Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιος ο απολογισμός του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Επί προεδρίας του Αντώνη Τσουρδαλάκη

Οι εκλογές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Μανώλη Βεληβασάκη, πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στο Αρκάδι.

Οι εκλέκτορες των Ομοσπονδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν το παρον στη συνάντηση και αφού άκουσαν τον απολογισμό της προηγούμενης προεδρίας από τον τ. πρόεδρο Αντώνη Τσουρδαλάκη, διενέργησαν τις αρχαιρεσίες.

Ο κ. Τσουρδαλάκης διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου από το 2011 μέχρι και τη χρονιά που διανύουμε και στον απολογισμό του αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις του Δ.Σ. στη διάρκεια της θητείας του.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του:

«Η προσπάθεια ήταν συλλογική. Είχαμε πει όταν παραλάβαμε την Προεδρεία από την Ομοσπονδία της Ευρώπης τον Αύγουστο του 2011 εδώ στο Ρέθυμνο, ότι παραλάβαμε ένα λεωφορείο που κυλούσε σε αργούς ρυθμούς στο οποίο οι άξιοι προκάτοχοί μας το είχαν μάθει να περπατά. Δικός μας στόχος ήταν να το κάνουμε δίπατο το λεωφορείο και να τρέχει σε γοργούς ρυθμούς και είμαστε υπερήφανοι που επί της Προεδρίας μας το Π.Σ.Κ. μπόρεσε να τα καταφέρει.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, το Π.Σ.Κ. έγινε αναγνωρίσιμο, και από τους Κρητικούς της διασποράς, και ειδικά τα πρωτοβάθμια Σωματεία και από την πολιτική ηγεσία και από τους Κρήτες που ζουν στην Κρήτη. Απόκτησε κύρος, είχε φωνή, και σήμερα έχει και ταυτότητα, ιστορία, αλλά προπάντων κέρδισε τον Σεβασμό των Αρχών της Κρήτης.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας διατρέξαμε την Κρήτη οριζοντίως και καθέτως δεκάδες φορές, επισκεφτήκαμε όλους εκείνους τους θεσμικούς παράγοντες που έχουν άποψη και λόγο για την ανάπτυξη της Κρήτης σε όλα τα επίπεδα, είτε τα οικονομικά είτε αυτά του πολιτισμού.

Όμως δεν μείναμε μόνο στα σύνορα της Κρήτης. Επισκεφτήκαμε θεσμικούς παράγοντες στην Αθήνα, και στην Θεσσαλονίκη, και ουδέποτε άλλου μας καλούσε το καθήκον για την αναβάθμιση της Κρήτης και των Αποδήμων.

FACEBOOK

Στον τομέα της επικοινωνίας μεγαλώσαμε και εμπλουτίσαμε την νέα σελίδα στο Facebook όπου κλείσαμε την παλιά σελίδα και ανοίξαμε την καινούργια όπου σήμερα έχει περίπου τα τρεις χιλιάδες μέλη. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επικοινωνιακή επιτυχία του Π.Σ.Κ. αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους δικτύωσης όπου την επισκέπτονται συχνά και μαθαίνουν νέα. Ο κάθε κρητικός Σύλλογος η απλός κρητικός ανεβάζει στο διαδίκτυο την εκδήλωσή του και επικοινωνεί διαδραστικά με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες μας σε όλο τον Πλανήτη. Θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες σελίδες της Ελλάδας, με χιλιάδες επισκέψεις.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ — WWW.WCC.GR

Αναλάβαμε την πλήρης ανανέωση και αναδιοργάνωση τις ιστοσελίδας μας η οποία όλο και περισσότερο γίνεται ο πόλος έλξης για τους Απανταχού τη Γης Κρήτες και τα μέλη τους. Αφού τον τελευταίο χρόνο έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα πάνω από 100.000 χιλιάδες άνθρωποι. Η Ιστοσελίδα μας είναι ανανεωμένη και έχει όλα τα τελευταία νέα του ΠΣΚ και όλο το ιστορικό υλικό του ΠΣΚ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, με φωτογραφικό υλικό, δελτία Τύπου, νέα των συλλόγων, όλα τα περιοδικά και πολλά άλλα.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΚΡΗΤΑΕΙΣ»

