ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισαν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης από τα τραγούδια την κερκυραϊκής χορωδίας “Άγιος Σπυρίδων” | Βίντεο

Tρία χρόνια μετά τoν θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ο τόπος του, τιμώντας τη Mνήμη του, συνεχίζει να διοργανώνει το «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο ξεκίνησε από το 2015 στα Χανιά και να προβάλει κάθε φορά διάφορες πτυχές από το πολυσύνθετο έργο του.

Το «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2024» που διεξάγεται από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα κεντρικών και παράλληλων εκδηλώσεων, με την παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών και σημαντικών προσωπικοτήτων.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, η κερκυραϊκή χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” παρουσίασε τη θεία λειτουργία του Ι.Χρυσόστομου, σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη.

Η κα Χριστίνα Καλλιαρίδου, η μαέστρος της χορωδίας, αναφέρθηκε στη μεγάλη συγκίνηση που ένιωσε τόσο η ίδια όσο και τα μέλη της χορωδίας από την αποδοχή και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Τη Δευτέρα όμως υπήρξε και συνέχεια αφού τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης γέμισαν από τις φωνές αγοριών και κοριτσιών της βραβευμένης κερκυραϊκής χορωδίας “Άγιος Σπυρίδων”.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που παραθέτουμε, τραγούδησαν μπροστά από κατάστημα επί της οδού Μπετόλου με πολλούς περαστικούς να σταματούν για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Δείτε το βίντεο:

Η Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος ομώνυμου Σωματείου και τελεί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου και αποτελείται από τα τμήματα:

• Προετοιμασία

• Παιδική – Νεανική Χορωδία

• Γυναικεία Χορωδία

Η Χριστίνα Καλλιαρίδου ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει την ευθύνη της ειδίκευσης «Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας». Διηύθυνε επί 13 χρόνια την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, την οποία οδήγησε σε ανώτατες διακρίσεις και Grand Prix σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Χορωδία δίνει έμφαση στην εκπαιδευτική διάσταση της χορωδιακής πράξης, για την προαγωγή της βασικής και της διά βίου μουσικής εκπαίδευσης στο νησί της Κέρκυρας.

Η Γυναικεία Χορωδία κέρδισε πρώτο βραβείο στην κατηγορία της με την υψηλότερη βαθμολογία, στον Διεθνή Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2024

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, καθώς και συμμετοχή σε θείες λειτουργίες σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη. Τον Απρίλιο του 2024 έχει πραγματοποιήσει συναυλία και θεία Λειτουργία στη γενέτειρα του Μίκη Θεοδωράκη την Χίο. Η Παιδική – Νεανική και Γυναικεία Χορωδία έχουν ηχογραφήσει έργα του ρεπερτορίου τους, τα οποία είναι υπό έκδοση.

Η Χορωδία βρίσκεται σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το διακριτικό @st.spyridon.choir και μπορεί να την ακολουθεί το κοινό.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

37 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

47 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.