ΤΟΠΙΚΑ

“Πικρή θάλασσα της Κερύνειας” – εκδήλωση μνήμης στα Χανιά

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 στο  Πνευματικού Κέντρου Χανίων με θέμα “Πικρή θάλασσα της Κερύνειας”

Η έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε με χαιρετισμούς  απο :

Τον εκπρόσωπο της μητροπόλεως μας Πρωτ. π. Γεώργιο Περράκη, διαβάστηκε μήνυμα του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ.Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη,  τον κ. Γεώργιο Τσαπακος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας,  την αντιπρόεδρο των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κα. Χαρίκλεια Ντερμανάκη,  τον κ. Ιωάννη Χατζηγιαννάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Νομου Χανίων,   τον κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκη  ιατρός-καρδιολόγος -προεδρος Συλλόγου για την Ελληνική Γλώσσα και τέλος  ως εκπρόσωπος του προέδρου του Παγκρήτιου Συνδέσμου Κρητών πολεμιστών Κύπρου που απουσίαζε ο κ. Μιχάλης Κουριδάκης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ανάγνωση του ποιήματος “Η ρωμιοσύνη εν φυλή” του Βασίλη Μιχαηλίδη από τον Μάριο Μαλακούνα.

Υπέροχα τραγούδια σχετικά με τα γεγονότα και τους αγώνες των Κυπρίων ακούστηκαν από τους καλλιτέχνες Νίκο Σωτηρόπουλο και Κυριάκο Κλεάνθους.

Στη συνέχεια ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε  εμπεριστατωμένη ομιλία για τα γεγονότα και τις επιπτώσεις της εισβολής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η προβολή συνεντεύξεων από Κρήτες Πολεμιστές στην Κύπρο που με τα προσωπικά τους βιώματα γίναμε κοινωνοί των τραγικών στιγμών της εισβολής και των συνεπειών της τότε και σήμερα.

Οι συμμετέχοντες ηταν : Νταντινακης Ιωάννης, Κουριδάκης Μιχάλης, Καπασάκης Σήφης, Κοντουδάκης Γιάννης. Την ιδέα και την δημοσιογραφική επιμέλεια είχε η Βίκυ Κόλλια και την τεχνική επιμέλεια είχε ο Χρήστος Τραγουδάρας και ο Αντώνης Τζατζάνης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανάγνωση του ποιήματος “Καρτερούμεν”, σε στοίχους του Λιπέρτη Δημητρίου, από τον Αχιλλέα Γεωργίου και ακολούθησε η μουσική απόδοση του.
Επιμέλεια-παρουσίαση εκδήλωσης: Βίκυ Κόλλια, φιλόλογος-δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου για την Ελληνική Γλώσσα Ν. Χανίων

Έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων εποχής υπήρχαν στον προθάλαμο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Συνδιοργανωτές:

-ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥ∆ΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ–ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
-∆ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
-ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

4 mins ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 mins ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

8 mins ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

13 mins ago

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.…

1 hour ago

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Δημοτικού Περιφερειακού…

1 hour ago

This website uses cookies.