Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ ΚΚΕ Ηρακλείου σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ

Κατά την διάρκεια τις περιοδείας και στη συζήτηση με εργαζομένους, ασθενείς και τους διευθυντές των αντίστοιχων τμημάτων του ΠΑΓΝΗ αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ευθύνες από όλες τις κυβερνήσεις για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησης του τομέα της υγείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6/9 περιοδεία κλιμάκιου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης, στη Παιδοχειρουργική κλινική, στο τμήμα της Ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Κατά την διάρκεια τις περιοδείας και στη συζήτηση με εργαζομένους, ασθενείς και τους διευθυντές των αντίστοιχων τμημάτων του ΠΑΓΝΗ αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ευθύνες από όλες τις κυβερνήσεις για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησης του τομέα της υγείας, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία των παραπάνω τμημάτων και αποτελούν τον δούρειο ίππο για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις που είχαν σχεδιαστεί πριν από την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα στην Παιδοχειρουργική κλινική (για τα προβλήματα της οποίας έχει κατατεθεί πρόσφατα Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ) επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι οι 3 μόνιμοι γιατροί δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης λειτουργίας  της κλινικής με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ στο τμήμα της ακτινοθεραπείας αναδείχτηκε ότι τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για ασθενείς και εργαζομένους όταν δεν υπάρχει το αντίστοιχο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης. Η λύση από πλευράς διοίκησης για να καλυφτούν τα κενά με προσωπικό που θα έρχεται να δουλέψει από  το Βενιζέλειο νοσοκομείο υπερωριακά κάποιες μέρες του μήνα αποτελεί μπάλωμα.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτή είναι η περίφημη στήριξή του δημόσιου συστήματος υγείας και η δυνατότητα πρόσβασης των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία  που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση στα πλαίσια της δίκαιης ανάπτυξης και που πρόκειται να διαλαλήσει η κυβέρνηση με το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο. Η δίκαιη ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι οι μηδενικές κρατικές επιχορηγήσεις για τους ανασφάλιστους και οι υποβαθμισμένες και υποτυπώδεις υπηρεσίες Υγείας στο λαό. Ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχει και το τμήμα εκείνου του κρατικού τομέα της Υγείας που θα είναι πλήρως εμπορευματοποιημένο, ανταποδοτικό και ακριβό, είτε μέσα από την αξιολόγηση τμημάτων και κλινικών, είτε μέσα από τα ιδιωτικά συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες που θα συνάπτουν τα δημόσια νοσοκομεία και κλινικές.

Χαρακτηριστικά επίσης ανέφερε πως η δίκαιη ανάπτυξη περνά μέσα από τις ίδιες εμπορευματοποιημένες δομές υγείας που έχουν πρόσβαση ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή στις μεγάλος αναμονές στα τακτικά ιατρεία που φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, στις μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία, στο ψάξιμο για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ κα. Αυτή η πολιτική σχεδιάστηκε πριν από την οικονομική κρίση. Αλλά η ευκαιρία για ανατροπές μεγάλες δόθηκε μέσα στην κρίση: κλείσιμο νοσοκομείων – συγχωνεύσεις – χαράτσια – ανταποδοτικότητα. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με το σχέδιο για την λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας στα πλαίσια της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με υποδομές και προσωπικό που καμία σχέση δεν έχουν με την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του λαού, παρά μόνο για τη συνταγογράφηση και κάποιες υποτυπώδεις εξετάσεις για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να πετάξουν τις διακηρύξεις της κυβέρνησης στα σκουπίδια και να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν την ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε πανικό η ΕΕ μετά την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα – Συνάντηση με τον Πούτιν, γκρίνια Ζελένσκι και «μπουρλότο» Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έχουν σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα για…

53 mins ago

Ζητούν τη δημιουργία μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης,  με  έγγραφο του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης &…

59 mins ago

Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις-συμπτύξεις τμημάτων σχολείων του Δήμου Πλατανιά

Με αφορμή την επιχειρούμενη, αιφνιδιαστική και εντελώς αδικαιολόγητη υποβάθμιση των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης και…

1 hour ago

Μια ετήσια γιορτή παγκόσμιας μουσικής με επίκεντρο την διαφορετικότητα

Φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, που έχει μαγέψει το μουσικόφιλο κοινό στο νησί της Κρήτης,…

1 hour ago

Συναυλία με τον Μάνο Τρυπιά

Ο Μάνος Τρυπιάς, παρέα με τη μουσική του ομάδα, θα πραγματοποιήσει Συναυλία, με τραγούδια από τη…

1 hour ago

Χανιά: Παρά δύο 100 τα δενδρύλλια κάνναβης – Η χασισοφυτεία από ψηλά

Νέα αστυνομική επιχείρηση, η οποία είχε ως "απολογισμό" τον εντοπισμό χασισοφυτείας αποτελούμενης από 98 δενδρύλλια κάνναβης, που έφταναν σε…

1 hour ago

This website uses cookies.