Συνεχίσαμε να εκδίδουμε με έξοδα του Προέδρου το Περιοδικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών με τίτλο «ΚΡΗΤΑΕΙΣ» όπου έχουν εκδοθεί συνολικά 6 τεύχη από την ημέρα που το αρχίσαμε με ποίκιλα θέματα εντός και εκτός του Παγκοσμίου Συμβουλίου, αλλά προπάντων προβάλλοντας τις δράσεις των πρωτοβάθμιων οργανισμών που απαρτίζουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητων. Θέλω να πιστεύω ότι το Περιοδικό θα γίνει πιο εκφραστικό για όλα τα Σωματεία που δεν μας έχουν μέχρι στιγμής στείλει υλικό. Από το πρώτο τεύχος το περιοδικό έχει εξελιχτεί σε πολύ καλό επίπεδο, λαμβάνοντας αρκετά θετικά μηνύματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει τους είκοσι πέντε χιλιάδες περίπου αποδέκτες ηλεκτρονικών μέσων από τα emailserver του ΠΣΚ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κάναμε παρεμβάσεις στην κυβέρνηση σε αρκετά θέματα που αφορούσαν τους Απόδημους Κρήτες και τον Ελληνισμό γενικότερα. Στείλαμε επιστολές διαμαρτυρίας σε Υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και στην Περιφέρεια για το κλείσιμο της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για το εθνικό πλήγμα για τους Απόδημους αφού κάναμε Αγώνα για το ίδιο αυτό θέμα πριν 7 χρόνια περίπου.(β) Επίσης γράψαμε στην κυβέρνηση και κάναμε παρεμβάσεις για την εγκληματική καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο (γ) Απαντήσαμε με βαρύτατη επιστολή στον ανιστόρητο τέως Υπουργό Εξωτερικών κ. Πάγκαλο για τους πυροβολισμούς στην Κρήτη (δ) Ενώ μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας μετά από δημοσιεύματα για τα επόμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα και το μεγάλο απών της Κρήτης από αυτά, λάβαμε υπόψη την εισήγηση της αντιπροσώπου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης και εισηγηθήκαμε στον Πρωθυπουργό ότι θα είναι πλήγμα μεγάλο για την Κρήτη εάν μείνει έκτος των μεγάλων προγραμμάτων για τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης (ε) Ζήτησε από την Κυβέρνηση να αναβαθμίσει όλα τα Γραφεία του ΕΟΤ στα μεγαλύτερα κέντρα των Αποδήμων για την σωστή προώθηση του Τουριστικού Τομέα για την Ελλάδα. (ζ) Κάναμε ειδικό διάβημα και ειδική καμπάνια για τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, στα ξένα μαζικής ενημέρωσης ζητώντας την ανατροπή των δημοσιευμάτων και ειδικά στην Αυστραλία, (η) Δημοσιεύσαμε και προβάλαμε τη Μελέτη Κρητικής Διατροφής στη Διασποράς (θ Συν-υπογράψαμε ειδική επιστολή προς τον Υπουργό κ. Βορίδη για την παραμονή της ΕΝΙΣΑ στο Ηράκλειο ενώπιων όλων τον βουλευτών της Κρήτης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Π.Σ.Κ. ανακοίνωσε την δημιουργία του Γραφείου των Αποδήμων Κρητών το οποίο θα συμβάλει στην ανατροφοδότηση ιδεών και καλών πρακτικών αλλά και στη διευκόλυνση των απανταχού Κρητών ανά την υφήλιο. Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί το Γραφείο των Αποδήμων μια επένδυση στην Κρήτη στα επιφανή, ανά τον κόσμο, «παιδιά» της, που είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κρήτης, ενώ σε ενέργειες που θα υλοποιούν το στόχο της άμεσης διασύνδεσης των απόδημων Κρητών με την Περιφέρεια Κρήτης και παράλληλα θ’ αξιοποιούν προς όφελος του νησιού τις «ισχυρές δυνάμεις» των απανταχού διακεκριμένων Κρητών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Π.Σ.Κ. κατατέθηκε πρόταση στον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών και Υπεύθυνο για τους Απόδημους κ. ΚωνσταντίνοΤσιάρα υπογεγραμμένη και από όλους τους Προέδρους των Παγκοσμίων Δικτύων και συγκεκριμένα των Μεσονίων, Αρκάδων, Ηπειρωτών, Μακεδόνων, Ηλείων, Θεσσαλών και Θρακών για να αναβαθμιστεί η απλή ανύπαρκτη Γενική Γραμματεία των Αποδήμων σε ένα πλήρες Υπουργείο των Αποδήμων. Ένα Υπουργείο στελεχωμένο από απόδημους τεχνοκράτες και επιστήμονες εκλεγμένους από τους απόδημους Έλληνες. Το Υπουργείο θα οργανώνει το επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό δυναμικό του Απόδημου Ελληνισμού προς όφελος κυρίως της Ελλάδας. Θα είναι ένα onestopshop για όλες τις υποθέσεις των αποδήμων που τώρα αντιμετωπίζουν τον κυκεώνα της Ελληνικής γραφειοκρατίας που καταπνίγει κάθε επιχειρηματική και επιστημονική προσπάθεια των αποδήμων που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η πρόταση κατατέθηκε και στον τωρινό Υπουργό εξωτερικών υπεύθυνο για θέματα των αποδήμων κ. Άκη Γεροντόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να την παρουσιάσει στην Βουλή των Ελλήνων.

