Πιστοποίηση εστιατορίων με το σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας

Δύο νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στην λίστα των πιστοποιημένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης».

Πρόκειται για το εστιατόριο του Οικοτουριστικού ξενώνα «ΘΑΛΟΡΗ» που βρίσκεται στα Καπετανιανά του Δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων, στο νομό Ηρακλείου, τηλ: 2893 041762, 6976994896, info@thalori.com, www.thalori.com.

Η επιχείρηση που επίσης έλαβε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» είναι το εστιατόριο «ΑΥΛΗ» που βρίσκεται στην οδό Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος, Ρέθυμνο. Τηλ: 28310 58250/26213, info@avli.gr, www.avli.gr.

Τα αγροτουριστικά καταλύματα αποτελούν πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού που μαζί με την προσφορά γνήσιας παραδοσιακής κουζίνας και ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου του νησιού, στην ενίσχυση του τουρισμού και στην ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα των περιοχών. Είναι σημαντικό που στο δίκτυο των πιστοποιημένων επιχειρήσεων, εντάσσεται η δεύτερη επιχείρηση αγροτουριστικού ενδιαφέροντος.

Συνολικά στην Κρήτη υπάρχουν μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί δώδεκα επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Οι επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί είναι: στη Δρακώνα Κεραμειών στα Χανιά οι ταβέρνες «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής ΝΤΟΥΝΙΑΣ» (2821065083, 6974989248) και  «Ο Τζανέρης κι η Αρχόντισσα» (28210 75997, 6973210847), στις Καλύβες Χανίων η ταβέρνα «Πιπεριά» (28250 31245, 31077),  στις Γούρνες Ηρακλείου  η ταβέρνα «Κρήτες» (2810 762666 – 6937 453980), στις Φουρνές, του Δήμου Κυδωνίας Η ταβέρνα του «Βοτανικού Πάρκου Κρήτης» (6976860573), στο Ρέθυμνο, οδός Σαλαμίνος 15, το εστιατόριο «Αλάνα» (28310 27737,  69483 74330), στην οδό  Επιμενίδου 4 το εστιατόριο «VENETO» (28310 56634, 693 2237620), στον Κουμπέ -Ρεθύμνου, Ακρωτηρίου 4 το εστιατόριο «Πρίμα Πλώρα» (28310 56990), στη Σχολή Ασωμάτων στην επαρχία Αμαρίου «Πάνακρον» (28330 22120) και στις Κάτω Ασίτες, Ηράκλειου η ταβέρνα του ξενώνα «Εαρινό».

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη: «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση την τοπική μας οικονομία».

Η διαδικασία πιστοποίησης αποτελεί μέρος της προσπάθειας της καθιέρωσης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του Brand «Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης, στην ανάδειξη της Κρητικής Κουζίνας και των προϊόντων και στην ενίσχυση της γαστρονομικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 2810-302787, ηλεκτρονικά στο symfono_gram@nar.gr ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ν. Κανέλλου: Το εργαστηριακό ψάρι δεν είναι απομίμηση ψαριού

Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…

1 hour ago

Απειλές Τραμπ κατά Πούτιν αν δεν σταματήσει ο “γελοίος πόλεμος” στην Ουκρανία

Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…

1 hour ago

Αποκαλυπτική έρευνα για την ακρίβεια: 63% ακριβότερο το καλάθι με βασικά τρόφιμα σε σύγκριση με το 2021 – Μειώθηκε η ιδιοκατοίκηση, αυξήθηκαν τα επιτόκια

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…

1 hour ago

Σωκράτης Φάμελλος: «Είναι παράλογο τα κέρδη των τραπεζών να είναι 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο»

«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…

1 hour ago

Λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών στο κύκλωμα βρεφών: Σε εξέλιξη η έρευνα για τη ‘βιομηχανοποίηση’ των γεννήσεων

Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…

1 hour ago

Τέμπη: «Είναι ξεκάθαρο ότι στο ηχητικό ακούμε τα παιδιά μας, ακούω τον γιο μου» λέει ο Ασλανίδης – Το μήνυμα της Καρυστιανού στον ανακριτή

Τα ηχητικά ντοκουμέντα του 112 που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν την κοινή γνώμη, όχι…

4 hours ago

This website uses cookies.