ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία κλιμακίου της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων

Την Τετάρτη 5/04, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων πραγματοποίησε περιοδεία στον 1ο  Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη και Γιάννη Ντουνιαδάκη, καθώς και τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη βάρδια έγινε εκτενής  αναφορά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκινάει σε λίγες μέρες, αλλά και στις αιτίες και τους αρνητικούς παράγοντες οι οποίοι συνέβαλαν, τα προηγούμενα χρόνια, στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών.

Στην παρέμβασή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισήμαναν ότι το ΚΚΕ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή. Δήλωσαν ότι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα στο 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει 52 ερωτήσεις για ζητήματα πυροπροστασίας των δασών, ελλείψεων σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, για προσλήψεις στη Δασική υπηρεσία και την Πυροσβεστική, για μονιμοποίηση όλων των εποχικών, 5ετών και 7ετών πυροσβεστών, για χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών.

Στο τέλος της συνάντησης επισημάνθηκαν οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες διατήρησαν όλο το καθεστώς υποχρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, με βαριές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και το περιβάλλον.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους οι Αλέκος Μαρινάκης και Γιάννης Ντουνιαδάκης τόνισαν, για άλλη μία φορά, ότι το ΚΚΕ διαθέτει προτάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμπορευτούν μαζί του και στους αγώνες και στην κάλπη, για να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

2 hours ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

2 hours ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

2 hours ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

3 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

3 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

3 hours ago

This website uses cookies.