ΜΙΝΩΙΚΗ ΟΔΟΣ

Με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Αντώνη Τσουρδαλάκης και του Δρ. Γιάννη Νάθενα και με την στήριξη του τέως Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα κατατέθηκε η πρόταση για την κατασκευή του μεγαλεπίβολου έργου της Μινωικής Οδού της Κρήτης στον Υπουργό Υποδομών και ΔημοσίωνΈργων κ. Σταυρό Καλογιάννη σε ειδική συνάντηση στην Αθήνα. Αποτέλεσμα της επίσκεψής μας μετά την παρουσίαση να δεχτεί ο Υφυπουργός την πρότασή μας, αφού εγκρίθηκε η μελέτη για την κατασκευή του έργου. Αν και για τα σημερινά δεδομένα θεωρείται το έργο ένα μεγάλο όνειρο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητων δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται για το έργο αυτό, αφού είναι το έργο που όλοι ξέρουμε ότι θα πάει την Κρήτη 100 χρόνια μπροστά .

ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Στον τομέα των Κρητικών Προϊόντων και του Τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αφού πρώτα έγινε η επίσημη πιστοποίηση των Κρητικών Προϊόντων της Κρήτης, άνοιξε της πόρτες πλέον να αρχίσουμε και εμείς να προωθούμε τα κρητικά προϊόντα στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στηρίξαμε τη Μεγάλη έκθεση για την Κρήτη με τίτλο « ΚΡΗΤΗ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» όπου τέθηκε υπό την αιγίδα μας. Στείλαμε προσκλήσεις σε πάνω από 100 προμηθευτές και διανομείς του εξωτερικού ενώ ενημερώσαμε τα Εμπορικά Επιμελητήρια του Εξωτερικού με ειδική πρόσκληση. Το Π.Σ.Κ. συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στο εξωτερικό.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω του αντιπροσώπου μας στην Ελλάδα του κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη συμμετείχαμε δυναμικά στην Τιμητική Επιτροπή της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Έγιναν πάρα πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εδώ στην Ελλάδα αλλά προπαντός στην Μελβούρνη, στο Σύδνεϋ, στο Μόντρεαλ, στο Ουέλλιγκτον, στην Νέα Υόρκη, στο Λουτεσχάφεν και στο Γίουχανσπεργ προβάλλοντας το θέμα στις ευρύτερες παροικίες που ζούμε, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους που προωθούν την ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα.

3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σίγουρα αποκορύφωμα της θητείας μας ήταν το τρίτο κατά σειρά Παγκόσμιο Συνέδριο στα όμορφα Χανιά της Κρήτης το 2013. Άλλο ένα Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού της Γης Κρητών που τελείωσε με επιτυχία. Με το πέρας του Συνεδρίου αυτού προστέθηκε άλλη μία σελίδα στην λαμπρή και ένδοξη ιστορία και προσφορά των Κρητών της διασποράς. Σίγουρα όλα αυτά τα θαυμάσια συμπεράσματα και οι υπέροχες προτάσεις θα πρέπει να αρχίσουμε να της υλοποιούμε και να γίνουν πραγματικότητα. Δεν είναι υπερβολή ότι οι επιστημονικές έρευνες των εισηγητών ήταν πάρα πολύ υψηλής ποιότητας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών έχει αναλάβει να τυπώσει όλα τα συμπεράσματα και τις έρευνες σε ειδικό τόμο των πρακτικών του Συνεδρίου για να μπορούμε να διατρέξουμε την μνήμη μας σε αυτά που ειπώθηκαν, εξάλλου το χρωστάμε στους εισηγητές που ετοίμασαν τις παρουσιάσεις. Ευχαριστώ θερμά την οργανωτική επιτροπή για την ακούραστη και επίμονη προσφορά τους. Αξίζει να σημειωθεί ο μεγάλος αριθμός αποδήμων νέων που συμμετείχαν στο Συνέδριο μας και ειδικά από την Μελβούρνη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δυο απόδημα Κρητικά Σωματεία στην Παγκρητική Ένωση Αμερικής και στην Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης για την ευγενή χορηγία τους στο Συνέδριο μας.

ΝΕΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που θεωρήσαμε ότι σαν Συμβούλιο θα πρέπει το Π.Σ.Κ. να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο είναι στο νέο ρεύμα μετανάστευσης που φεύγει από την Ελλάδα λόγο της οικονομικής κρίσης της χώρας. Βλέπουμε συνεχώς σε καθημερινή βάση δεκάδες Έλληνες αλλά ειδικότερα Κρήτες να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον για της οικογένειές τους. Σαν Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών συμμετείχαμε λοιπόν και γίναμε το κέντρο πληροφόρησης και παρείχαμε κατά πρώτο τις σωστές πληροφορίες για τους Κρήτες που πρώτον θέλουν να αποκτούν αδεία παραμονής και δεύτερον όσο είναι εφικτό εργασία και οικονομική βοήθεια. Επιβάλλαμε ειδικές πληροφορίες στους νέους και νέες της Ελλάδος και ηλεκτρονικά, και μέσω τηλεφώνου, αλλά και αυτοπρόσωπος όταν εφταναν στους Συλλόγους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν δεκάδες συμμετοχές σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Συμμέτοχη είχαμε σαν Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών σε εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και στη Νέα Ζηλανδία. Συμμετείχαμε σε ειδικέςσυνεδριάσεις της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης σε ειδική σύσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κρήτης καλεσμένοι της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής ενώ συμμετείχαμε σε ειδική τιμητική εκδήλωση της Παγκρητικής στον Άγιο Μύρωνα για τον αείμνηστο Νίκο Καλημεράκη.

ΕΚΔΟΣΗ CD ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ «Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ»

Με πρόταση της ιδέας από την συνεργάτης μας στην Κρήτη, της κα. Χρύσας Τζωρτζάκη για την δημιουργία ενός CD το οποίο θα μπορούσαν κάλλιστα τα παιδιά της ομογένειας να το χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους. Μία ομάδα εθελοντών, πλαισίωσαν την πρωτοβουλία της, κ. Τζωρτζάκη χάραξαν με περίσσια χάρη, όρεξη και δεξιοτεχνία πάνω στο CD τραγούδια και σκοπούς από διάφορα μέρη της Κρήτης, αποδίδοντας τα με σεβασμό στα ιδιαίτερα ηχοχρώματα του κάθε τόπου. Το Εργόχειρο αυτό, επιλέχτηκε για να κοσμήσει το βιβλιαράκι που θα περιέχει το CD με τίτλο «Η ώρα η καλή …» και θέμα «Σκοποί και τραγούδια του Παραδοσιακού Κρητικού Γάμου». Το έργο το παρουσιάσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου στο Φόδελε στα πλαίσια των εκδηλώσεων όπου τιμήθηκαν τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Ελ Γκρέκο.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Κατά τα έτη 2011 – 2014 Ο Προεδρος και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών τιμήθηκαν από τους ακόλουθους οργανισμούς: (α) Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (β) την Παγκρητική Ένωση Αμερικής (γ) τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης (δ) Ο Δήμος Μαλεβιζίου (ε) Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ζ) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων (η) Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας (θ) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάμπων.

http://goodnet.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

43 mins ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες περιπτώσεις…

47 mins ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

48 mins ago

Στον απόηχο των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες... έτσι λέει ο μύθος…

56 mins ago

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Γιώργη Ψυχουντάκη

Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν την Κυριακή, 13…

1 hour ago

«Ωδή στις Τέχνες»: Νέες παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «Νelly’s – Συλλογή Κρασάκη»

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων με τίτλο «Ωδή στις Τέχνες» με τρεις…

1 hour ago

This website uses cookies.