. Σταθάκη, έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ ακυρώνοντάς τους, και παραχωρεί το ακίνητο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με μοναδικό σκοπό την στέγαση των προσφύγων.

Σταθερή πολιτική στάση μου εδώ και χρόνια για τα μεγάλα θέματα του Νομού είναι να υπάρχει συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, συνδιαμορφώνοντας θέσεις με βάση το καλό και μόνο των Χανιωτών, και έτσι θα συνεχίσω.

Δεν υπηρετώ καμία σκοπιμότητα παρά μόνο το συμφέρον του τόπου.

Συνεπής στην πορεία μου από τότε που ανέλαβα καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης, θα συνεχίσω να υπηρετώ το συμφέρον αυτό και μόνο, με διαφάνεια, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις ή σκοπιμότητες, από όπου και αν προέρχονται. Θεωρώ δε ότι το ζήτημα των προσφυγικών ροών είναι πολυσύνθετο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τρόπο αποσπασματικό, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον Χανιώτικο λαό να καταγγείλω τις ενέργειες και τις πρακτικές που δεν ωφελούν τον τόπο, αλλά υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ευρώπη: Οι επενδυτές… του θανάτου – «Μαγνήτης» χρημάτων η γήρανση του πληθυσμού

Το 2022 ο αριθμός των γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1960. Η συρρίκνωση…

33 mins ago

Μπάιντεν: «Δεν μπορεί να γίνει εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχολίασε το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα…

53 mins ago

Λαμία – Περίεργες «συμπτώσεις»: Στο εργοστάσιο που πήρε φωτιά θα γινόταν σήμερα έλεγχος του ΕΦΕΤ για τα σχολικά γεύματα

Μια αλληλουχία περίεργων «συμπτώσεων» προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της εταιρείας…

55 mins ago

Στερεύουν οι αντοχές των λιμενικών στην Κρήτη λόγω της εκρηκτικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών

Η Ένωση Λιμενικών Κρήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη προσωπικού και μέσων…

1 hour ago

Jerusalem Post για εντάλματα σύλληψης ΔΔΧ: Mια καταστροφή γιγαντιαίων διαστάσεων για το Ισραήλ

Για καταστροφή γιγαντιαίων διαστάσεων μιλά η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post με αφορμή την απόφαση τα…

3 hours ago

This website uses cookies.